Bestel direct Bel ons: 077-3020015
Nieuw: Multivitamine nu vitamine D3 gratis met 60% opgehoogd tot 1600ie (40mcg), 125mcg selenium, 15mg zink, hoge dosis C en veel meer voor uw afweer!

Over Vitaminecompleet

Wie is Vitaminecompleet?

Vitaminecompleet is een Nederlandse onderneming en bestaat uit een klein team van gespecialiseerde academici. Deze specialisten leveren elk vanuit hun eigen expertise een bijdrage aan het samenstellen, produceren en leveren van topkwaliteit voedingssupplementen op een rationele en wetenschappelijk onderbouwde basis. De producten van Vitaminecompleet worden sinds 1998 geleverd maar destijds uitsluitend aan een beperkte gebruikersgroep. Pas sinds 2009 zijn de producten via het internet beschikbaar gesteld voor elke (kritische) gebruiker die geïnteresseerd is in topkwaliteit supplementen. Helder gedocumenteerd en met gezondheidsclaims die door de onafhankelijke EFSA (European Food and Safety Association) als wetenschappelijk bewezen vermeld mogen worden. Daarmee biedt Vitaminecompleet producten aan die ook daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het behoud en optimaliseren van uw gezondheid, vitaliteit, weerstand en een goed humeur.

locatie vitaminecompleet

Waar is Vitaminecompleet gehuisvest?

Wij zijn fysiek gevestigd op het bedrijvenpark Noorderpoort te Venlo. Vitaminecompleet is dus geen postbus-bedrijf. U kunt ons ook eenvoudig telefonisch bereiken onder telefoonnummer 077-3020015 (10-16) of desgewenst ook per mail onder info@vitaminecompleet.nl

Kennis uit theorie én praktijk-ervaring

Onze staf heeft niet louter theoretische kennis. Met 20 jaar directe professionele praktijkervaringen zijn we ook vertrouwd met het alledaags werken met supplementen ten bate van de gezondheid van cliënten. Uit deze praktijkervaringen is trouwens de directe motivatie geboren om de producten van Vitaminecompleet samen te stellen om clienten mee van dienst te kunnen zijn. We durven daarom ook gerust te stellen dat onze producten objectief aantoonbaar heel wat extra’s bieden in zowel kwaliteit, prijs en aanschafgemak ten opzichte van het bestaande assortiment aan voedingssupplementen.

 • Ik bestel vaker bij dit bedrijf en ben tevreden. Snelle verzending en het is altijd prima in orde.

  5 out of 5
  Dennis 03-06-2020
 • Ik gebruik de magnesium, omega3 en multiviatmine supplementen nu al jaren. Daarnaast heb ik af en toe inhoudelijke vragen aan de klantenservice mbt de vitamines en mineralen en daar krijg ik elke keer zeer uitgebreid antwoord op!

  5 out of 5
  Martin 28-05-2020
 • En alweer is er een goed werkend ingrediënt (met aandacht voor wetenschappelijke resultaten) aan de multi toegevoegd, zonder dat de prijs wordt aangepast! Mijn complimenten voor duidelijke info en een overzichtelijke website. Geen poespas en schreeuwerige berichtgeving.

  5 out of 5
  Christien 06-05-2020
 • Na uitgebreid onderzoek blijkt dit de beste leverancier van supplementen gebaseerd op zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen. Bovendien snelle en betrouwbare levering via de brievenbus. Het is ook goed te zien dat vitaminecompleet voortdurend onderzoek doet naar verbetering van haar producten en mogelijke nieuwe ingrediënten voor haar supplementen.

  5 out of 5
  Anton 17-04-2020
 • Snelle levering. Goede klantenservice. Uitstekende spullen. Geen chemische, maar puur natuurlijke ingrediënten.

  5 out of 5
  Ivar 23-04-2019
 • Altijd snelle levering. Bij een vraag krijg je een uitgebreid en onderbouwd antwoord.

  5 out of 5
  Emma van den Berg 25-03-2019
 • Fijne klanten service, met extra zorg voor een goede verzending. Een goede prijs (voor de magnesium) en gratis verzending binnen NL. De website is overzichtelijk en duidelijke uitgebreide informatie over de producten.

  4 out of 5
  Julie 24-09-2018

Wat willen andere bezoekers weten over Vitaminecompleet?

