Alles-in-een immuun Multivitamine. Nu met gratis 60% extra vitamine D3.

Multivitamine

38 vitamines en mineralen
verrijkt met 16 natuurlijke extracten

90 tabletten / dagdoseringen

€ 42,65

Multivitamine

Voor dagelijks gebruik
38 daily essentials

  • Goed opneembaar
  • Ruime dosering
  • Geschikt voor vegetariërs

Waarom Multivitamine

Vitamines en mineralen, essentieel voor
vitaliteit, weerstand en stemming

Vitaminen en mineralen zijn belangrijk om je gezond en fit te voelen. Een gevarieerd
voedingspatroon met volop groenten en fruit is de basis om alle benodigde vitaminen en mineralen binnen te krijgen. In de praktijk is het niet altijd makkelijk elke dag gezond en gevarieerd te eten. Een multivitamine is dan een fijne aanvulling.

9.4

uit 248 reviews

Blij mee, zeer uitgebreide multi en iets minder ijzer, bevalt goed!

, 02-06-2021

Zoveel goede dingen in 1 tablet!

, 29-05-2021

Perfect in alle opzichten!

, 22-05-2021

Waarom deze multivitamine

De nr 1 Multivitamine
uit Nederland

De best opneembare en meest complete Multivitamine

Alle vitaminen en mineralen hebben een hoge biologische beschikbaarheid zodat het lichaam de werkzame stoffen optimaal kan opnemen.

lees meer

Geen minder actief vitamine D2 maar D3, geen anorganisch seleniumsulfide maar organisch seleniummethionine en geen cyano-cobalamine maar de meest werkzame methylcobala- mine én adenosylcobalamine vitamine B12 variant etc. Lees meer

Complete formule met actieve ingrediënten

Naast een hoge dosis van 38 goed opneembare vitaminen en mineralen is de multivitamine van Vitaminecompleet verrijkt met 16 natuurlijke extracten waaronder curcumine, chlorella, gember en astaxanthine.

lees meer

Zoals bijvoorbeeld curcumine uit geelwortel, gemberextract of astaxanthine. Alle plantaardige extracten zijn gestandaardiseerd op actief ingrediënt in bevinden zich in hun natuurlijke matrix. Deze superfoods zijn allen opgenomen in doseringen zoals die in een gezond dagelijks voedingspatroon aangetroffen kunnen worden.
Geen enkele andere Multivitamine biedt zo’n uitgebreide formule met bovendien zoveel natuurlijke geconcentreerde grondstoffen die op actief ingrediënt gestandaardiseerd zijn. Naast deze geconcentreerde extracten bevat deze Multivitamine 4 natuurlijke grondstoffen als onderscheidende extra’s. De groene super alg Chlorella, het exclusieve R(+) alfa-liponzuur, l-acetyl-carnitine en dmae. Er staan diverse gezondheidsclaims met betrekking tot o.a. brein en zenuwstelsel in afwachting van EFSA beoordeling daarvoor.

Extra vitamine D, unieke immuun-formule

Elk tablet bevat een veilige, unieke hoge dosering vitamine D van 40 mcg (1600ie) en draagt samen met o.a. 15mg zink, 125 mcg selenium en 200 mg vitamine C bij aan een goede weerstand. Voor nog geen halve euro per dag dé optimale immuunondersteuning.

lees meer

De samenstelling van deze Multivitamine kan de rechtstreekse vergelijking met andere merken glansrijk doorstaan. En is daarbij nog eens ongekend gunstig geprijsd. Ook vitamine A, B2, B6, B11 en B12 zijn in ruime veilige doseringen voorhanden en onmisbaar voor een veerkrachtige afweer. En voor de eerste immuunbarrière, de slijmvliezen, zijn o.a vitamine B2, B3 biotine (Vitamine H) naast vitamine A en zink voorhanden. Samen met andere spoorelementen zoals Mangaan en Koper plus een scala aan natuurlijke anti-oxidanten zoals Astaxanthine, Curcumine, Lycopeen, Luteïne of Quercetine en R-alpha-liponzuur die, zeker bij een immuunsysteem in actie, van belang zijn om lichaamseigen cellen te beschermen tegen vrije radicalen. Kortom, dit is het meest complete immuun-multi-preparaat beschikbaar. Overtuig uzelf en kijk hier voor een rechtstreekse immuunvergelijking met andere aanbieders op samenstelling, prijs en bezorg gemak. Of lees de reviews van gebruikers.

