Magnesium voor spieren

Magnesium

9.3

uit 105 reviews

Is goed voor mijn spieren, geen *---- meer sinds ik magnesium gebruik *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 26-02-2023

Op leeftijd zijnde is magnesium een belangrijk mineraal. samen met vitamine D3 en omega 3 met de R in de maand, voel ik me gesteund.

, 02-11-2022

Naast mijn beste drukke baan met veel reizen sport ik vrij veel, open water zwemmen. Op advies van mijn coach ben ik extra vitaminen gaan slikken, ook omega3 en magnesium. Ik voel mij sterker en gezonder. Sinds het slikken vrijwel geen *----- meer, mijn vrouw had ook veel last van *----- in haar benen(s\\\'nachts). Sinds het slikken van de magnesium, helemaal weg. *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 18-07-2022

Top supplementen! Meer energie, meer rust in de spieren.

, 17-07-2022

Mijn energie kan terug tot uiting komen in de elementen die mijn lichaam kan uitvoeren. *---- sterk gedaald. Operatie uitgesteld tot zelfs misschien afgelast. *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 26-06-2022

Ik ben heel blij met de supplementen. Ik Merk veel verschil. Ik ben vooral erge fan van de magnesiumtabletten. Ik neem het voor het slapen gaan. Ik merk echt dat ik sneller en beter slaap en goed herstel. Verzending is ook snel en fijn dat het door de brievenbus past.

, 24-11-2021

De magie van sporten en bewegen

Als beweging in een pil te stoppen viel dan zou je waarlijk van een wonderpil kunnen spreken. Sporten is goed voor je hart, je bloeddruk, suikerhuishouding, de slanke lijn, een opgewekt humeur, een gezond seksleven, flexibele gewrichten, sterke botten, een soepele darmwerking en nog veel meer. Een half uurtje sporten per dag,  meer mag natuurlijk ook, is een slimme investering. En heel fijn om te weten dat wandelen, dansen of tuinieren daarbij ook gewoon tellen.

Sporten, meer dan gezondheid alleen

Met sporten bouw je niet alleen aan je gezondheid ook je vitaliteit veert er van op. Er is een positieve invloed van sporten op je kracht, conditie, lenigheid en coördinatie. Dat je spieren daar een centrale rol in vervullen is vanzelfsprekend. Je spieren hebben daarbij natuurlijk ook plezier van een gezonde voeding. En zeker wanneer je éxtra prestaties wil leveren. Iedere topsporter heeft tegenwoordig tenslotte ook een diëtist naast zich. Maar ook voor minder ambitieuze sporters is voeding van wezenlijke waarde. Uit de laatste RIVM peiling blijkt dat onder andere magnesium niet door alle Nederlanders daadwerkelijk voldoende met de voeding gegeten wordt. Extra aandacht voor magnesium is dus zeker op zijn plaats. En vooral in relatie met  vitaliteit en spierfunctioneren.

Magnesium van Vitaminecompleet en sport: niet de eerste, wel de beste?

De magnesium van Vitaminecompleet bevat twee organische magnesiumvarianten die een uitstekende opname kennen. Daarnaast is er een gulle hoeveelheid maagvriendelijke vitamine C van 250mg per tablet toegevoegd en 400 IE extra vitamine D3. Onderstaand kunt de specifieke voordelen voor u van juist deze samenstelling toegelicht zien.

Vitaliteit en magnesium

Van de EFSA mag Vitaminecompleet sinds december 2012 claimen dat haar magnesium-tabletten vermoeidheid verminderen en op een gezonde manier bij dragen aan de energiehuishouding. Goed om te weten dat de toegevoegde vitamine C in de magnesium van Vitaminecompleet ook nog eens een extra steentje bijdraagt aan zowel de energiehuishouding als vermindering van vermoeidheid.

Krachtsport en magnesium

Elke krachtsporter weet hoe belangrijk spiermassa voor spierkracht is. En elke krachtsporter weet ook hoe belangrijk eiwitopbouw en celdeling voor de spiermassa zijn.
Magnesium van Vitaminecompleet is een een voedingssupplement dat voor krachtsporters als aanvulling op een volwaardige voeding meer dan het overwegen waard is want magnesium levert een bijdrage aan een gezonde eiwitopbouw én aan gezonde celdeling.  Aan die gezonde celdeling levert de aanwezige vitamine D in de Magnesium van Vitaminecompleet dan ook nog eens een extra bijdrage.

Duursport en magnesium

Magnesium van Vitaminecompleet bevat een stevige dosis vitamine C in een maagvriendelijke variant. Heel prettig bij duursport omdat zowel magnesium als vitamine C bijdragen aan een gezonde energiehuishouding en vermindering van vermoeidheid. Zeker bij duursport prettig idee.

Lenigheid en magnesium

Naast kracht en conditie is lenigheid een eigenschap die aan sportprestaties maar ook aan je algehele kwaliteit van leven bijdraagt. Wie wil zich tenslotte als een plank voelen? Magnesium is van belang voor gezonde spierfunctie. Onder andere doordat magnesium onmisbaar is voor de ontspanning van spieren. En hoe makkelijke uw spieren zich ontspannen hoe eenvoudiger het wordt om uw lichaam soepel en lenig te houden. Zo’n gezonde spierfunctie is natuurlijk ook plezierig wanneer u bijvoorbeeld yoga, pilates of ballet beoefent.

Coördinatie en magnesium

Behendigheid is een cruciaal onderdeel van sportieve prestaties. Voldoende kracht, conditie en beweeglijkheid zijn voorwaarden maar ook een goede coördinatie van beweging draagt bij aan uw presteren. Deze coördinatie processen worden aangestuurd door uw brein. Magnesium draagt bij aan een normaal functioneren van uw zenuwstelsel. Ook prettig om uw mentale stamina en strategie tijdens sporten overeind te houden en het hoofd koel als u toch eens een wedstrijdje verliest; magnesium draagt immers ook bij aan een normaal psychologisch functioneren.

Lichamelijke inspanning en uw immuunsysteem

Tijdens sporten kan immuunsysteem, zeker bij duur(top)sporters wel wat extra aandacht gebruiken. Met de vitamine C die is opgenomen in de magnesiumtablet van Vitaminecompleet heeft uw immuunsysteem die extra aandacht. Vitamine C draagt namelijk bij aan een behoud van normaal functioneren van uw imuunsysteem tijdens en na intensieve lichamelijke inspanning.

Oxidatieve stress en magnesium van Vitaminecompleet

Door een verhoogd zuurstof (oxy-gen) gebruik leidt sporten tot zogenaamde extra oxi-datieve stress. Met maar liefst 250 mg vitamine C die in de magnesiumtablet van Vitaminecompleet aanwezig is draagt u heel eenvoudig bij aan een bescherming van uw cellen tegen deze oxidatieve stress. In de multivitamine van Vitaminecompleet bevinden zich trouwens ook nog een scala aan extra stoffen die een bijdrage leveren aan bescherming tegen oxidatieve stress: riboflavine, pyridoxine, vitamine E, koper, mangaan, selenium en zink.

Sporten, transpireren en magnesium van Vitaminecompleet

Wie sport kan natuurlijk zomaar aan het transpireren komen. Met zweet kan uw lichaam zichzelf afkoelen maar in dit transpiratievocht bevinden zich ook elektrolyten(zouten).  Met Magnesium van Vitaminecompleet draagt u eenvoudig bij aan het handhaven van de electrolytenbalans.