Bestel direct Bel ons: 077-3020015
Nieuw: Multivitamine nu vitamine D3 gratis met 60% opgehoogd tot 1600ie (40mcg), 125mcg selenium, 15mg zink, hoge dosis C en veel meer voor uw afweer!

Multivitamine*

*Inclusief 16 natuurlijke extracten

90 tabletten

multivitamine
 • best opneembare en zo natuurlijk mogelijke varianten
 • doseringen volgens de internationale vakliteratuur
 • veilig voor uw dagelijks gebruik
 • meer dan 120 EU goedgekeurde gezondheidsclaims
 • 16 geconcentreerde plantaardige extracten
 • 3 hoogwaardige extra's
 • 38 vitamines en mineralen
Bestel direct
Multivitamine

Vitaminecompleet, zoveel méér nog dan een topkwaliteit Multivitamine.

Naast 38 vitamine-varianten meer dan €100,- aan natuurlijke extra’s toegevoegd.

De multi van Vitaminecompleet bevat als basis vitamines en mineralen

Vernieuwde formule*, zelfde prijs. Met 60% extra zonlicht vitamine D nog beter de donkere dagen door!

* sinds 28 november 2020 levert de vernieuwde formule Multivitamine van Vitaminecompleet nog meer immuun ondersteuning per tablet:

-Ook voor vitamine D krijgt u bij Vitaminecompleet de beste deal. Wij leveren namelijk de Multivitamine met de meeste vitamine D per tablet. Dus geen extra potje met aanvullend vitamine D nodig. De Multivitamine van Vitaminecompleet levert namelijk liefst 1600 i.e. oftwel 40mcg aan “Zonlicht”vitamine D3. Het is inmiddels in alle landelijke media wel doorgedrongen: deze “sterke-botten-vitamine” is ook cruciaal voor een krachtige en evenwichtige afweer.

-15 mg organisch gebonden zink. Zink is onder de mineralen vergelijkbaar met wat vitamine C onder de vitaminen is voor het immuunsysteem. Uitstekend opneembaar met 1 tablet per dag steunt u uw afweer extra.

-125 mcg organisch selenium. Dit weinig bekende spoorelement is eveneens een onvervangbaar teamlid in uw imuunsysteem. Zo bleek recent opnieuw uit een fascinerende publicatie. Inname in Nederland kan zeker extra aandacht gebruiken. Dat blijkt ook uit de cijfers van de meest recente RIVM Voedselconsumptiepeiling. Ook hier geen los supplement meer nodig. Gewoon standaard in een zinvolle dosering toegevoegd aan deze Multivitamine.

-en uiteraard bevat deze Multivitamine ook dé weerstand vitamine bij uitstek: vitamine C. Met 200mg hoog gedoseerd, in twee natuurlijke varianten. Voor extra synergie hebben wij standaard 50mg citrus bioflavonoïden per tablet toegevoegd gestandaardiseerd op 30mg Hesperidine. Een hoeveelheid zoals aangetroffen in 1,5 gram citroenschil.

En naast bovenstaande 4 bevat de Multivitamine nog heel wat meer immuun- (o.a. vitamine A, B2, B6 ijzer en koper) en anti-oxidantingrediënten (o.a. mangaan en alle 8 natuurlijke varianten vitamine E) die van belang zijn voor een soepele afweer én bescherming tegen de oxidatieve stress die extra ontstaat wanneer ons immuunsysteem in actie komt.

Multivitamines op deze sleutelrol immuun ingrediënten vergelijken? Vitaminecompleet maakt ‘t eenvoudig voor u!

Immuun-ingredient
geadv. dos. leverancier
Vitaminecompleet
1 tab / dag
Biotics
1-2 tab / dag
Centrum Adult
1 tab / dag
Davitamon compleet
3 drag / dag
Orthica Multi 4all
2tab / dag
Solgar VM-75
1 tab /dag
Selenium*
organische variant**
125 mcg

30mcg (per 1)
30mcg
82,5 mcg (per 3)
44mcg (per 2)
45 mcg
Vitamin D
actieve vit. D3 var.
40 mcg
3,3 mcg (per 1)
5 mcg
(niet vermeld)
5 mcg (per 3)
(niet vermeld)
10 mcg (per 2)
10 mcg
Zink
organisch gebonden
15 mg
5 mg (per 1)
5mg
10 mg (per 3)
(niet vermeld)
12 mg (per 2)
10
(deels)"
Vitamine C
water oplosbare var.
vetoplosbare var
199mg

33mg (per 1)

100mg

120mg (per 3)

250mg (per 2)

250

Totaal aantal ingr.
vit./min. varianten
extra /nat. extracten
54
38
16/12
35
30
5
28
27
1
21
21
0
37
23
14/9
31
26
5
€/mnd
geleverd per brievenbus
€14,16
€12,22 (1/d)
€5,99
€19,53 (bij 3/d)
€22,46 (bij 2/d)
€13,65

Meer merken vergelijken?