Gezondheidsvoordelen Multivitamine

Multivitamine, 38 essentials

135 bewezen voordelen

Je lichaam heeft verschillende vitaminen en mineralen nodig om optimaal te kunnen functioneren. Zo zijn B-vitamines, chromium en jodium van belang voor de energieproductie.
Ook je immuunsysteem, hersenen en andere organen hebben dagelijks vitaminen, mineralen en andere stoffen nodig om je sterk, gezond en in balans te houden.Met de Multivitamine van Vitaminecompleet ben je verzekerd van jouw Daily Essentials om fit en vitaal te zijn én te blijven.

Vitaliteit

Liefst 15 ingrediënten uit deze Multivitamine garanderen een effectieve bijdrage aan de energieproductie in ons lichaam. Het complete scala aan B-vitamines, chromium, jodium, of zink zijn onder andere opgenomen. In doseringen die effectief bijdragen aan je vitaal voelen. En dat merk je.
Meer over Multivitamine voor vitaliteit.

Bescherming

Geruststellend te weten dat deze Multivitamine ook boordevol ingrediënten zit die het immuunsysteem 100% gegarandeerd ondersteunen. Deze Multi is twijfelloos de meest complete immuunformule onder de multivitamines uit rechtstreekse vergelijking.
Meer over Multivitamine voor bescherming.

En een goed gevoel

Ons brein wordt doorlopend uitgedaagd. Om soepel te kunnen reageren is daarvoor een scala aan voedingsstoffen nodig. Deze Multivitamine levert 11 ingrediënten die een bewezen effectieve bijdrage leveren aan het gezond functioneren van je brein. En dat laat je net wat lekkerder in je vel zitten.
Meer over Multivitamine en stemming.

Nieuw Toegevoegd

Vitamine D3 nu 40 mcg / 1600 i.e.

Goed nieuws! Onze multivitamine heeft een vernieuwde formule en bevat nu een extra hoge dosering vitamine D3 van 40 mcg/1600 i.e. per tablet. Goed voor de weerstand en handig door de alles-in-1 tablet.

Lees meer over vitamine D en immuun-ondersteuning

Ook voor vitamine D krijgt u bij Vitaminecompleet de beste deal. Wij leveren namelijk de Multivitamine met de meeste vitamine D per tablet. Dus geen extra potje met aanvullend vitamine D nodig. De Multivitamine van Vitaminecompleet levert namelijk liefst 1600 i.e. oftwel 40mcg aan “Zonlicht”vitamine D3. Het is inmiddels in alle landelijke media wel doorgedrongen: deze “sterke-botten-vitamine” is ook cruciaal voor een krachtige en evenwichtige afweer.

15 mg organisch gebonden zink. Zink is onder de mineralen vergelijkbaar met wat vitamine C onder de vitaminen is voor het immuunsysteem. Uitstekend opneembaar met 1 tablet per dag steunt u uw afweer extra.

-125 mcg organisch selenium. Dit weinig bekende spoorelement is eveneens een onvervangbaar teamlid in uw imuunsysteem. Zo bleek recent opnieuw uit een fascinerende publicatie. Inname in Nederland kan zeker extra aandacht gebruiken. Dat blijkt ook uit de cijfers van de meest recente RIVM Voedselconsumptiepeiling. Ook hier geen los supplement meer nodig. Gewoon standaard in een zinvolle dosering toegevoegd aan deze Multivitamine.

-en uiteraard bevat deze Multivitamine ook dé weerstand vitamine bij uitstek: vitamine C. Met 200mg hoog gedoseerd, in twee natuurlijke varianten. Voor extra synergie hebben wij standaard 50mg citrus bioflavonoïden per tablet toegevoegd gestandaardiseerd op 30mg Hesperidine. Een hoeveelheid zoals aangetroffen in 1,5 gram citroenschil.

En naast bovenstaande 4 bevat de Multivitamine nog heel wat meer immuun- (o.a. vitamine A, B2, B6 ijzer en koper) en anti-oxidantingrediënten (o.a. mangaan en alle 8 natuurlijke varianten vitamine E) die van belang zijn voor een soepele afweer én bescherming tegen de oxidatieve stress die extra ontstaat wanneer ons immuunsysteem in actie komt.

