Word dit najaar een gezondheid D-eler!

Zo wordt ook ú een gezondheidskennis / VITAMINE ABC- D-eler

Een bijdrage leveren om onze samenleving veerkrachtiger, gezonder en opgewekt maken. Daar kan juist nu toch vast niemand op tegen zijn, lijkt ons? Het team van Vitaminecompleet streeft met hoogstaande producten en interessante kennisdeling op onze website hier een effectieve bijdrage aan te leveren. Helpt u ons mee?

Tip 1. Informatie over het belang van vitamine D, selenium of zink voor ons immuunsysteem verspreiden via mond-op-mond is nog steeds heel effectief. Mind-to-mind via Facebook, Whatsapp, Instagram of Twitter is natuurlijk wat moderner, sneller en bereikt al snel meer mensen.

Tip 2. Een link naar deze webpagina inplakken is een kleine moeite, en mogelijk van aanzienlijk belang. Samen met u helpen we elkaar gezonde kennis in de samenleving verder te verspreiden.

Tip 3. U kunt natuurlijk ook altijd een verpakking Multivitamine aan een dierbare, vriend(in) of kennis cadeau doen. Een bestelling kan tijdens het bestelproces heel eenvoudig op een binnenlands adres naar keuze bezorgd worden. Maar u mag ons daarvoor ook gewoon bellen.

Licht aan het eind van de tunnel

Daar lijkt het gelukkig op sinds de eerste week van november 2020. En in de tweede week zelfs dubbel licht. Wetenschappers wereldwijd slaan de handen ineen en delen waar mogelijk kennis. “High-tech” research van Big Pharma én non-profit onderzoekscentra draaien wereldwijd op volle toeren en dat delen van kennis levert, naar het zich laat aanzien, verbluffende resultaten voor de nabije toekomst op.

Onderstaand treft u informatie aan die u hopelijk samen met ons verder wil delen. Eenvoudigst is wellicht gewoon een link delen naar deze pagina per mail, whats-app of via social media. Net als voor liefde geldt ook voor kennis: delen is vermenigvuldigen. Zo kunnen we allemaal met minimale inspanning maximaal onderdeel van de oplossing worden.

De kracht van eenvoud: “low-tech” met “high impact”

Het ziet er naar uit dat we voorlopig eerst samen nog de donkere dagen intelligent en gezond door moeten geraken. Ook om onze zorg niet te ontregelen staan “low-tech” middelen zoals goede hygiëne, afstand en ventilatie daarom voorlopig onverminderd centraal. Net als testen en thuis blijven wanneer nodig. Mondkapjes lijken te helpen. Aandacht voor je immuunsysteem door middel van gezonde voeding, voldoende slapen en een half uurtje wandelen per dag zijn natuurlijk een prima routine voor je algehele fitheid. Mogelijk dat ook UV-licht, goede luchtvochtigheid, of gorgelen met mondwater of tandpasta nog wat toevoegen. Mondwater en tandpasta bevatten een zeepcomponent -daar komen die bubbels vandaan- en vaak ook zink. Eenvoudige gezonde informatie die u natuurlijk vrijelijk verder kunt/wil delen. Low tech, simpel en praktisch heel makkelijk uitvoerbaar door vrijwel iedereen. Hoe meer mensen meedoen, hoe sterker we staan. Dat is ook de kracht van “samen”.

De kracht van voeding

Ook het belang van specifieke voedingsstoffen, waar gelukkig geen patent op zit, rukt op in de belangstelling van top wetenschappers. Aangezien middelen zonder patent, zoals natuurlijke voedingstoffen, veel minder genieten van de financierings-dynamiek dan patent middelen met aandeelhoudersbelangen, bereiken veel van deze wetenschappelijke publicaties het grote publiek jammer genoeg niet of nauwelijks. Of sneeuwen door onbekendheid, strikte wetgeving en het gebrek aan een PR machine snel weer onder. Zoals in mei 2020 ook bijvoorbeeld nieuws over het spoorelement selenium snel van de radar verdween. Maar van tijd tot tijd lukt het toch om ook in de landelijke media meer aandacht te organiseren voor dergelijke “low tech-low cost” mogelijkheden van voedingsstoffen.

De kracht van Vitamine D-elen

De waardevolle bijdrage van vitamine D voor een soepel en veerkrachtig immuunsysteem staat sinds september 2020 toenemend meer in de aandacht. In de laatste week van oktober tot half november kon je er in de landelijke media niet meer omheen, zo veel aandacht kreeg vitamine D. Overigens lijkt deze aandacht zich momenteel wat meer af te spelen in Nederland dan in de omringende landen. Want ook het zwaartepunt van berichtgeving in de media ligt nou eenmaal van land tot land verschillend.