Kijk dan eens op onze multivitamine vergelijk pagina. Daar bevindt zich een veel ruimer aanbod aan multivitamines die u kunt vergelijken op bijvoorbeeld prijs en ingrediënten, doseringen of bezorg gemak. Op uw gemak, zonder loep, helder en feitelijk. Met uitgebreide toelichting desgewenst. Zodat kunt u zelf uw keuze bepalen.

Daarnaast bevat de Multivitamine van Vitaminecompleet

een scala aan andere ruim gedoseerde immuungrondstoffen zoals vitamine A, als retinol én beta-caroteen, vitamine B2, vitamine B6 als P-5-P, vitamine B11 (in twee varianten), Vitamine B12 (in twee varianten) en organisch gebonden koper, mangaan en ijzer.

En bovendien…

een waaier aan natuurlijke antioxidanten. Antioxidanten vervullen onder andere een cruciale en beschermende rol bij de hantering van vrije radicalen oxidatieve stress. Zo’n oxidatieve stress door vrije radicalen wordt bijvoorbeeld ook door uw eigen  immuunsysteem geproduceerd wanneer het in actie komt.

Met als extra’s…

daarbovenop 16 natuurlijke geconcentreerde extracten zoals curcumine uit geelwortel, quercetine zoals bijvoorbeeld aangetroffen in appels, astaxanthine, onze meest recente toevoeging (wanneer u door scrolt leest u daar onderstaand meer over), luteïne zoals aangetroffen in spinazie of goudsbloem, of resveratrol zoals gevonden in rode wijn of pinda’s. Allemaal in veilige doseringen zoals u die in dagelijkse voeding zou kunnen aantreffen.

Allemaal in één tablet Multivitamine.

Want dat past bij onze “zo min mogelijk potjes op uw aanrecht” visie. Zo profiteren al onze klanten maximaal en proberen wij samen met u een bijdrage te leveren aan een meer gezonde, vitale en opgewekte samenleving. En dat allemaal voor nog geen €0,50 per dag. Vitaminecompleet draagt zo niet dus alleen gericht bij aan uw gezondheid, maar is ook nog eens gezond voor uw portemonnee. Zonder bezorgkosten, én comfortabel door de brievenbus.
Lees meer over onze zo-min-mogelijk-potjes-op-uw-aanrecht-filosofie op “Wat maakt Vitaminecompleet anders?”

Onze immuun aanrader 2021

Vul de Multvitamine aan met onze unieke Magnesium formule

Wij raden u juist nu aan om ook onze organische Magnesium formule met standaard 250mg extra vitamine C en 400 i.e. D in uw winkelmandje mee te nemen. Voegt namelijk voor nog geen 2 dubbeltjes per dag veel toe. Wanneer u de Multivitamine ‘s ochtends neemt en de Magnesium aan ‘t einde van de dag organiseert u bovendien een fraaie vitamine C bloedspiegel door de dag heen.

Eet u geen of onvoldoende vette vis?

Zoals paling makreel zalm of haring ? Neem dan eventueeel ook onze hoog gedoseerde super sympathiek geprijsde Omega-3 mee. Gunnen wij u ook nog eens het verzendvoordeel van t.w.v. bijna €10,00!

Compleet, maar natuurlijk geen complete vervanging.

Vanzelfsprekend zijn voedingssupplementen geen complete vervanging van gezonde voeding. Gevarieerde, afgewogen en natuurlijke voeding volgens de richtlijnen gezonde voeding van de overheid blijft de dagelijkse basis die niet inwisselbaar is. Ademen kun je immers ook niet vervangen door slapen.  Of sociaal contact door meer te sporten.
Maar waar het aanvulling betreft is geen multivitamine zo compleet als de Multi van Vitaminecompleet.