Meer merken vergelijken?

Kijk dan eens op onze multivitamine vergelijk pagina. Daar bevindt zich een veel ruimer aanbod aan multivitamines die u kunt vergelijken op bijvoorbeeld prijs en ingrediënten, doseringen of bezorg gemak. Op uw gemak, zonder loep, helder en feitelijk. Met uitgebreide toelichting desgewenst. Zodat kunt u zelf uw keuze bepalen.

Daarnaast bevat de Multivitamine van Vitaminecompleet

een scala aan andere ruim gedoseerde immuungrondstoffen zoals vitamine A, als retinol én beta-caroteen, vitamine B2, vitamine B6 als P-5-P, vitamine B11 (in twee varianten), Vitamine B12 (in twee varianten) en organisch gebonden koper, mangaan en ijzer.

En bovendien…

een waaier aan natuurlijke antioxidanten. Antioxidanten vervullen onder andere een cruciale en beschermende rol bij de hantering van vrije radicalen oxidatieve stress. Zo’n oxidatieve stress door vrije radicalen wordt bijvoorbeeld ook door uw eigen  immuunsysteem geproduceerd wanneer het in actie komt.

Met als extra’s…

daarbovenop 16 natuurlijke geconcentreerde extracten zoals curcumine uit geelwortel, quercetine zoals bijvoorbeeld aangetroffen in appels, astaxanthine, onze meest recente toevoeging (wanneer u door scrolt leest u daar onderstaand meer over), luteïne zoals aangetroffen in spinazie of goudsbloem, of resveratrol zoals gevonden in rode wijn of pinda’s. Allemaal in veilige doseringen zoals u die in dagelijkse voeding zou kunnen aantreffen.

Allemaal in één tablet Multivitamine.

Want dat past bij onze “zo min mogelijk potjes op uw aanrecht” visie. Zo profiteren al onze klanten maximaal en proberen wij samen met u een bijdrage te leveren aan een meer gezonde, vitale en opgewekte samenleving. En dat allemaal voor nog geen €0,50 per dag. Vitaminecompleet draagt zo niet dus alleen gericht bij aan uw gezondheid, maar is ook nog eens gezond voor uw portemonnee. Zonder bezorgkosten, én comfortabel door de brievenbus.
Lees meer over onze zo-min-mogelijk-potjes-op-uw-aanrecht-filosofie op “Wat maakt Vitaminecompleet anders?”

Onze multi immuun aanrader 2021

Vul de Multvitamine aan met onze unieke Magnesium formule

Wij raden u juist nu aan om ook onze organische Magnesium formule met standaard 250mg extra vitamine C en 400 i.e. D in uw winkelmandje mee te nemen. Voegt namelijk voor nog geen 2 dubbeltjes per dag veel toe. Wanneer u de Multivitamine ‘s ochtends neemt en de Magnesium aan ‘t einde van de dag organiseert u bovendien een fraaie vitamine C bloedspiegel door de dag heen.

Eet u geen of onvoldoende vette vis?

Zoals paling makreel zalm of haring ? Neem dan eventueeel ook onze hoog gedoseerde super sympathiek geprijsde Omega-3 mee. Gunnen wij u ook nog eens het verzendvoordeel van t.w.v. bijna €10,00!

Compleet, maar natuurlijk geen complete vervanging.

Vanzelfsprekend zijn voedingssupplementen geen complete vervanging van gezonde voeding. Gevarieerde, afgewogen en natuurlijke voeding volgens de richtlijnen gezonde voeding van de overheid blijft de dagelijkse basis die niet inwisselbaar is. Ademen kun je immers ook niet vervangen door slapen.  Of sociaal contact door meer te sporten.
Maar waar het aanvulling betreft is geen multivitamine zo compleet als de Multi van Vitaminecompleet.

Multivitamine met de beste prijs/kwaliteit
uit vergelijking

Met de Vitaminecompleet multivitamine ben je verzekerd van jouw daily essentials voor de beste prijs-kwaliteit verhouding. We gebruiken alleen de beste, hoogwaardige ingrediënten voor een vriendelijke prijs. Vergelijk zelf met andere multivitaminen wat de verschillen in ingrediënten en doseringen zijn.

