Magnesium

Twee organisch gebonden magnesiumvarianten, aangevuld met
vitamine C en D

90 tabletten

€ 18,15

Voor vitaliteit en ontspanning

  • goede opname
  • voor spieren en botten
  • vermindert vermoeidheid
  • voor mentaal evenwicht

WAAROM Magnesium

Magnesium, essentieel
voor vitaliteit, energie en ontspanning

Magnesium is het op drie na meest voorkomende mineraal in ons lichaam en wordt gebruikt in veel processen. Zo zijn bijna alle organen afhankelijk van voldoende magnesium en is het onmisbaar voor het optimaal functioneren van meer dan 300 enzymsystemen. Magnesium draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid en ondersteunt het gezond psychologisch functioneren. Ook voor de opbouw van botten en tanden en het ontspannen van spieren en zenuwen is magnesium van belang.

Ons lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken, daarom is het belangrijk dit mineraal via de voeding binnen te krijgen. Magnesium zit in voedingsmiddelen zoals volkoren producten, groene groenten, noten en soja(producten). Door intensief gebruik van landbouwgrond bevat onze voeding minder mineralen dan voorheen, aanvulling met een supplement kan daarom zinvol zijn. Magnesium is belangrijk als basis en geschikt als je regelmatig sport beoefent of yoga doet. Het draagt bij aan energie, ontspanning en een goede nachtrust.

Nieuw

Magnesiumtest

Nieuw bij Vitaminecompleet: de Magnesiumstest!* Wat denk je, lukt het jou om voldoende magnesium met je voeding binnen te krijgen? Doe de test en ontvang gratis een uitgebreid persoonlijk rapport.
*(de magnesiumtest is onderdeel van de grotere Voedingstest, deze staat op de homepage)

Doe de test ->

9.3

uit 111 reviews

Is goed voor mijn spieren, geen *---- meer sinds ik magnesium gebruik *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 26-02-2023

Op leeftijd zijnde is magnesium een belangrijk mineraal. samen met vitamine D3 en omega 3 met de R in de maand, voel ik me gesteund.

, 02-11-2022

Naast mijn beste drukke baan met veel reizen sport ik vrij veel, open water zwemmen. Op advies van mijn coach ben ik extra vitaminen gaan slikken, ook omega3 en magnesium. Ik voel mij sterker en gezonder. Sinds het slikken vrijwel geen *----- meer, mijn vrouw had ook veel last van *----- in haar benen(s\\\'nachts). Sinds het slikken van de magnesium, helemaal weg. *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 18-07-2022

Top supplementen! Meer energie, meer rust in de spieren.

, 17-07-2022

Mijn energie kan terug tot uiting komen in de elementen die mijn lichaam kan uitvoeren. *---- sterk gedaald. Operatie uitgesteld tot zelfs misschien afgelast. *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 26-06-2022

Ik ben heel blij met de supplementen. Ik Merk veel verschil. Ik ben vooral erge fan van de magnesiumtabletten. Ik neem het voor het slapen gaan. Ik merk echt dat ik sneller en beter slaap en goed herstel. Verzending is ook snel en fijn dat het door de brievenbus past.

, 24-11-2021

naar alle Magnesium beoordelingen

Waarom deze Magnesium

Goed opneembare unieke Magnesium formule

Bevat twee organische varianten van magnesium voor optimale opname.

De daily essentials Magnesium-formule bevat magnesiumcitraat en magnesiumascorbaat; twee natuurlijke, goed opneembare magnesium varianten. Beide zijn organisch gebonden vormen van magnesium die door het lichaam veel beter worden opgenomen dan anorganische vormen zoals magnesiumoxide.

Elke tablet levert een zinvolle dosis Magnesium

Vitamine compleet bevat per tablet 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium.

Magnesium + 250mg extra vitamine C en 100% vitamine D

Elke tablet bevat naast magnesium, 250mg vitamine C én 400ie vitamine D3 en ondersteunt daarmee de werking van het immuunsysteem en draagt bij aan de gezondheid van de botten, bloedvaten en de hersenen.

Gezondheidsvoordelen Magnesium

Magnesium, essentieel voor soepele spieren, energie en ontspanning

Aan deze Magnesiumformule zijn 32 wettelijk EFSA-erkende gezondheidsclaims toegekend

Soepele spieren

Magnesium ondersteunt het goed functioneren van de spieren en is een goede aanvulling op de dagelijkse voeding, zeker als je regelmatig sport.
Meer over magnesium en spieren.

Ontpannen energie

Magnesium is betrokken bij de energieproductie in het lichaam en draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid.
Meer over magnesium en energie.

Gezonde geest

Magnesium is een belangrijk mineraal voor de hersenen en draagt bij aan het concentratievermogen en een heldere geest. Magnesium is ook goed voor de gemoedstoestand.
Meer over magnesium en stemming.