Met genoegen stellen we u ons nieuwste Multivitamine ingrediënt voor: het kleurrijke Astaxanthine. Deze fascinerende natuurlijke grondstof 100% afkomstig uit plantaardige bron kent een uitgebreide wetenschappelijke onderbouwing en stond al geruime tijd op ons verlanglijstje. Wij zijn dan ook verguld dat het onze technische mensen gelukt is deze exclusieve grondstof op te nemen in de Multivitamine tablet, zonder toevoeging van extra hulpstoffen. Eveneens trots zijn we op onze inkoopafdeling die het gelukt is deze vernieuwde Multivitamine formule met deze kleurige superfood toevoeging uit het water ouderwets sympathiek geprijsd te houden. En dat terwijl we een hoeveelheid hebben toegevoegd die, afhankelijk van het merk, een waarde van zo’n €7,50 tot €15,-* vertegenwoordigt per kwartaalverpakking!

Astaxanthine

Deze natuurlijke grondstof stond al geruime tijd op ons verlanglijstje. En sinds april 2020 is het gelukt en hebben we dit het bijzondere caroteen-achtig stofje toegevoegd aan onze  Multivitamine. Deze verdere opwaardering van de Multivitamine stond al ver vooruit in de productie planning. En werd uiteindelijk, compleet onvoorzien dus, uitgerekend midden in de lopende crisis gerealiseerd. En dat lijkt ons een gunstige toeval. Want momenteel is wat vrolijk nieuws toch vast dubbel welkom. Met de toevoeging van dit nieuwste lid is de Multivitamine namelijk verder aangevuld met weer een werkelijk unieke grondstof. En zoals u dat gewend bent van ons: in een dosering zoals u die in een normale gezonde voeding zou kunnen aantreffen. Dus in een dosering die er ook wezenlijk toe doet.
flamingo

Een bijzonder prettige dwarsligger

Astaxanthine is een fascinerende en letterlijk en figuurlijk zeer kleurrijke grondstof. En dat willen we graag nader enigszins toelichten. Cellen zijn de kleinste functionele eenheden van ons lichaam. En een levercel is daarbij geen spier-, huid- of zenuwcel. Al onze cellen bevatten een celmembraan met een zogenaamde dubbele fosfolipide-laag: vetten met een fosfor-kopje. (Astaxanthine is een vooral vet-oplosbare voedingsstof) Daarnaast bevatten ook onze mitochondriën, energieproducerende onderdelen voorhanden in vrijwel alle lichaamscellen maar vooral in cellen met een hoge energie turnover zoals spier- of breincellen, een dergelijk celmembraan. Astaxanthine is een van de opmerkelijke stoffen in de natuur die dwars door die celmembraan aan beide zijden van deze celmembranen uitsteekt. En deze “transmembraan” eigenschap is mede een van de redenen waarom juist dit ingrediënt zo’n fascinerende grondstof is. Cell membrane detailed diagram en

1500+ peer reviewed publicaties over diverse orgaansystemen

Er zijn anno april 2020 meer dan 1500 wetenschappelijke “peer reviewed” publicaties voorhanden waarin Astaxanthine onder andere in relatie tot diverse orgaansystemen het onderwerp van onderzoek was. Denkt u daarbij aan orgaansystemen als hart, vaten, mitochondriën, brein, maag darmstelsel, immuunsysteem, huid, lever en veel meer.
Over eventuele gunstige uitkomsten van deze onderzoeken met betrekking tot een eventuele invloed/bijdrage van deze nieuwe grondstof mogen we u, onder de huidige wetgeving, op deze plek nog geen concrete informatie verstrekken. Mocht u concrete vragen hebben hierover mag u ons daarover overigens wel gerust raadplegen. Verder kunnen we u natuurlijk ook niet ervan weerhouden om zelf op onderzoek uit te gaan. We hopen dat u daarvoor betrouwbare en dus ook kritische plekken op het internet bezoekt. Daar is een overvloed aan spannende informatie over dit natuurlijk rozerode superfood voorhanden. Wij zijn verguld dat we deze grondstof die we voor u in onze nieuwe Multivitamine hebben weten op te nemen. Want wij houden van zinvolle innovaties, waarmee we ongekende kwaliteit voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken!

Astaxanthine, wat is dat nou weer?