Multivitamine

Ingrediënten en gebruik Multivitamine

Bevat per tablet = dagdosering
100% GMO-vrij / 100% geschikt voor vegetariërs / HACCP gecertificeerde productie. Dagdosering: 1 maal daags 1 tablet bij voorkeur bij de eerste maaltijd. Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Optimaal aangevuld met Magnesium en Omega-3.

Bevat per tablet:
Vitaminen:
A retinolpalmitaat 600μg 75%*, B1 thiamine 10mg 909%*, B2 riboflavine 10mg 714%*, B3 niacine 30mg 188%* (15mg nicotinezuur 15mg nicotinamide)

complete ingrediënt-declaratie

B5 pantotheenzuur 23mg 383%*, B6 13,5mg 966%* (1,22 mg pyridoxine 18,7mg pyridoxaal-5-fosfaat), biotine 150μg 300%*, B11 400μg 200%* (200μg foliumzuur, 270μg calcium-L-5-methyl- tetrahydrofolate), B12 20μg 800%* (adenosylcobalamine 10μg, methylcobalamine 10μg), C 200mg 244%* (179mg ascorbinezuur 58mg ascorbylpalmitaat), D3 40μg 800%*, E 30,8mg 257%* (20mg gemengde tocoferolen, 37,2mg d-alfa-tocoferolsuccinaat), K2 25μg als MK-7 uit natto-extract. Mineralen/spoorelementen: borium als natriumboraat 2,5mg, chromium als picolinaat 100μg 250%*, jodium als jodaat 75μg 50%*, koper als gluconaat 1mg 100%*, mangaan als citraat 1mg 50%*, molybdeen als natriummolybdaat 15μg 30%*, selenium als L-methionine 125μg 227%*, ijzer als fumaraat 2,1mg 15%*, zink als citraat 15,5mg 155%*. Plantstoffen/botanica: astaxanthine uit Haematococcus Pluv. alg 1mg, artisjok-extract 2% 25mg, bamboe-extract 42% (silicium) 30mg, beta-caroteen uit Dunaliella Sal. alg 1,5mg, bioflavonoïdencomplex uit citrus 60% 50mg, bosbes-extract 25% 20mg, curcuma-extract 95% 10mg, druivenpit-extract 95% 25mg, gemberextract 5% 25mg, kelp-extract 75mg (rijk aan 75mcg natuurlijk jodium), luteïne uit goudsbloem 1mg, lycopeen uit tomaat 2mg, quercetine uit Sophora Jap. 25mg, resveratrol uit Polygonum Cusp. 2,5mg, Chlorella Vulg. gefractioneerd 50 mg, natuurlijke tocotriënolen 20% 15mg, zwarte peper-extract 95% 1mg. Overige nutriënten: R(+)alfa-liponzuur 15mg, l-acetyl- carnitine 25mg, DMAE als bitartraat 7,5mg. *= ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid).

Inhoud: 90 tabletten = 119 gram netto gewicht. Let op: dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 17 jaar. Algemeen: een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en ge- zonde levensstijl zijn belangrijk. Bijzonderheden: raadpleeg vóór gebruik uw arts in geval van zwangerschap. Bewaren: droog en afgesloten bij kamertemperatuur. Buiten bereik van kinderen houden. Ten minste houdbaar tot/productiecode: zie onderzijde. Ingrediënten: vitaminen, gestandaardiseerde plantextracten, hulpstoffen (crosscarmelose, natriumcarboxylmethylcellulose, hydroxypropylcellulose, natuurlijk citroen-mint aroma), mineralen, l-acetyl-carnitine, dmae-bitartaat, R(+) alfa-liponzuur. Allergenendeclaratie: bevat sporen van maïs. Gegarandeerd vrij van: ei, gist, gluten, lactose, mosterd, noten, pinda, sacharose, schaal- en weekdieren, selderij, sesamzaad, soja, synthetische conserveermiddelen en vis.

Leverancier: Vitaminecompleet, Noorderpoort 93b, 5916 PJ Venlo.

Bekijk alle Multivitamine ingrediënten overzichtelijk in meer detail op de ingrediëntenpagina. Inclusief alle gezondheidsclaims per ingrediënt.

Een zinvolle hoeveelheid organisch gebonden magnesium past, net als Omega-3, nu eenmaal niet in een multivitamine ‘erbij’

Magnesium

Daarom biedt Vitaminecompleet Magnesium als supplement separaat aan: voor slechts € 5 per maand 50% van de dagbehoefte Magnesium als goed opneembaar magnesium-citraat mét extra vitamine C en vitamine D3 erbij voor extra energie!