We hopen dat u een onafhankelijk en betrouwbaar beeld kunt krijgen van wie Vitaminecompleet is en waar wij voor staan, door beantwoording van vragen die door eerdere bezoekers aan ons gesteld zijn over:

Mocht uw vraag er niet bij staan en u wilt meer weten, dan nodigen we u natuurlijk van harte uit om uw vragen aan ons te mailen op info@vitaminecompleet.nl. Of nog eenvoudiger, u kunt ons direct spreken op telefoonnummer 077-3020015 (10-16)

Kwaliteit en vergelijken

“Hoe kan Vitaminecompleet nu zoveel beter zijn dan andere A-merken en nog aanzienlijk goedkoper ook?”

We krijgen regelmatig de vraag van bezoekers die overwegen klant te worden, dat men onder de indruk is van de weloverwogen samenstelling en compleetheid van onze supplementen, de informatie op onze website erg waardeert, men begrijpt waarom we juist deze 3 losse supplementen aanbieden, enthousiast is over de kwaliteit van de grondstoffen, gecharmeerd van alle extra plant- alg- en bloem-extracten in voedingsdosering aanwezig die je anders via 10+ losse potjes zou moeten kopen. Al snel rijst naast de waardering ook verbazing….

Een supercomplete multivitamine (36 vitamines en mineraalvarianten) in goed opneembare organische ingredienten en ook nog eens boordevol exclusieve extra’s waaronder gestandaardiseerde plantextracten die losgekocht al snel tientallen euro’s vertegenwoordigen? En dat voor slechts een paar euro meer per maand dan een Davitamon, Centrum of Supradyn? En hoe is het mogelijk is om zulke kwaliteit aan te bieden en dan toch nog aanzienlijk goedkoper te zijn dan andere topkwaliteit-multivitamine’s zoals bijvoorbeeld van Vitals, Solgar of Plantina?
En hoe kan de Omega-3 van Vitaminecompleet de goedkoopste 1-per-dag-door de brievenbus zijn?
Directe levering aan eindgebruikers, minder overhead aan organisatie, minder reclame en kosten aan verzending door een slimme, milieuvriendelijke verpakking vertaalt zich allemaal in méér inhoud en kwaliteit voor u. Waar we echter niet op zullen bezuinigen is de kwaliteit en veiligheid van onze ingrediënten, snelle levering en vriendelijke service.

“Is de vergelijking met andere merken wel eerlijk?”

Om u echt goed toe te lichten hoe goed de kwaliteit en samenstelling van de multivitamine van Vitaminecompleet is, bieden we u de mogelijkheid de verschillen rechtstreeks met andere multivitamines en omega-3 visoliecapsules te vergelijken. Aangezien deze vergelijking door Vitaminecompleet wordt aangeboden kunnen we ons voorstellen dat u vragen heeft over onafhankelijkheid en betrouwbaarheid ervan. Enige toelichting is dus op zijn plaats…

U kunt zich vast voorstellen dat de wetgever erop toeziet dat Vitaminecompleet zich conformeert aan de wettelijke eisen om eerlijke en correcte informatie in een directe vergelijking te verstrekken. Waar er ook maar enige twijfel zou kunnen bestaan in een rechtstreekse vergelijking gunnen we trouwens structureel het voordeel aan de collega’s.

Dankzij een rechtstreekse vergelijking wordt het mogelijk om eindelijk eens helder te zien hoeveel waar u voor uw geld krijgt. U kunt daarbij ook heel comfortabel de etiket-informatie zien zoals u die u ook heel moeizaam zou kunnen nagaan op het potje in de drogist of op de website van een merk. We hopen dat u deze vergelijking handig vindt om wat meer wegwijs te raken in het grote aanbod aan multivitamines. Om zo een keuze te kunnen maken tussen goedkope merken met een meer basale benadering… of, en dat hopen we natuurlijk, voor de aantoonbare topkwaliteit van Vitaminecompleet die gewoon prima betaalbaar is!

Productie en veiligheid

“Waar worden de supplementen van Vitaminecompleet geproduceerd en zijn de producten van Vitaminecompleet veilig?”