Astaxanthine is de exotische naam voor een van de bijzondere voedingsstoffen in de Multivitamine afkomstig uit een natuurlijke bron. Deze natuurlijke grondstof met een intens roze-rode kleur en wordt tot de zogenaamde carotenoïden gerekend. De bekendste carotenoïde is ongetwijfeld het oranje-rode beta-caroteen. Beta-caroteen kent u wellicht van de oranje kleur van wortels. Het Duitse of Engelse woord voor wortels is respectievelijk Karot-ten en carot-s. Daar kun je heel duidelijk de samenhang met het woord carot-enoïden (wortel-achtigen) in terugvinden. Ook de rode kleurstof lycopeen, uit bijvoorbeeld tomaat of het gele luteïne uit bijvoorbeeld spinazie of goudsbloem worden tot de carotenoïden gerekend. Deze drie natuurlijke carotenoïde kleurstoffen zijn overigens al lange tijd als basisingrediënt aanwezig in de Multivitamine. Astaxanthine is overigens net als beta-caroteen, lycopeen en luteïne ook een vetoplosbare grondstof die het lichaam wat makkelijker kan opslaan dan puur wateroplosbare stoffen zoals bijvoorbeeld vitamine C. Door inbedding in cel- en mitochondriële membranen, lukt het dieren die Astaxanthinerijke voeding consumeren, afhankelijk van de dagelijkse ingenomen hoeveelheid, een lichtroze tot zelfs intens roze-rode kleur aan te nemen. Analoog aan de mens geldt klaarblijkelijk ook voor het dier: je bent wat je eet! En dat kun je in het geval van carotenoïden zoals Astaxanthine ook nog eens gewoon zien!
Astaxanthine

Intens roze-rood

In de natuur treffen we carotenoïde kleurstoffen op allerlei plekken aan in de plant- en dier wereld. Astaxanthine heeft zo’n intense roze-rode kleureffecten dat bijvoorbeeld rode krabben of roze flamingo’s hun kleur grotendeels danken aan de voeding die rijk is aan deze grondstof. En een klein beetje van dit carotenoïd doet al een hoop: de vertrouwde groene kleur van de Multivitamine tablet is louter door toevoeging van 1mg (1 duizendste van 1 gram!!) deze kleur krachtpatser nu van een prachtige roze-rode kleur voorzien. Voor de menselijke consumptie is een significante bron van Astaxanthine-rijke voedingsmiddelen naast krabben bijvoorbeeld ook zalm met zijn roze rode kleur. De hoeveelheid verschilt daarbij overigens nog best aanzienlijk per zalmsoort. De intens rode kleur van de Sockeye zalm geeft al een hint dat deze zalmsoort daarbij inderdaad de  Astaxanthine-koploper is onder de zalmsoorten.
krab

Sockeye zalm

Wij hebben in de Multivitamine een hoeveelheid Astaxanthine toegevoegd die overeenkomt met een hoeveelheid die u normaal in zo’n 50 gram Sockeye zalm zou aantreffen. Bij dagelijks een tablet Multivitamine komt dat dus overeen met een hoeveelheid waarvoor u per week 350 gram Sockeye zalm zou moeten consumeren. U treft ons nieuwe ingredient in de natuur dus ook in aanzienlijke hoeveelheden aan in diverse andere dierlijke bronnen zoals krabben, kreeften of krill. Maar de echte Astaxanthine krachtpatser bevindt zich met afstand toch in een plantaardige bron. Want ook de roze rood gekleurde dieren vinden deze kleurstof uiteindelijk ook weer uit plantaardige bron. Zalmen en flamingo’s eten geen wortels maar wel kleine visjes en schaaldieren die voor hun kleur verantwoordelijk zijn. Deze kleine visjes en schaaldieren eten op hun beurt nog kleinere waterdieren, die op hun beurt weer krill op hun menu hebben staan en zo omlaag de voedselketen in tot er uiteindelijk Astaxanthine-rijke algen als bron hiervan terug te traceren zijn.
roze zalm

Haematococcus pluvialis

De Astaxanthine die we in de Multivitamine hebben opgenomen is om te beginnen bewust niet een synthetische variant zoals die bijvoorbeeld gefabriceerd kan worden uit aardolie. Ook wordt de Astaxanthine in de Multvitamine niet gewonnen uit Sockeye zalm, krab of krill. Wij hebben gekozen in de Multivitamine voor een grondstof die 100% afkomstig is uit plantaardige bron: de alg met de eveneens exotische naam Haematococcus pluvialis. Deze Haematococcus pluvialis alg is in staat, als onderdeel van zijn zelfbescherming, grote hoeveelheden Astaxanthine te produceren en vormt de natuurlijke grondstof die als basis dient voor dit carotenoïd in de Multivitamine. Bij een peiling uit 2016 bleek overigens wereldwijd maar liefst 95% de uit aardolie gesynthetiseerde variant van Astaxanthine te betreffen.
Mikrofoto.de-Blutregenalgen 3

