Magnesium

Twee organisch gebonden magnesiumvarianten, aangevuld met
vitamine C en D

90 tabletten

€ 16,50

Voor vitaliteit en ontspanning

  • goede opname
  • voor spieren en botten
  • vermindert vermoeidheid
  • voor mentaal evenwicht

WAAROM Magnesium

Magnesium, essentieel
voor vitaliteit, energie en ontspanning

Magnesium is het op drie na meest voorkomende mineraal in ons lichaam en wordt gebruikt in veel processen. Zo zijn bijna alle organen afhankelijk van voldoende magnesium en is het onmisbaar voor het optimaal functioneren van meer dan 300 enzymsystemen. Magnesium draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid en ondersteunt het gezond psychologisch functioneren. Ook voor de opbouw van botten en tanden en het ontspannen van spieren en zenuwen is magnesium van belang.

Ons lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken, daarom is het belangrijk dit mineraal via de voeding binnen te krijgen. Magnesium zit in voedingsmiddelen zoals volkoren producten, groene groenten, noten en soja(producten). Door intensief gebruik van landbouwgrond bevat onze voeding minder mineralen dan voorheen, aanvulling met een supplement kan daarom zinvol zijn. Magnesium is belangrijk als basis en geschikt als je regelmatig sport beoefent of yoga doet. Het draagt bij aan energie, ontspanning en een goede nachtrust.

9.2

uit 52 reviews

Ik ben heel blij met de supplementen. Ik Merk veel verschil. Ik ben vooral erge fan van de magnesiumtabletten. Ik neem het voor het slapen gaan. Ik merk echt dat ik sneller en beter slaap en goed herstel. Verzending is ook snel en fijn dat het door de brievenbus past.

, 24-11-2021

Veel minder last van verzuurde benen etc.

, 22-09-2021

Perfecte combinatie en service, ik slaap beter, hoera.

, 21-07-2021

Waarom deze Magnesium

Goed opneembare unieke Magnesium formule

Bevat twee organische varianten van magnesium voor optimale opname.

De daily essentials Magnesium-formule bevat magnesiumcitraat en magnesiumascorbaat; twee natuurlijke, goed opneembare magnesium varianten. Beide zijn organisch gebonden vormen van magnesium die door het lichaam veel beter worden opgenomen dan anorganische vormen zoals magnesiumoxide.

Elke tablet levert een zinvolle dosis Magnesium

Vitamine compleet bevat per tablet 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium.

Magnesium + 250mg extra vitamine C en 100% vitamine D

Elke tablet bevat naast magnesium, 250mg vitamine C én 400ie vitamine D3 en ondersteunt daarmee de werking van het immuunsysteem en draagt bij aan de gezondheid van de botten, bloedvaten en de hersenen.

Gezondheidsvoordelen Magnesium

Magnesium, essentieel voor soepele spieren, energie en ontspanning

Aan deze Magnesiumformule zijn 32 wettelijk EFSA-erkende gezondheidsclaims toegekend

Soepele spieren

Magnesium ondersteunt het goed functioneren van de spieren en is een goede aanvulling op de dagelijkse voeding, zeker als je regelmatig sport.
Meer over magnesium en spieren.

Ontpannen energie

Magnesium is betrokken bij de energieproductie in het lichaam en draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid.
Meer over magnesium en energie.

Gezonde geest

Magnesium is een belangrijk mineraal voor de hersenen en draagt bij aan het concentratievermogen en een heldere geest. Magnesium is ook goed voor de gemoedstoestand.
Meer over magnesium en stemming.

Magnesium

Ingrediënten en gebruik Magnesium

Bevat per tablet = dagdosering:
Mineralen:
Magnesium (als citraat, ascorbaat) 187,5mg 50%*.
Vitaminen: Vitamine C (als magnesiumascorbaat) 250mg 312%*, Vitamine D3 (als cholecalciferol) 10mcg 200%*. *= ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid).

complete ingrediënt-declaratie

100% GMO-vrij / 100% geschikt voor vegetariërs / HACCP gecertificeerde productie. Dagdosering: vanaf 16 jaar 1 maal daags 1 tablet 1/2 uur voor het sporten of het slapen met ruim water. Eventueel bij een vet- of oliearme maaltijd. Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden, tenzij door arts geadviseerd. Optimaal aangevuld met Multivitamine en Omega-3.