Omega-3

Wie niet elke week voldoende haring, makreel, paling of zalm eet is met één capsule Omega-3 ruim voorzien.

Multivitamine met optimale dosering,veilig voor langdurig gebruik

Onze Multivitamine levert een formule met de meeste vitamine-, mineraal- en spoorelement-varianten (38) in doseringen die er toe doen voor uw gezondheid. Ruim binnen de veilige marges voor langdurig dagelijks gebruik zoals vastgesteld door de officiële Europese EFSA, maar ruimhartiger gedoseerd waar zinvol, met name bij die grondstoffen die in ons lichaam bij veel processen een belangrijke rol spelen. Denk hierbij aan een vitamine zoals B6, die bij liefst 300+ enzymprocessen een onmisbare rol speelt. Bij dergelijke ingrediënten (ook magnesium, zink, vitamine C) is het zinvol is dat al deze processen dagelijks kunnen profiteren van een adequate voorziening. Lees meer

Multi zonder overbodige ingrediënten

Vitaminecompleet voegt geen stoffen in zeer lage hoeveelheden toe (uitgezonderd ijzer). We concentreren ons op datgene wat u via de voeding nog niet zo eenvoudig voldoende binnen blijkt te krijgen. Cal- cium is bijvoorbeeld bewust achterwege gelaten uit de Multivitamine omdat u met een beetje magere zuivel en een plakje magere kaas al een heel eind komt, met name ook vanwege de ‘hulptroepen’ vitamine C, D3, K2, mangaan en magnesium in de Multivitamine die calcium helpen in de bothuishouding. Vergelijkbaar krijgt u met een paar koppen koffie en regelmatig wat tomaten(puree), aardappel of sinaas- appel eenvoudig uw kalium binnen. Lees meer.

Uitstekende opname

Opnamekwaliteit van een grondstof is een prioriteit. We streven naar een Multivitaminetablet dat ook daadwer- kelijk binnen een half uur uiteenvalt, net zoveel tijd als voeding in de maag verblijft. Om goed opgenomen te worden, hebben sommige voedingsstoffen namelijk een zuur (maag)milieu nodig. Denk hierbij aan de com- plexe opname van vitamine B12 of magnesium, waar het maagzuur een centrale rol bij speelt. Daarom is het van belang dat een tablet snel na inname uiteenvalt om de opname over het gehele maagdarmtraject mogelijk te maken. Lees meer.

Plant-extracten in onze multivitamine

Deze Multivitamine is ook dé koploper multivitamine met geconcentreerde plant-extracten. Deze op actief ingrediënt gestandaardiseerde superfoods leveren gegarandeerd in elke tablet een constante aanvoer van hoogwaardige natuurlijke voedingsstoffen. 16 Wortel-, vrucht-, bloem- en alg-extracten, losgekocht, vertegenwoordigen deze extracten per kwartaal al meer dan €100,- aan exclusieve grondstoffen. Bovenop de reeds meest complete multivitamine- en mineralen mix.

Eerdere updates aan de Multivitamine-formule

Wetenschappelijke inzichten nemen gestaag toe. Wanneer veilig en bewezen van waarde, hebben wij in de loop der jaren gestaag aanpassingen en nieuwe ingrediënten toegevoegd. Uitsluitend in doseringen die ertoe doen. Alles om de gezondheidsvoordelen van de Multivitamine te doen toenemen. En daarmee levert Vitaminecompleet al jaren de meest complete Multi-formule. Deze Multivitamine was bijvoorbeeld de eerste Multivitamine met natuurlijk vitamine K2 uit Natto. En wij blijven de wetenschappelijk ontwikkelingen nauwgezet op de voet volgen. Onderstaand zijn enkele van onze eerdere updates toegelicht.

April 2020: Astaxanthine toegevoegd!