Natuurlijke vs synthetische varianten

Astaxanthine uit natuurlijke bron is daarbij ook zeker niet compleet identiek aan synthetisch geproduceerde variant. Net als bij veel andere stoffen uit de natuur bestaat ook Astaxanthine in meerdere moleculaire varianten die als het ware in spiegelbeeld varianten van elkaar zijn, zogenaamde stereo-isomeren. Ongeveer zoals uw beide handen elk een duim, wijs-, middel-, ringvinger en pink hebben maar toch niet soepel in de tegengestelde handschoen passen. En een sleutel met een linker “baard” niet in staat is een slot te openen dat gemaakt is voor een spiegelbeeldsleutel met een rechter “baard”. En dat geldt ook voor “biochemische sleutels”: de juiste stereo-isomeer maakt dus vaak een aanzienlijk verschil. De meeste van u zullen vast wel gehoord hebben van zogenaamde “trans”vetzuren die we liever zo min mogelijk met de voeding binnenkrijgen. Ook bij vetzuren was de synthetische productie in het verleden verantwoordelijk voor aanzienlijke hoeveelheden van deze “trans”linolzuur stereo-isomeren in ons voedingspatroon. Deze alg levert de meest rijke bron aan zogenaamde 3S, 3′S stereo isomeren. En dat zijn ook meteen de meest interessante varianten. Wij hebben in de Multivitamine om dezelfde redenen ook enkel de meer prijzige, meest natuurlijke stereoisomeren aan 4 tocopherolen en 4 tocotrienolen (samen het complete vitamine E-spectrum) en de meest actieve “R”alfa-liponzuurvariant voor u opgenomen.

Natuurlijke algen-matrix bevat extra carotenoïden

De keuze voor algen-grondstof maakt het daarnaast mogelijk om dit superfood ingrediënt uit plantaardige bron in zijn oorspronkelijke natuurlijke algen-matrix op te nemen. En dat is eveneens interessant voor u, want de matrix van deze Haematococcus pluvialis alg is van nature een bron van additionele andere carotenoïde voedingsstoffen. Daardoor verrijkt deze algenmatrix de Multivitamine met een extra scala aan extra carotenoïden zoals bijvoorbeeld alfa-caroteen, beta-caroteen, luteïne en cantaxanthine. In termen van antioxidant activiteit is astaxanthin 65 keer krachtiger dan vitamin C, 54 keer sterker dan β-carotene, 10 times zo krachtig als alpha-carotene, zeaxanthin, cantaxanthine en luteïne en wel 100 keer effectiever dan vitamine E. En in de anti-oxidanthuishouding werken anti-oxidanten in synergie met elkaar. Deze kleurrijke carotenoïden mix bevat, dankzij standaardisatie op actief ingrediënt: gegarandeerd altijd (tenminste) 5%. En dat kunt u, dwars door de andere aanwezige intense kleurpigmenten van bijvoorbeeld vitamine B2 (kanariegeel), geelwortel (zonnebloem geel), bosbes (paars-blauw), en chlorofylrijke chlorella (lentegras groen) gewoon aan de prachtige nieuwe kleur van de Multivitamine tablet zien.

Mét 12 geconcentreerde plantaardige extracten en 3 exclusieve extra’s die daadwerkelijk extra’s toevoegen

gingerol uit gember

Gember

1,25 mg 6-shogaol, gingerol, zingiberone uit 25 mg gestandaardiseerd gember-extract twv € 2,10 tot € 3,51

Delfinidine uit bosbes

Bosbes

Delfinidine en andere anthocyanen uit 20 mg gestandaardiseerd bosbes-extract twv € 16,88

Curcuma uit geelwortel

Curcuma uit geelwortel

9,5 mg curcuma uit 10 mg gestandaardiseerd geelwortel-extract twv € 2,81 tot € 7,12

proanthocyanidinen uit druivenpit

Druivenpit

23,75 mg oligomere proanthocyanidinen uit 25 mg gestandaardiseerd druivenpit-extract twv € 4,97 tot € 29,96

artisjok

Artisjok

Folium Cynara Scolymus

zwarte peper

Zwarte peper

Semen Piper Nigrum

Méér dan een topkwaliteit multivitamine: natuurlijke ingrediënten van de buitencategorie

De voordelen van geelwortel of gemberwortel bevinden zich niet hoofdzakelijk in hun primair in een fenomenaal vitamine of mineraalgehalt. Veel meer ligt de gele kleurstof curcumine of de verwarmende “gingerolen” en “shogaolen” ten grondslag aan de vermaardheid van deze natuurlijke ingrediënten. Dergelijke plantaardige producten worden dan ook over heel de wereld om veel meer dan enkel hun smaak gewaardeerd. Vitaminecompleet heeft naast topkwaliteit vitamine en mineraal grondstoffen een royaal aantal van dergelijke fameuze superfoods als geconcentreerd en op actief ingrediënt gestandaardiseerd extract standaard voor u in de multi opgenomen. Niet in minuscule hoeveelheden maar in geconcentreerde doseringen zoals u die daadwerkelijk in uw dagelijkse voeding zou kunnen aantreffen.