Wij zijn in elk geval, net als bijvoorbeeld het Voedingscentrum, op basis van oude en ook deze zeer actuele research, eveneens van het belang van toereikende vitamine D voorziening voor ons immuunsysteem overtuigd. Normaal regelt zonlicht blootstelling een goede vitamine D voorziening. Alhoewel bij het ouder worden onze huid daar steeds minder efficiënt in wordt. De vitamine D aanvullingsadviezen van het Voedingscentrum liggen voor senioren dan ook duidelijk hoger dan voor een 20 jarige binnenzitter.

Lang was vitamine D uitsluitend bekend als sterke botten vitamine. Mogelijk dat de bijdrage van vitamine D aan een soepel en vitaal immuunsysteem ons allemaal, juist nu, wellicht net dat beetje verder kan helpen. Zeker nu na de zomer de zon onze huid veel minder is gaan raken, lijkt ons dat in elk geval heel logisch en voor de hand liggend. Alle kleine beetjes (kunnen) helpen. En van vitamine D heb je ook werkelijk maar (heel) kleine beetjes nodig: in de ordergrootte van microgrammen. Een microgram is een duizendste van een milligram en dat is een duizendste van een gram. Wist u trouwens dat diverse overheden in Scandinavië, met nog minder zon in de donkere dagen, al geruime tijd extra maatregelen heeft ingevoerd ten behoeve van de Vitamine D voorziening van de hele bevolking. Slim plan lijkt ons want vitamine D is ook nog eens heel betaalbaar.

Met de recente landelijke aandacht voor vitamine D zijn losse vitamine D supplementen, ten tijde van deze blogpost, erg moeilijk of gewoonweg niet meer verkrijgbaar. Terwijl juist nu, met alle extra thuiswerken en andere binnenblijvers, het op peil houden van vitamine D in de donkere dagen extra zinvol lijkt.

De kracht van samen: gezondheid delen is gezondheid vermenigvuldigen

Word ook onderdeel van de oplossing en word een Gezondheid Deler. Bijvoorbeeld door dierbaren, (groot)ouders, vrienden, collega’s of buren op het belang van een met vitamine D ondersteund immuunsysteem te attenderen. Juist in de zon arme kille dagen. Denk zeker ook aan al die (nieuwe) thuiswerkers of andere binnenblijvers. En laat vooral ook iedereen met een getinte huidskleur van je extra attent-ie mee genieten.

Ambassadeur? Wordt een complete Vitamine A-B-C-gezondheid D-Eler

Nog attent-er én effectiever gezondheid delen? Laat een verpakking Multivitamine als verrassing door de brievenbus bezorgen bij een dierbare. Op een ander adres afleveren gaat immers heel eenvoudig tijdens het bestelproces. Dan lift er ook nog een scala aan andere waardevolle immuunstoffen mee per tablet. Én een breed scala aan natuurlijke anti-oxidanten. Die zijn van waarde in de bescherming tegen vrije radicalen. Vrije radicalen worden onder andere verhoogd geproduceerd wanneer ons een immuunsysteem in actie komt. Extra bescherming dus voor uw dierbaren.
Allemaal in één tablet Multivitamine voor nog geen 50 eurocent per dag. En met minder afzonderlijke pillen en potjes produceren en rondsturen scheelt dat ook weer een (klein beetje) voor ‘t milieu. Waarom zou je dan überhaupt nog “10 losse potjes op je aanrecht” zetten?

Een meer gezonde, vitale en opgewekte samenleving

Dat is is onze missie en ideaal. Ook wanneer u niet concreet voor Vitaminecompleet kiest, zouden wij u willen uitnodigen hoe dan ook deze informatie over vitamine D te delen. Of ook door bijvoorbeeld de ondergesneeuwde –onbekend maakt onbemind?– recente kennis over selenium in relatie tot ons immuunsysteem te delen. Ook veel gezondheidszorg professionals kennis dit spoorelement en zijn bijdragen aan o.a. het immuunsysteem niet. Weet ú hoe het gesteld is met de selenium inname uit voeding in Noord-west Europa? Gegevens uit de RIVM voedselconsumptiepeiling in Nederland zijn ronduit verhelderend. Aandacht voor selenium zou daarom, mede in het licht van toenemende bodemuitputting, ons inziens net als recent vitamine D dus, zeker meer aandacht in de media verdienen.
Ook selenium standaard in een goed opneembare organische seleniumvariant in de Multivitamine voorhanden in een heel fraaie en relevante dosering: blijkt ook wanneer u gaat vergelijken met andere merken multivitaminen (beetje scrollen tot u de tabel ziet verschijnen).