Astaxanthine

Deze natuurlijke grondstof stond al geruime tijd op ons verlanglijstje. En sinds april 2020 is het gelukt en hebben we dit het bijzondere caroteen-achtig stofje toegevoegd aan onze  Multivitamine. Deze verdere opwaardering van de Multivitamine stond al ver vooruit in de productie planning. En werd uiteindelijk, compleet onvoorzien dus, uitgerekend midden in de lopende crisis gerealiseerd. En dat lijkt ons een gunstige toeval. Want momenteel is wat vrolijk nieuws toch vast dubbel welkom. Met de toevoeging van dit nieuwste lid is de Multivitamine namelijk verder aangevuld met weer een werkelijk unieke grondstof. En zoals u dat gewend bent van ons: in een dosering zoals u die in een normale gezonde voeding zou kunnen aantreffen. Dus in een dosering die er ook wezenlijk toe doet.

Een bijzonder prettige dwarsligger

Astaxanthine is een fascinerende en letterlijk en figuurlijk zeer kleurrijke grondstof. En dat willen we graag nader enigszins toelichten. Cellen zijn de kleinste functionele eenheden van ons lichaam. En een levercel is daarbij geen spier-, huid- of zenuwcel. Al onze cellen bevatten een celmembraan met een zogenaamde dubbele fosfolipide-laag: vetten met een fosfor-kopje. (Astaxanthine is een vooral vet-oplosbare voedingsstof) Daarnaast bevatten ook onze mitochondriën, energieproducerende onderdelen voorhanden in vrijwel alle lichaamscellen maar vooral in cellen met een hoge energie turnover zoals spier- of breincellen, een dergelijk celmembraan. Astaxanthine is een van de opmerkelijke stoffen in de natuur die dwars door die celmembraan aan beide zijden van deze celmembranen uitsteekt. En deze “transmembraan” eigenschap is mede een van de redenen waarom juist dit ingrediënt zo’n fascinerende grondstof is.

astaxathine

1500+ peer reviewed publicaties over diverse orgaansystemen

Er zijn anno april 2020 meer dan 1500 wetenschappelijke “peer reviewed” publicaties voorhanden waarin Astaxanthine onder andere in relatie tot diverse orgaansystemen het onderwerp van onderzoek was. Denkt u daarbij aan orgaansystemen als hart, vaten, mitochondriën, brein, maag darmstelsel, immuunsysteem, huid, lever en veel meer.
Over eventuele gunstige uitkomsten van deze onderzoeken met betrekking tot een eventuele invloed/bijdrage van deze nieuwe grondstof mogen we u, onder de huidige wetgeving, op deze plek nog geen concrete informatie verstrekken. Mocht u concrete vragen hebben hierover mag u ons daarover overigens wel gerust raadplegen. Verder kunnen we u natuurlijk ook niet ervan weerhouden om zelf op onderzoek uit te gaan. We hopen dat u daarvoor betrouwbare en dus ook kritische plekken op het internet bezoekt. Daar is een overvloed aan spannende informatie over dit natuurlijk rozerode superfood voorhanden. Wij zijn verguld dat we deze grondstof die we voor u in onze nieuwe Multivitamine hebben weten op te nemen. Want wij houden van zinvolle innovaties, waarmee we ongekende kwaliteit voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken!

Astaxanthine, wat is dat nou weer?

Astaxanthine is de exotische naam voor een van de bijzondere voedingsstoffen in de Multivitamine afkomstig uit een natuurlijke bron. Deze natuurlijke grondstof met een intens roze-rode kleur en wordt tot de zogenaamde carotenoïden gerekend. De bekendste carotenoïde is ongetwijfeld het oranje-rode beta-caroteen. Beta-caroteen kent u wellicht van de oranje kleur van wortels. Het Duitse of Engelse woord voor wortels is respectievelijk Karot-ten en carot-s. Daar kun je heel duidelijk de samenhang met het woord carot-enoïden (wortel-achtigen) in terugvinden. Ook de rode kleurstof lycopeen, uit bijvoorbeeld tomaat of het gele luteïne uit bijvoorbeeld spinazie of goudsbloem worden tot de carotenoïden gerekend. Deze drie natuurlijke carotenoïde kleurstoffen zijn overigens al lange tijd als basisingrediënt aanwezig in de Multivitamine. Astaxanthine is overigens net als beta-caroteen, lycopeen en luteïne ook een vetoplosbare grondstof die het lichaam wat makkelijker kan opslaan dan puur wateroplosbare stoffen zoals bijvoorbeeld vitamine C. Door inbedding in cel- en mitochondriële membranen, lukt het dieren die Astaxanthinerijke voeding consumeren, afhankelijk van de dagelijkse ingenomen hoeveelheid, een lichtroze tot zelfs intens roze-rode kleur aan te nemen. Analoog aan de mens geldt klaarblijkelijk ook voor het dier: je bent wat je eet! En dat kun je in het geval van carotenoïden zoals Astaxanthine ook nog eens gewoon zien!