De producten van Vitaminecompleet worden in Nederland geproduceerd in een omgeving waar uitsluitend voedingssupplementen geproduceerd worden. Om uw veiligheid effectief te kunnen waarborgen is er met betrekking tot voeding- en voedingssupplementen in Nederland en Europa een uitgebreide wetgeving, die recent nog verder toegespitst is, in werking. Zo wordt onder andere bepaald welke werk- en hulpstoffen zijn toegestaan. Ook zijn er voor diverse stoffen maximum hoeveelheden per tablet geregeld. Ook de etikettering is aan strenge regels gebonden. Voeding en voedingssupplementen zijn immers zonder recept vrij toegankelijk voor de algehele bevolking en de productie en verhandeling worden daarom strikt geregeld. Ook mag er onder de recente wetgeving uitsluitend nog voor geselecteerde ingrediënten uiting gegeven worden aan gezondheidsbevorderende claims. Mits die ingrediënten adequaat gedoseerd zijn én hun effecten door de EFSA goedgekeurd als wetenschappelijk onderbouwd toegestaan zijn. Alle uitingen die u op onze website vindt zijn gedaan kunt u dus daarmee als wetenschappelijk bewezen betrachten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bewaakt de veiligheid van voedsel en consumentenproducten en zo doende ook die van voedingssupplementen. Ook wordt onze erkende productie-locatie, met bijbehorende kwaliteitscertificeringen, regelmatig door de overheid gecontroleerd om de kwaliteitsstandaard hoog te houden. Door zogenoemde HACCP-certificering wordt de kwaliteit en productieketen vanaf het moment van oogst, via zuiverheid en gehalte aan actief bestanddeel tot uiteindelijk verpakte tablet vastgelegd en gegarandeerd.

Voor de visoliecapsules van Vitaminecompleet bijvoorbeeld, wilt u natuurlijk dat deze gegarandeerd vrij zijn van verontreinigingen zoals zware metalen of pesticiden. Daarvoor wordt door een erkend en gecertificeerd onafhankelijk laboratorium onderzoek hiernaar verricht. Ook wilt u weten dat een tablet/capsule inderdaad het juiste gehalte aan actief bestanddeel bevat, in het geval van visolie het daadwerkelijke gehalte aan DHA en EPA vetzuren. Dit wordt eveneens met onafhankelijke laboratoriumrapporten gefundeerd.

Niet verplicht door de wetgeving, maar door Vitaminecompleet toch gerealiseerd: de omega-3 visoliecapsules van Vitaminecompleet zijn ecologisch verantwoord want afkomstig van niet bedreigde kleine vissoorten en zijn verpakt in een recyclebare verpakking waardoor er minder milieubelasting optreedt. Zo legt Vitaminecompleet trouwens wel vaker de lat aanzienlijk hoger dan de wetgeving eist.

Samenstelling en opname

“Hoe weet ik dat er ook echt de ingredienten in zitten die vermeld worden?”

Een voor de hand liggende vraag, zeker wanneer u met een merk in aanraking komt dat u nog niet goed kent. En tenzij u toegang heeft tot een geschikt laboratorium om daadwerkelijk controles uit te voeren, kunt u deze vraag natuurlijk ook niet eenvoudig beantwoord krijgen. Of het nu gaat om een u nog onbekende leverancier, maar zelfs voor een u reeds bekend merk, het blijft toch primair een kwestie van vertrouwen. Wij begrijpen dan ook goed dat we uw vertrouwen zullen moeten verdienen. Om daar een aanvang mee te maken willen we u graag een aantal onderzoeksmogelijkheden aanreiken die u wel eenvoudig zelf aan uw keukentafel kunt uitvoeren. N.b. Vanzelfsprekend nodigen we diegenen die daadwerkelijk toegang hebben tot een relevant deskundig laboratorium van harte uit om hun onze producten daadwerkelijk op ingrediënten te onderzoeken!

“Kan ik er zelf ook eenvoudiger achter komen of de ingredienten daadwerkelijk aanwezig zijn?”

Ook zonder high-tech laboratorium zijn er nog mogelijkheden waarmee u zichzelf toch kunt vergewissen van de aanwezigheid van tenminste een aantal van de ingrediënten door eenvoudig uw eigen zintuigen als laboratorium te gebruiken. Wanneer u bijvoorbeeld de multivitamine van Vitaminecompleet wat nauwkeuriger onder de loep neemt, kunt u zelf al veel informatie op waarheid controleren.

Allereerst kunt u aan de tablet ruiken dat er een (natuurlijk) citroen-mintaroma in de beschermlaag is opgenomen. Deze geuren worden veroorzaakt door het natuurlijke menthol en limoneen. Deze natuurlijke stoffen zijn trouwens zelf ook onderwerp van veel wetenschappelijk gezondheidsonderzoek. Wanneer u de tablet doormidden breekt kunt u daarin diverse kleine bolletjes met oranje (β-caroteen uit Dunaliella alg), rode (lycopeen uit tomaat) en paarse pigmenten (uit bosbes) aantreffen. Wanneer u de tablet een beetje bevochtigt en over uw handpalm uitwrijft ziet u heel duidelijk deze natuurlijke kleurpigmenten verschijnen. Door een klein stukje van de tablet af te bijten en te kauwen kunt u zelf het zuur van vitamine C proeven, het scherpe van peper, het warme van gember en het bittere van de geelwortel en artisjok-extracten. Ook kunt u aan de kleur van uw urine na inname van de tablet informatie winnen: hierover onderstaand meer onder “worden de ingrediënten wel goed opgenomen”

Wanneer u een visoliecapsule van Vitaminecompleet zou openen zou u onmiskenbaar een sterke geur en smaak van (geconcentreerde) vette visolievetzuren kunnen waarnemen.