Daar bovenop krijgt u in deze formule dan nog een drietal exclusieve hoogwaardige extra’s die ook geen status als vitamine of mineraal hebben maar o.i. in de doseringen waarin ze zijn opgenomen voor u daadwerkelijk meerwaarde hebben. Zo hebben we bijvoorbeeld voor u de van nature in sardientjes voorkomende stof DMAE opgenomen. En het natuurlijke en lichaamseigen (R)-alpha-liponzuur en acetyl-L–carnitine. Die laatste twee ingrediënten kunnen we overigens onder de juiste omstandigheden ook zelf in ons lichaam vormen. Net als we onder voorwaarde van voldoende zonlicht blootstelling zelf ook vitamine D in de huid (en vervolgens lever en nieren) kunnen produceren.

Uw voordeel: ongeëvenaarde kwaliteit multi voor een super sympathieke prijs

Deze mix van 12 zeewier-, specerij-,wortel-, vrucht-, groente- en bloem-extracten plus 3 additionele nutritionals vertegenwoordigen, indien losgekocht, een waarde van meer dan € 100,- met elke verpakking Vitaminecompleet Multivitamine. Standaard erbij. Zonder meerprijs.

Daarom prijkt de multivitamine van Vitaminecompleet bovenaan de vergelijkingslijst waar het volledigheid, natuurlijk ingrediënten, kwaliteit en prijs-kwaliteit verhouding plaatst. En dat voor een prijs in het lagere middensegment! Overtuig uzelf en browse door de vergelijk overzichtspagina of rechtstreeks 1:1 met de multi’s van van de bekende vitamine-aanbieders.

Waarom steeds meer mensen ontdekken dat de multivitamine van Vitaminecompleet ook hun favoriete keuze is.

Deze multi behoort dus enkel op basis van haar complete formule en uitgekiende grondstof keuze van vitaminen, mineralen en spoorelementen al tot de absolute top van de multi’s in rechtstreeks vergelijk. Dat plaatst Vitaminecompleet eenduidig in de top. Of het nou vergelijkingen betreffen over natuurlijke ingrediënten, volledigheid, veilige effectieve doseringen of de overal prijs-kwaliteit categorie Vitaminecompleet bevindt zich aantoonbaar aan de top. En dat allemaal, dankzij een uitgekiende bedrijfsfilosofie, gerealiseerd voor een prijs in het lagere middensegment! Zo profiteert u werkelijk maximaal.

Maar deze multi biedt daarboven nog een aantal unieke extra’s. 15 exclusieve kostbare ingrediënten die de kwaliteit van de multivitamine met recht compleet uniek in de categorie multivitamine maken. Graag lichten we dat toe.

Nieuwsgierig om Vitaminecompleet met andere bekende merken te vergelijken?

Multivitamines zijn de meest verkochte supplementen. Het aanbod is echter overweldigend en de keuze voor het schap van de drogist verdraaid moeilijk.

Vitaminecompleet maakt het vergelijken op prijs, kwaliteit, ingrediënten en doseringen overzichtelijk en daarmee het kiezen makkelijk.

Vergelijk multivitamines op kwaliteit en prijs en kies zelf de beste. U zou natuurlijk voor de allergoedkoopste multi kunnen kiezen. Maar u wilt vast voor dat kleine beetje extra de meest complete multivitamine met al die toegevoegde superfood plantextracten en extra’s ter waarde van meer dan € 100,- in de multivitamine van Vitaminecompleet toch niet mislopen?

Steeds meer mensen ontdekken dan ook waarom Vitaminecompleet ook hun favoriete keuze is.

De multivitamine van Vitaminecompleet mag bovendien meer dan 120 EU goedgekeurde gezondheidsclaims voeren! Deze claims zijn door de EFSA als wetenschappelijk bewezen geaccrediteerd voor de multivitamine van Vitaminecompleet.

Vergelijk Multivitaminen
Welke multivitamine?