Astaxanthin

Intens roze-rood

In de natuur treffen we carotenoïde kleurstoffen op allerlei plekken aan in de plant- en dier wereld. Astaxanthine heeft zo’n intense roze-rode kleureffecten dat bijvoorbeeld rode krabben of roze flamingo’s hun kleur grotendeels danken aan de voeding die rijk is aan deze grondstof. En een klein beetje van dit carotenoïd doet al een hoop: de vertrouwde groene kleur van de Multivitamine tablet is louter door toevoeging van 1mg (1 duizendste van 1 gram!!) deze kleur krachtpatser nu van een prachtige roze-rode kleur voorzien. Voor de menselijke consumptie is een significante bron van Astaxanthine-rijke voedingsmiddelen naast krabben bijvoorbeeld ook zalm met zijn roze rode kleur. De hoeveelheid verschilt daarbij overigens nog best aanzienlijk per zalmsoort. De intens rode kleur van de Sockeye zalm geeft al een hint dat deze zalmsoort daarbij inderdaad de  Astaxanthine-koploper is onder de zalmsoorten.

krab

Sockeye zalm

Wij hebben in de Multivitamine een hoeveelheid Astaxanthine toegevoegd die overeenkomt met een hoeveelheid die u normaal in zo’n 50 gram Sockeye zalm zou aantreffen. Bij dagelijks een tablet Multivitamine komt dat dus overeen met een hoeveelheid waarvoor u per week 350 gram Sockeye zalm zou moeten consumeren. U treft ons nieuwe ingredient in de natuur dus ook in aanzienlijke hoeveelheden aan in diverse andere dierlijke bronnen zoals krabben, kreeften of krill. Maar de echte Astaxanthine krachtpatser bevindt zich met afstand toch in een plantaardige bron. Want ook de roze rood gekleurde dieren vinden deze kleurstof uiteindelijk ook weer uit plantaardige bron. Zalmen en flamingo’s eten geen wortels maar wel kleine visjes en schaaldieren die voor hun kleur verantwoordelijk zijn. Deze kleine visjes en schaaldieren eten op hun beurt nog kleinere waterdieren, die op hun beurt weer krill op hun menu hebben staan en zo omlaag de voedselketen in tot er uiteindelijk Astaxanthine-rijke algen als bron hiervan terug te traceren zijn.

roze zalm

Haematococcus pluvialis

De Astaxanthine die we in de Multivitamine hebben opgenomen is om te beginnen bewust niet een synthetische variant zoals die bijvoorbeeld gefabriceerd kan worden uit aardolie. Ook wordt de Astaxanthine in de Multvitamine niet gewonnen uit Sockeye zalm, krab of krill. Wij hebben gekozen in de Multivitamine voor een grondstof die 100% afkomstig is uit plantaardige bron: de alg met de eveneens exotische naam Haematococcus pluvialis. Deze Haematococcus pluvialis alg is in staat, als onderdeel van zijn zelfbescherming, grote hoeveelheden Astaxanthine te produceren en vormt de natuurlijke grondstof die als basis dient voor dit carotenoïd in de Multivitamine. Bij een peiling uit 2016 bleek overigens wereldwijd maar liefst 95% de uit aardolie gesynthetiseerde variant van Astaxanthine te betreffen.