Magnesium

Ingrediënten en gebruik Magnesium

Bevat per tablet = dagdosering:
Mineralen:
Magnesium (als citraat, ascorbaat) 187,5mg 50%*.
Vitaminen: Vitamine C (als magnesiumascorbaat) 250mg 312%*, Vitamine D3 (als cholecalciferol) 10mcg 200%*. *= ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid).

complete ingrediënt-declaratie

100% GMO-vrij / 100% geschikt voor vegetariërs / HACCP gecertificeerde productie. Dagdosering: vanaf 16 jaar 1 maal daags 1 tablet 1/2 uur voor het sporten of het slapen met ruim water. Eventueel bij een vet- of oliearme maaltijd. Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden, tenzij door arts geadviseerd. Optimaal aangevuld met Multivitamine en Omega-3.

Magnesiumcitraat en magnesiumascorbaat worden beiden bijzonder goed opgenomen en hebben een grote biologische beschikbaarheid. Magnesium met extra vitamine D en hooggedoseerde, maagvriendelijke vitamine C is zeer geschikt voor sporters. Magnesium draagt onder andere bij aan normale spierfunctie, een goede geestelijke balans, vermindering van vermoeidheid, en ondersteunt botten en het immuunsysteem.

Inhoud: 90 tabletten = 106 gram netto gewicht. Algemeen: een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Bewaren: droog en afgesloten bij kamertemperatuur. Buiten bereik van kinderen houden. Ten minste houdbaar tot/ productiecode: zie onderzijde. Ingrediënten: vitamine C, magnesiumcitraatanhydraat, magnesiumascorbaat, cholecalciferol, bindmiddelen (hydroxypropylcellulose, microkristallijne cellulose), siliciumdioxide (antiklontermiddel: gegarandeerd vrij van nanosilicium). Allergenendeclaratie: bevat geen allergenen. Gegarandeerd vrij van: ei, gist, gluten, lactose, mosterd, noten, pinda, sacharose, schaal- en weekdieren, selderij, sesamzaad, soja, synthetische conserveermiddelen en vis. Leverancier: Vitaminecompleet, Noorderpoort 93b, 5916 PJ Venlo.

Veelgestelde vragen Magnesium

Wat is de relatie tussen Magnesium en medicijnen zoals maagzuurremmers en plasmiddelen?

Maagzuurremmers behoren in Nederland tot de meest voorgeschreven medicijnen. Bij gebruik van zogenaamde protonpopremmers zoals pantoprazol (pantazol), omeprazol (lozac), esomeprazol (nexium), lansoprazol (prezal), rabeprazol (pariet) die er voor zorgen dat er minder zuur (protonen) in de maag geproduceerd wordt, kan de opname van magnesium geremd worden. Bij langdurig gebruik van deze medicijnen kan er daardoor een (veel) te lage magnesiumbloedspiegel ontstaan. Ook het gebruik van plasmiddelen zoals chloorthalidon en furosemide kan op lange termijn de mineraalhuishouding verstoren en een lage magnesiumspiegel veroorzaken.

Waarom wordt Magnesium van Vitaminecompleet niet gecombineerd met calcium?

Magnesium en Calcium zijn in ons lichaam zogenaamde ‘antagonisten’: calcium is nodig om spieren aan te spannen, magnesium is juist nodig om spieren en zenuwen weer te kunnen ont-spannen. Onderzoeksresultaten zijn niet eenduidig of calcium en magnesium elkaars opname nu positief of negatief beïnvloeden. Ook van persoon tot persoon verschilt dit.

Voor de meeste zekerheid van goede opname adviseert Vitaminecompleet daarom om calcium (eenvoudig) uit zuivel binnen te krijgen en magnesium op een ander moment van de dag aan te vullen. Veel belangrijker voor de opname van magnesium is hierbij dat het niet samen met vet wordt ingenomen. Het magnesium zou zich dan binden aan het vet en zo een soort zeep vormen die het lichaam weer snel verlaat.

Afhankelijk van de toepassing kan magnesium dus bijvoorbeeld een half uur voor slapen genomen worden voor extra ontspanning (bovendien speelt magnesium een rol bij de melatonine-aanmaak). Of een half-uurtje voor het sporten voor soepele spieren. Of in het algemeen los van vet en oliën (ook los van omega-3 vetzuren dus).

Wat is jullie overweging geweest om magnesiumcitraat en magnesiumascorbaat in het supplement op te nemen, en niet tauraat en malaat?