Magnesiumcitraat en magnesiumascorbaat worden beiden bijzonder goed opgenomen en hebben een grote biologische beschikbaarheid. Magnesium met extra vitamine D en hooggedoseerde, maagvriendelijke vitamine C is zeer geschikt voor sporters. Magnesium draagt onder andere bij aan normale spierfunctie, een goede geestelijke balans, vermindering van vermoeidheid, en ondersteunt botten en het immuunsysteem.

Inhoud: 90 tabletten = 106 gram netto gewicht. Algemeen: een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Bewaren: droog en afgesloten bij kamertemperatuur. Buiten bereik van kinderen houden. Ten minste houdbaar tot/ productiecode: zie onderzijde. Ingrediënten: vitamine C, magnesiumcitraatanhydraat, magnesiumascorbaat, cholecalciferol, bindmiddelen (hydroxypropylcellulose, microkristallijne cellulose), siliciumdioxide (antiklontermiddel: gegarandeerd vrij van nanosilicium). Allergenendeclaratie: bevat geen allergenen. Gegarandeerd vrij van: ei, gist, gluten, lactose, mosterd, noten, pinda, sacharose, schaal- en weekdieren, selderij, sesamzaad, soja, synthetische conserveermiddelen en vis. Leverancier: Vitaminecompleet, Noorderpoort 93b, 5916 PJ Venlo.

Veelgestelde vragen Magnesium

Wat is de relatie tussen Magnesium en medicijnen zoals maagzuurremmers en plasmiddelen?

Maagzuurremmers behoren in Nederland tot de meest voorgeschreven medicijnen. Bij gebruik van zogenaamde protonpopremmers zoals pantoprazol (pantazol), omeprazol (lozac), esomeprazol (nexium), lansoprazol (prezal), rabeprazol (pariet) die er voor zorgen dat er minder zuur (protonen) in de maag geproduceerd wordt, kan de opname van magnesium geremd worden. Bij langdurig gebruik van deze medicijnen kan er daardoor een (veel) te lage magnesiumbloedspiegel ontstaan. Ook het gebruik van plasmiddelen zoals chloorthalidon en furosemide kan op lange termijn de mineraalhuishouding verstoren en een lage magnesiumspiegel veroorzaken.

Waarom wordt Magnesium van Vitaminecompleet niet gecombineerd met calcium?

Magnesium en Calcium zijn in ons lichaam zogenaamde ‘antagonisten’: calcium is nodig om spieren aan te spannen, magnesium is juist nodig om spieren en zenuwen weer te kunnen ont-spannen. Onderzoeksresultaten zijn niet eenduidig of calcium en magnesium elkaars opname nu positief of negatief beïnvloeden. Ook van persoon tot persoon verschilt dit.

Voor de meeste zekerheid van goede opname adviseert Vitaminecompleet daarom om calcium (eenvoudig) uit zuivel binnen te krijgen en magnesium op een ander moment van de dag aan te vullen. Veel belangrijker voor de opname van magnesium is hierbij dat het niet samen met vet wordt ingenomen. Het magnesium zou zich dan binden aan het vet en zo een soort zeep vormen die het lichaam weer snel verlaat.

Afhankelijk van de toepassing kan magnesium dus bijvoorbeeld een half uur voor slapen genomen worden voor extra ontspanning (bovendien speelt magnesium een rol bij de melatonine-aanmaak). Of een half-uurtje voor het sporten voor soepele spieren. Of in het algemeen los van vet en oliën (ook los van omega-3 vetzuren dus).

Wat is jullie overweging geweest om magnesiumcitraat en magnesiumascorbaat in het supplement op te nemen, en niet tauraat en malaat?

Tauraat en malaat zijn allebei ook heel interessante varianten. De reden dat we daar niet de voorkeur aan hebben gegeven in deze fase is omdat magnesiumgebrek zo prevalent is in Nederland en dat de hoeveelheid magnesium die nodig is om de minimum-behoefte te dekken in de honderden milligrammen loopt, dat het kiezen voor tauraat of malaat het nodig zou maken om misschien wel vijf a zes tabletten per dag te moeten slikken om je basisbehoefte te dekken. Ter informatie: één tablet met magnesium-citraat en ascorbaat levert liefst 50% van de aanbevolen dagbehoefte, en dan neemt ascorbaat al een stuk meer in dan citraat qua ruimte. Dus het is vooral een afweging om het zwaartepunt bij magnesium te leggen en te zorgen dat de citraat en ascorbaat-varianten daarin zinvol zijn.