Alle kleine beetjes samen helpen ons meer dan een beetje verder

gezonde afweer

Ouderwets kennis verspreiden van mond-op-mond is heel effectief. Of moderner, mind-to-mind. Simpelweg een link naar Vitaminecompleet (bijvoorbeeld https://www.vitaminecompleet.nl/je-immuunsysteem-en-afweer-extra-in-topvorm-dit-najaar-met-vitamine-d/ ) in een Whatsapp, Signal, Facebook, Instagram of E-mail plakken is nog effectiever wellicht en kost nauwelijks moeite. En als u de mensen die u bereikt vraagt dit ook weer te delen kunnen we samen aan de term “viraal gaan” een positieve gezonde draai geven. En de Multivitamine van Vitaminecompleet bevat veel meer dan alleen vitamine D voor uw afweer. –> lees meer

Hooggedoseerde vitamine D Multivitamine Vitaminecompleet leverbaar

Multivitamine

“…”Waarom zou je in vredesnaam géén vitamine D slikken? verklaart hoogleraar immunologie van de Wageningen Universiteit Huub Savelkoul stellig” zo meldt een Parool krantenartikel van 28 oktober 2020.  Deze professionele deskundige “raad iedereen aan om vitamine D te slikken”. -Uiteraard in veilige doseringen- “Alle andere bevraagde immunologen slikken zelf dagelijks 20 of 30 microgram vitamine D” meldt dezelfde berichtgeving in het Parool over de expert meeting waar meerdere hoogleraren aan deelnamen.

In de Multivitamine van Vitaminecompleet hebben wij voor u sinds december 2020 nog eens gratis 600 i.e. = 15 mcg extra vitamine D3 toegevoegd bovenop de reeds gulle dosis van 1000 i.e. Nu dus een totaal van 1600 i.e. = 40 mcg vitamine D3 per tablet. De eerdere dosering van 1000ie = 25 mcg vitamine D3 per tablet was reeds aanzienlijk hoger dan het leeuwendeel van alle multivitamine merken. Nu er wat meer bekendheid en vertrouwdheid is met de grote veiligheidsrange van Vitamine D3, waren wij er meer dan gerust op dat onze gebruikers de zinvolheid van deze aanpassing tot 1.600 i.e .vitamine D3 zouden verwelkomen. Zeker in het licht van de aanzwellende aandacht voor het belang van vitamine D in relatie tot een veerkrachtig en evenwichtig immuunsysteem. 

De Multivitamine van Vitaminecompleet levert de meest actieve vitamine D3 ipv D2 variant. Helemaal in overeenstemming met het advies van het Voedingscentrum dat ook de vitamine D3 variant prefereert boven de vitamine D2 variant. Met suppletie van deze Multivitamine zijn al je dierbaren dan ook nog eens gegarandeerd dagelijks voorzien van al die andere essentiële immuunstoffen zoals, vitamine A, C, selenium, zink en veel meer!
En dat lijkt ons de investering van €0,47 per dag voor gezondheid meer dan ruimschoots waard. Geen reden om te wachten dus.

Ook andere ingrediënten van de Multivitamine van Vitaminecompleet staan overigens in het najaar van 2020 volop in de wetenschappelijke aandacht. Veelal hebben de interessantste onderzoeksresultaten daarvan de krantenkoppen om uiteenlopende redenen (nog) niet gehaald. Op onze website en blogs kunt u wel meer interessants lezen over het belang van diverse voedingsstoffen voor je immuunsysteem. Wij zijn trots op liefst 10 wettelijk erkende EFSA immuun-gezondheidsclaims die aan onze Multivitamine zijn toegekend. (https://www.vitaminecompleet.nl/multivitamine/gezondheidsvoordelen#bescherming)

Magnesium extra toevoegen via voeding of suppletie vinden wij overigens zeker een verstandig afweging. Magnesium speelt namelijk onder andere een rol in de verdere activering van vitamine D. Aangezien dit mineraal in zo’n 350mg per dag nodig is past een organische Magnesium verbinding in een multi-tablet niet erbij. Vandaar dat wij dit als los product aanbieden. Met standaard extra vitamine C en een 400 i.e. = 10 mcg D3. Dit blijft samen met de Multivitamine ruim binnen de veilige dagelijkse hoeveelheid. Deze is, met een ruime veiligheidsmarge, namelijk door de EFSA op totaal 3000 i.e. =75 mcg per dag gesteld.

Samen met de Multivitamine (sinds 27 november-Black Friday- 2020 gratis opgehoogd van 25 naar 40 mcg!) levert Magnesium (10 mcg) vitamine D3. Dat is uiteraard ruim binnen de veilig geachte dagelijkse hoeveelheid. Deze veilige dagelijkse hoeveelheid vitamine D is, met een ruime extra veiligheidsmarge, namelijk door de EFSA op totaal 75 mcg = 3000ie per dag gesteld. Voor de beeldvorming: een half uurtje zomerzon in de bikini levert je al snel zo’n 10.000-20.000ie vitamine D.

 Waar we ‘t waarschijnlijk allemaal samen wel over eens kunnen zijn…

Dat iedereen in de samenleving gebaat is bij een gezond en veerkrachtig immuunsysteem, daar zal vast de meerderheid in 2020 ‘t wel over eens zijn. Het individuele inzicht om vervolgens wel of niet voor suppletie hierbij te kiezen blijft gelukkig voor iedereen een compleet vrije keuze. Dat een groot deel van de bevolking voor zo’n praktische dagelijkse immuunondersteuning kiest, verbaast ons niet. Kwestie van gezond verstand, toch?