Tauraat en malaat zijn allebei ook heel interessante varianten. De reden dat we daar niet de voorkeur aan hebben gegeven in deze fase is omdat magnesiumgebrek zo prevalent is in Nederland en dat de hoeveelheid magnesium die nodig is om de minimum-behoefte te dekken in de honderden milligrammen loopt, dat het kiezen voor tauraat of malaat het nodig zou maken om misschien wel vijf a zes tabletten per dag te moeten slikken om je basisbehoefte te dekken. Ter informatie: één tablet met magnesium-citraat en ascorbaat levert liefst 50% van de aanbevolen dagbehoefte, en dan neemt ascorbaat al een stuk meer in dan citraat qua ruimte. Dus het is vooral een afweging om het zwaartepunt bij magnesium te leggen en te zorgen dat de citraat en ascorbaat-varianten daarin zinvol zijn.

De informatie over de opname van tauraat en malaat houden we goed bij, en er zijn ons in de peer reviewed literatuur geen bronnen bekend die aantonen dat tauraat of malaat een betere opname kennen. We hebben daarom voor deze varianten in onze Magnesium gekozen.

meer veelgestelde vragen

Magnesium product beoordelingen

meer recente reviews

9.3

Top. Ik heb al jaren *______problemen, dit heeft een grote invloed op mijn dagelijks leven. Sinds ik magnesium tabletten dagelijks inneem heb ik een groot deel van mijn leven weer terug. Ik kan weer werken en leuke dingen doen met mijn kinderen en man. Ik heb nog wel klachten maar deze zijn 80% verminderd. *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 11-06-2024

Prima produkt, prima prijs, goede werking!

, 10-06-2024

Dagelijks gebruik. Als ik sport neem ik het magnesium tablet een half uur van te voren in.

, 05-06-2024

Sneller herstel, betere nachtrust.

, 15-05-2024

Ben tevreden over magnesium tabletten.

, 18-03-2024

Helpt goed voor mijn onrustige benen.

, 10-02-2024

Een mooie aanvulling op de multivitamine en visolie.

, 26-08-2023

Prima, via een kennis die verstand heeft van vitaminen vernomen dat de vitamine tabletten de juiste hoeveelheden bevatten.

, 28-07-2023

Bij stoppen nemen de spier*_____ toe in de nacht en overdag vermoeide zware benen. Bij het terug aanvangen zijn de klachten verdwenen. *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 09-07-2023

Minder last van *—- s\’nachts en minder last van spier*—- *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 06-05-2023

Geen last meer van *—- of *—– in de benen. *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 01-04-2023

beter slapen en overdag fitter voelen.

, 13-03-2023

Is goed voor mijn spieren, geen *—- meer sinds ik magnesium gebruik *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 26-02-2023

Geen *— en/of onrustige benen *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 18-02-2023

Duidelijk verschil bij wel of geen gebruik van de produkten. Grote voordeel zijn dat de produkten niet synthetisch zijn. Geen last meer van ritmestoornissen en *—- *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 03-02-2023

Werkt prima als inslaapmiddel bij mij; advies huisarts.

, 25-11-2022

Mooie aanvulling op een gezonde voeding.

, 05-11-2022

Op leeftijd zijnde is magnesium een belangrijk mineraal. samen met vitamine D3 en omega 3 met de R in de maand, voel ik me gesteund.

, 02-11-2022

*— aanzienlijk verminderd *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 12-10-2022

Nu 2 weken in gebruik en heb het idee dat slapen al wat beter gaat. Ook overdag get gevoel niet meer zo moe te zijn.

, 06-10-2022

Veel minder *—. *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 01-10-2022

De Magnesium van Vitaminecompleet is enorm goed. Je voelt je er direct beter bij en het werkt prima tegen *— etc.. Uitstekend uitgebalanceerde supplementen, hulde! *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 17-09-2022

Al enkele jaren zeer tevreden over de, de magnesium en de visolie Als ik ze een tijdje niet genomen heb merk ik het verschil, voel me mentaal en lichamelijk beter als ik ze wel neem.

, 28-08-2022

zeer tevreden, vrij van klachten.

, 10-08-2022

werkt fijn ben niet meer zo moe en mijn concentratie.

, 10-08-2022

Werkt goed tegen spier*— *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 06-08-2022

Naast mijn beste drukke baan met veel reizen sport ik vrij veel, open water zwemmen. Op advies van mijn coach ben ik extra vitaminen gaan slikken, ook omega3 en magnesium. Ik voel mij sterker en gezonder. Sinds het slikken vrijwel geen *—– meer, mijn vrouw had ook veel last van *—– in haar benen(s\\\’nachts). Sinds het slikken van de magnesium, helemaal weg. *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 18-07-2022

Top supplementen! Meer energie, meer rust in de spieren.

, 17-07-2022

Mijn energie kan terug tot uiting komen in de elementen die mijn lichaam kan uitvoeren. *—- sterk gedaald. Operatie uitgesteld tot zelfs misschien afgelast. *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 26-06-2022

Ik ben al een poosje klant bij Vitamine Compleet. Toen ik eens navraag deed over het gebruik van Magnesium m.b.t. de aandoening Psoriasis, bleek dat er ook kennis paraat is om een goed advies te kunnen geven.

, 13-06-2022