Zeven onderscheidende kwaliteiten van deze multivitamine

1

Topkwaliteit ingrediënten: meest natuurlijke multivitamine

Vitaminecompleet neemt in haar multivitamine enkel de meest natuurlijke varianten met de beste biologische beschikbaarheid op. Geen minder actief vitamine D2 maar D3, geen anorganisch seleniumsulfide maar organisch seleniummethionine en geen cyano-cobalamine maar de meest werkzame methylcobalamine én adenosylcobalamine vitamine B12 variant etc, meer weten?

2

Optimale dosering, veilig voor langdurig gebruik

Met de multivitamine van Vitaminecompleet ontvangt u de formule met de meeste vitamine-, mineraal- en spoorelement-varianten (38) in doseringen die er toe doen voor uw gezondheid. Ruim binnen de veilige marges voor langdurig dagelijks gebruik zoals vastgesteld door de officiële Europese EFSA, maar ruimhartiger gedoseerd waar zinvol, met name bij die grondstoffen die in ons lichaam bij veel processen een belangrijke rol spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vitamine zoals B6, die bij liefst 300+ enzymprocessen een onmisbare rol speelt, u kunt zich voorstellen dat het name bij dergelijke ingrediënten (ook magnesium, zink, vitamine C) zinvol is dat al deze processen dagelijks kunnen profiteren van een adequate voorziening. Met de hoogste prioriteit voor goede opname.

3

Uitstekende opname

Ook de beste grondstoffen dienen uiteraard opgenomen te worden, naast veiligheid is de opnamekwaliteit van een grondstof bij Vitaminecompleet dan ook de eerste prioriteit. We doen erg ons best om uw Multivitaminetablet zo te maken dat deze ook daadwerkelijk binnen een half uur uiteenvalt, net zoveel tijd als voeding in de maag verblijft. Om goed opgenomen te worden, hebben sommige voedingsstoffen namelijk een zuur (maag)milieu nodig. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de complexe opname van vitamine B12 of magnesium, waar het maagzuur een centrale rol bij speelt. Daarom is het van belang dat een tablet snel na inname uiteenvalt om de opname over het gehele maagdarmtraject mogelijk te maken. lees meer

4

Rijke waaier aan kleurrijke superfood anti-oxidanten

Bovendien is deze multivitamine met geconcentreerde plantaardige superfood-extracten aangevuld met een mix aan natuurlijk flavonoïden en anti-oxidanten in doseringen zoals u die in dagelijkse gevarieerde voeding zou kunnen aantreffen. Hier bovenop drie hoogwaardige super-ingrediënten: het natuurlijke vriendelijkheids-molecuul DMAE zoals dat bijvoorbeeld in sardientjes wordt aangetroffen, het exclusieve acetyl-carnitine en het biologisch meest natuurlijk en actieve “R+”-alfaliponzuur die beide een rol spelen in de energiehuishouding en anti-oxidant bescherming van uw brein. Deze drie ingrediënten samen zijn samen al ruim € 15 waard.

5

Exclusieve hoogwaardige extra's toegevoegd, € 100,-

Zo beschikt u met een verpakking multivitamine voor een heel kwartaal dagelijks over meer dan 50 ingrediënten die u anders uitsluitend als losse ingredienten met bijbehorende potjes kunt aanschaffen en daarmee een waarde van meer dan € 100,- vertegenwoordigen. En dankzij onze enkel-internet formule levert Vitaminecompleet dit u voor een prijs die heel vriendelijk is.

6

Geen overbodige ingrediënten

Vitaminecompleet voegt geen stoffen toe in zeer lage hoeveelheden (uitgezonderd ijzer) en we concentreren ons om u met name datgene aan te bieden wat de Nederlander via de voeding nog niet zo eenvoudig voldoende binnen blijkt te krijgen. Maar calcium is bijvoorbeeld bewust achterwege gelaten uit de Multivitamine omdat u met een beetje magere zuivel en een plakje magere kaas al een heel eind komt, met name ook vanwege de ‘hulptroepen’ vitamine C, D3, K2, mangaan en magnesium in de Multivitamine die calcium helpen in de bothuishouding. Vergelijkbaar krijgt u met een paar koppen koffie en regelmatig wat tomaten(puree), aardappel of sinaasappel eenvoudig uw kalium binnen. lees meer

7

Beste prijs/kwaliteit multivitamine uit vergelijking

Vanzelfsprekend kan deze multivitamine niet de goedkoopste van Nederland zijn, maar voor de prijs van een Volkswagen krijgt u wel de Rolls-Royce onder de Multivitamines. Uit rechtstreekse vergelijking met afstand de beste in kwaliteit én prijskwaliteit. In plaats van 25 losse potjes, heeft u maximaal deze drie slanke verpakkingen op uw aanrecht staan (met magnesium en omega-3) die weinig ruimte innemen. O ja, en ook nog eens gratis en comfortabel door uw brievenbus thuisbezorgd.