Voor de magnesiumtablet ligt dit wat moeilijker. Aangezien de meeste mensen geen idee hebben hoe natuurlijke organische magnesiumzouten daadwerkelijk smaken is er geen referentie-materiaal. Wel kunt u bij de magnesiumtablet de lichtzure smaak van de maagvriendelijke vitamine C zelf waarnemen.

“Worden de ingredienten wel goed opgenomen?”

Eigenlijk zou deze vraag in tweeën beantwoord dienen te worden: lost de tablet goed op, en worden de opgeloste stoffen dan ook goed opgenomen?

1. Wat niet oplost kan niet worden opgenomen.
Zo eenvoudig ligt het. Een tablet die als een glazen knikker door uw spijsverteringskanaal reist kan weinig betekenen. Technisch is het echter nog een hele klus om een tablet te maken die wél goed oplost.

Zin om dat zelf te controleren? Door de multivitamine- of magnesiumtablet onder licht roeren in een glas lauwwarm water te leggen met een scheutje azijn (om de situatie in de maag na te bootsen) kunt u zelf waarnemen dat de tabletten van Vitaminecompleet daadwerkelijk goed oplossen. Een goede oplosbaarheid is van groot en noodzakelijk belang. Een tablet die maar gedeeltelijk, moeizaam, of heel laat oplost, daarvan kunnen de ingrediënten gewoonweg niet goed opgenomen worden. En sommige ingredienten moeten echt binnen 30 minuten opgelost zijn omdat er anders vrijwel geen opname kan plaatsvinden (bijvoorbeeld vitamine B12). Vergelijkt u met bovenstaande proef vooral ook eens Vitaminecompleet-tabletten met andere merken! Het is helaas zeker niet vanzelfsprekend dat willekeurige vitaminetabletten oplossen. Een goede oplosbaarheid is erg belangrijk maar dus nog lang geen vanzelfsprekendheid en nog niet voldoende om een goede opname te garanderen.

“Worden de ingrediënten als de tablet eenmaal is opgelost daadwerkelijk opgenomen?”

Als u de multivitamine tablet inneemt kunt u er dus van op aan dat deze ook daadwerkelijk opgelost in uw darmen beschikbaar komt. Of de ingrediënten vervolgens ook opgenomen worden vanuit de darm in uw bloed hangt ook nog eens af van de vorm waarin ze worden aangeboden. Zo worden organische verbindingen in het algemeen stukken beter opgenomen dan niet-organische verbindingen en kunnen sommige stoffen de opname gericht verbeteren. Vitaminecompleet kiest voor de best opneembare organische verbindingen en heeft een drietal stoffen toegevoegd die gericht bijdragen aan een goede opname. Zin om zelf te controleren?

Aan de hand van de fraaie oranjegele kleur van de grondstof riboflavine (vitamine B2) kunt u zelf de opname hiervan eenvoudig controleren. Wateroplosbare vitamines zoals vitamine B2 zullen namelijk te allen tijde via uw urine uitgescheiden worden: overdoseren is met wateroplosbare vitamines als B en C niet eenvoudig. Omgekeerd, wanneer u een paar dagen geen B of C vitamines zou innemen blijft het lichaam ook doorgaan met uitscheiden van vitamines en zou uw lichaam daardoor al suboptimaal voorzien kunnen raken. Het idee dat je alle (wateroplosbare) vitamines weer uitplast klopt dus wel, en geldt dus ook als je geen supplementen gebruikt.

In uw bloedbaan circuleren de vitamines door heel uw lichaam, waaronder uw nieren. Indien uw lichaam voldoende voorzien is van voedingsstoffen zal het zijn eigen regelsysteem gericht in werking stellen. Uw urine zal dan in het geval van vitamine B2 een wat extra gele kleur vertonen doordat het riboflavine (vitamine B2) dat de nieren krijgen aangeboden uit de hogere bloedbaanspiegels doorlopend wordt uitgescheiden.