De informatie over de opname van tauraat en malaat houden we goed bij, en er zijn ons in de peer reviewed literatuur geen bronnen bekend die aantonen dat tauraat of malaat een betere opname kennen. We hebben daarom voor deze varianten in onze Magnesium gekozen.

meer veelgestelde vragen

Magnesium product beoordelingen

meer recente reviews

9.2

Ik ben heel blij met de supplementen. Ik Merk veel verschil. Ik ben vooral erge fan van de magnesiumtabletten. Ik neem het voor het slapen gaan. Ik merk echt dat ik sneller en beter slaap en goed herstel. Verzending is ook snel en fijn dat het door de brievenbus past.

, 24-11-2021

Ik had veel ——* in mijn benen. Gebruik het al een paar jaar en heb geen Lasten meer. *deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 20-10-2021

Veel minder last van verzuurde benen etc.

, 22-09-2021

Primaproduct en voldoet aan alle verwachtingen.

, 22-08-2021

Zeer makkelijk in te nemen. Veel minder snel last van de spieren tijdens het sporten en dankzij vit D toevoeging voel ik me ook super.

, 28-07-2021

Perfecte combinatie en service, ik slaap beter, hoera.

, 21-07-2021

Bevalt prima, nooit last van kramp ed.

, 15-07-2021

Ik gebruik deze supplementen nu een jaar of vijf. Goede aanvulling en duidelijk in gebruik ingrediënten.

, 17-05-2021

Ik ben helemaal weer fit sinds ik de Multi vitamine gebruik. Dat in combinatie met Magnesium iedere avond.

, 19-03-2021

Ik voel me fitter en actiever dan vroeger.

, 18-02-2021

Helpt mijn lichaam goed te herstellen en ik krijg er rust van.

, 25-10-2020

Snelle levering, goede klantenservice.

, 23-09-2020

Ik gebruik s’morgens en s’avondseen tablet en het zorgt ervoor dat ik beter slaap, minder last heb van kramp en dat ik minder last heb van spanning en nervosteit.

, 29-07-2020

Sinds ik Mg gebruik (3jaar) nooit meer ziek geweest, voel me topfit en nergens geen last meer van (zoals zere botten, spieren etc.).

, 30-05-2020

Wat een slimme maniet van verpakken, zo kan het door de brievenbus!

, 21-09-2019

Sindsik dezemagnesium sik ben ik kramp vrij.

, 20-07-2019

ik gebruik het al een aantal jaren en het helpt bij mij goed.

, 17-04-2019

Deze magnesium is een slimme combi van 2 magnesiumverbindingen, aangevuld met vitamine c en d. Het is behulpzaam bij het in slaap vallen, het ontspant.

, 25-03-2019

Goeie magnesium bevat geen oxide,veel minder kramp in mijn benen ‘s nachts, slaap ontspannen en goed in balans nadat ik dit een poos nu heb gebruikt ook.

, 04-03-2019

Gebruik de multi vitamines en magnesium al geruime tijd en ben erg tevreden.

, 03-03-2019

Voel me fitter en opgewekter.

, 09-02-2019

Ik ben minder vermoeid en helderder van geest sinds ik deze supplementen neem. TOP.

, 27-01-2019

Slik het al jaren tegen intense spierkrampen, het bevalt goed.

, 28-11-2018

Er is goed over de producten nagedacht, ik heb de beste hier gevonden!

, 01-11-2018

Sinds het gebruik van de multivitamine en omega capsules, ervaar ik een hoger peil van gezondheid en energie. Door het gebruik van de magnesium tabletten slaap ik beter.

, 07-10-2018

Magnesium tabletten van goede kwaliteit. Makkelijk in gebruik. Een goede prijs. Naar mijn idee zit er voor tabletten niet meer (of minder) in dan dat er nodig is.

, 24-09-2018

prima product. 2 dagen zonder en je merkt gelijk het verschil.

, 08-09-2018

Ik gebruik alle vitamines van vitaminecompleet, kan zodoende geen onderscheid maken tussen de werking van de diverse producten.Ik voel me goed bij het gebruik ervan.

, 02-09-2018

Ik neem multivitamine, omega-3 en magnesium als aanvulling op mijn normale voeding omdat ik veel sport en voel mij daar goed bij.

, 31-08-2018

kwaliteitspillen ( obv ervaring) tegen scherpe prijzen.

, 24-08-2018