Recente optimalisering in de multivitamine formule

1

Foliumzuur als calcium-L-tetramethylhydrofolate

Foliumzuur staat decennialang al bekend als wenselijke aanvulling voorafgaand en tijdens zwangerschap vanwege zijn onmisbare rol in het celdelingsproces. Maar foliumzuur, ook wel bekend als vitamine B11 doet meer. Foliumzuur is voor iedereen van belang als bijdrage aan een normale werking van het immuunsysteem, een normale psychologische functie, normale bloedvorming, vermindering van vermoeidheid, een normaal metabolisme van homocysteïne. Allemaal toegestane EFSA gezondheidsclaims. Wellicht minder bekend is dat de standaard foliumzuurvariant in de lever vervolgens nog enzymatisch omgezet dient te worden in de zogenaamde methyltetrahydrofolate variant, die biologisch het meest actief is. In natuurlijke voedingsbronnen zoals “blad”groente (Latijn:”folium”) komt vitamine B11 juist in deze folaatvariant voor. Deze omzetting is onder andere afhankelijk van erfelijke factoren en wordt daardoor in wisselende mate begrensd. Technisch is het pas recent mogelijk om stabiele methyltetrahydrofolaten te gebruiken in voedingssupplementen. Deze exclusieve vitamine B11 treft u daarom vrijwel uitsluitend aan als los, prijzig, supplement, maar in uw Multivitamine van Vitaminecompleet krijgt u deze extra in een 100% ADH dosering gratis meegeleverd.

Illustratie omzetting foliumzuur

Officiële door EFSA toegekende gezondheidsclaims aan Vitaminecompleet:

 • B11 draagt bij tot de normale aminozuursynthese
 • B11 draagt bij tot de weefselgroei van de moeder tijdens de zwangerschap
 • B11 draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne
 • B11 draagt bij tot een normale bloedvorming
 • B11 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
 • B11 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
 • B11 draagt bij tot een normale psychologische functie
 • B11 speelt een rol in het celdelingsproces
2

Vitamine B12 als methylcobalamine én adenosylcobalamine

Vitamine B12 kent van alle vitamines wellicht de meest complexe opname, en kent daar bovenop diverse enzymatische omzettingsstappen. In 2014 konden we u al melden dat de Multivitamine de exclusieve methylcobalamine-variant B12 bevatte (in plaats van de gangbare cyanocobalamine), deze draagt zijn invloed vooral bij in het celvocht onder andere in samenwerking met vitamine B11 voor een goede celdeling. Sinds kort bevat de Multivitamine nu ook een tweede exclusieve variant, genaamd adenosylcobalamine. Deze doet zijn werk in het lichaam vooral in de energieproducerende mitichondrieën.

Officiële door EFSA toegekende gezondheidsclaims aan Vitaminecompleet:

 • B12 draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne
 • B12 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen
 • B12 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
 • B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
 • B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
 • B12 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme
 • B12 draagt bij tot een normale psychologische functie
 • B12 speelt een rol in het celdelingsproces
3

Gefractioneerde Chlorella

De laatste optimalisering in de Multivitamineformule betreft Chlorella: een zeer rijke bron aan chlorofyl en andere fytonutrienten waaronder de chlorella groei-factor, een voedingsstoffencomplex rijk aan o.a, DNA, RNA en beta-glucanen. Deze Chlorella groei-factor komt enkel beschikbaar indien Chlorella verwerkt wordt tot een zogenaamde gefractioneerde vorm, hetgeen bij een eencellig algje een complex (lees: kostbaar) proces is.

Een zinvolle hoeveelheid organisch gebonden magnesium past, net als Omega-3, nu eenmaal niet in een multivitamine ‘erbij’

magnesium

Daarom biedt Vitaminecompleet Magnesium als supplement separaat aan: voor slechts € 5 per maand 50% van de dagbehoefte Magnesium als goed opneembaar magnesium-citraat mét extra vitamine C en vitamine D3 erbij voor extra energie!

omega3

Wie niet elke week voldoende haring, makreel, paling of zalm eet is met één capsule Omega-3 ruim voorzien.

Reviews