Onder wisselende omstandigheden zoals sport, stress of roken kan uw lichaam verschillende hoeveelheden vitamines of mineralen gebruiken. Wanneer u een lichte geelverkleuring van uw urine waarneemt weet u ook zeker dat de tablet niet enkel is opgelost en daadwerkelijk opgenomen, maar ook da uw lichaam van voldoende vitamine B2 voorzien is. Bij een tablet van mindere kwaliteit weet u, wanneer er geen geelverkleuring plaatsvindt, dat de vitamine B2 uit deze tablet moeizaam of niet werd opgenomen.

Bestellen en betalen

“Is bestellen en betalen wel veilig bij Vitaminecompleet?”

U kunt bestellen en afrekenen via iDeal in de omgeving van uw eigen bank. Of via paypal, creditcard, of zelfs achteraf betalen. Of als u liever zonder computer geldzaken regelt, kunt u ook gewoon zelf overboeken.

“Zit ik ergens aan vast, een abonnement, minimale afname of iets anders wat ik niet wil?”

Wij streven als bedrijf ernaar om onze klanten zo te benaderen als we zelf benaderd zouden willen worden: met uitstekende producten voor een sympathieke prijs, eerlijke en transparante informatie, een vlotte afhandeling van uw bestelling, zonder vast te zitten aan vervelende contracten maar wel met een vlotte en vriendelijke service. Naast een gerichte bijdrage aan uw gezondheid, vitaliteit en weerstand spreekt het vanzelf dat uw tevredenheid over Vitaminecompleet tenslotte ook voor ons voortbestaan, als gespecialiseerde kleinere speler tussen de vitamine-giganten, van belang is. Wat dan weer in uw belang is. Een klassieke win-win dus!

Visie, missie en aanpak

“Waarom kiest Vitaminecompleet zo nadrukkelijk voor drie supplementen?”

Wanneer u uw auto naar de garage brengt wilt u ook graag dat er aandacht is voor de specifieke knelpunten en niet dat uw accu vervangen wordt terwijl u eigenlijk een paar nieuwe banden nodig heeft. Vitaminecompleet streeft er ook naar om daadwerkelijk zinvolle rationele producten en diensten te leveren die ertoe doen. Uit onafhankelijk overheidsonderzoek van het RIVM blijkt duidelijk waar de feitelijke aandachtspunten in de Nederlandse voedingssituatie liggen. Vitaminecompleet richt zich hierop: met zo min potjes op uw aanrecht, van een zo hoog mogelijke kwaliteit, op basis van de meest natuurlijke ingrediënten, in veilige en EFSA erkende wetenschappelijk gefundeerde doseringen, en dan voor een zo vriendelijk mogelijke prijs. In de toekomst zullen we, mede afhankelijk van uw feedback, speciale producten kunnen toevoegen.

“Waarom kom ik Vitaminecompleet niet in reclames tegen?”

U zult Vitaminecompleet inderdaad niet zo snel op nationale tv of radio, of in glossy magazines tegenkomen. Wij laten de kwaliteit van onze supplementen liever voor zich spreken en via tevreden gebruikers van mond tot mond hun plek verdienen. U kunt zich voorstellen dat we uw medewerking daarvoor meer dan op prijs stellen. Als u tevreden bent over de producten, de website informatie, het veilige bestelgemak en de service van Vitaminecompleet, hopen we erop dat u uw tevredenheid ook actief deelt met uw omgeving. Bijvoorbeeld door onze supplementen te beoordelen op Kiyoh een onafhankelijke klantbeoordelingswebsite. Of gewoon op een feestje, onder sportschoolvrienden of via social media zoals Facebook, Twitter, een blog of E-mail. Dankzij deze social media krijgt u uit de betouwbare bron van uw vrienden en bekenden rechtstreeks die producten en diensten onder de aandacht gebracht die gewaardeerd worden. Zo kunt u als gebruiker zelf uw oordeel vormen en kunnen wij dankzij deze vorm van feedback de kwaliteit van onze producten en diensten op het hoogste niveau houden. Tegelijk houdt dat de uitgaven aan reclame beperkt en krijgt u meer waar voor uw geld en zijn de supplementen van Vitaminecompleet vriendelijk en betaalbaar geprijsd. Mede dankzij deze samenwerking maakt u dat de producten van Vitaminecompleet voor iedereen toegankelijk blijven, ook voor wie een kleinere beurs heeft.

“Wat streeft Vitaminecompleet na?”

Een gezonder, vitaler en vrolijker Nederland.