Blutregenalgen

Natuurlijke vs synthetische varianten

Astaxanthine uit natuurlijke bron is daarbij ook zeker niet compleet identiek aan synthetisch geproduceerde variant. Net als bij veel andere stoffen uit de natuur bestaat ook Astaxanthine in meerdere moleculaire varianten die als het ware in spiegelbeeld varianten van elkaar zijn, zogenaamde stereo-isomeren. Ongeveer zoals uw beide handen elk een duim, wijs-, middel-, ringvinger en pink hebben maar toch niet soepel in de tegengestelde handschoen passen. En een sleutel met een linker “baard” niet in staat is een slot te openen dat gemaakt is voor een spiegelbeeldsleutel met een rechter “baard”. En dat geldt ook voor “biochemische sleutels”: de juiste stereo-isomeer maakt dus vaak een aanzienlijk verschil. De meeste van u zullen vast wel gehoord hebben van zogenaamde “trans”vetzuren die we liever zo min mogelijk met de voeding binnenkrijgen. Ook bij vetzuren was de synthetische productie in het verleden verantwoordelijk voor aanzienlijke hoeveelheden van deze “trans”linolzuur stereo-isomeren in ons voedingspatroon. Deze alg levert de meest rijke bron aan zogenaamde 3S, 3′S stereo isomeren. En dat zijn ook meteen de meest interessante varianten. Wij hebben in de Multivitamine om dezelfde redenen ook enkel de meer prijzige, meest natuurlijke stereoisomeren aan 4 tocopherolen en 4 tocotrienolen (samen het complete vitamine E-spectrum) en de meest actieve “R”alfa-liponzuurvariant voor u opgenomen.

Natuurlijke algen-matrix bevat extra carotenoïden

De keuze voor algen-grondstof maakt het daarnaast mogelijk om dit superfood ingrediënt uit plantaardige bron in zijn oorspronkelijke natuurlijke algen-matrix op te nemen. En dat is eveneens interessant voor u, want de matrix van deze Haematococcus pluvialis alg is van nature een bron van additionele andere carotenoïde voedingsstoffen. Daardoor verrijkt deze algenmatrix de Multivitamine met een extra scala aan extra carotenoïden zoals bijvoorbeeld alfa-caroteen, beta-caroteen, luteïne en cantaxanthine. In termen van antioxidant activiteit is astaxanthin 65 keer krachtiger dan vitamin C, 54 keer sterker dan β-carotene, 10 times zo krachtig als alpha-carotene, zeaxanthin, cantaxanthine en luteïne en wel 100 keer effectiever dan vitamine E. En in de anti-oxidanthuishouding werken anti-oxidanten in synergie met elkaar. Deze kleurrijke carotenoïden mix bevat, dankzij standaardisatie op actief ingrediënt: gegarandeerd altijd (tenminste) 5%. En dat kunt u, dwars door de andere aanwezige intense kleurpigmenten van bijvoorbeeld vitamine B2 (kanariegeel), geelwortel (zonnebloem geel), bosbes (paars-blauw), en chlorofylrijke chlorella (lentegras groen) gewoon aan de prachtige nieuwe kleur van de Multivitamine tablet zien.

Maart 2018: natuurlijke varianten foliumzuur (vitamine B11) en B12, en gefractioneerde chlorella

Natuurlijk foliumzuur B11 als methyltetrahydrofolate

Foliumzuur staat decennialang al bekend als wenselijke aanvulling voorafgaand en tijdens zwangerschap vanwege zijn onmisbare rol in het celdelingsproces. Maar foliumzuur, ook wel bekend als vitamine B11 doet meer. Foliumzuur is voor iedereen van belang als bijdrage aan een normale werking van het immuunsysteem, een normale psychologische functie, normale bloedvorming, vermindering van vermoeidheid, een normaal metabolisme van homocysteïne. Allemaal toegestane EFSA gezondheidsclaims. Wellicht minder bekend is dat de standaard foliumzuurvariant in de lever vervolgens nog enzymatisch omgezet dient te worden in de zogenaamde methyltetrahydrofolate variant, die biologisch het meest actief is. In natuurlijke voedingsbronnen zoals “blad”groente (Latijn:”folium”) komt vitamine B11 juist in deze folaatvariant voor. Deze omzetting is onder andere afhankelijk van erfelijke factoren en wordt daardoor in wisselende mate begrensd. Technisch is het pas recent mogelijk om stabiele methyltetrahydrofolaten te gebruiken in voedingssupplementen. Deze exclusieve vitamine B11 treft u daarom vrijwel uitsluitend aan als los, prijzig, supplement, maar in uw Multivitamine van Vitaminecompleet krijgt u deze extra in een 100% ADH dosering gratis meegeleverd.

Foliumzuur als methyltetrahydrofolate

Natuurlijk B12 als methylcobalamine en adenosylcobalamine

Vitamine B12 kent van alle vitamines wellicht de meest complexe opname, en kent daar bovenop diverse enzymatische omzettingsstappen. In 2014 konden we u al melden dat de Multivitamine de exclusieve methylcobalamine-variant B12 bevatte (in plaats van de gangbare cyanocobalamine), deze draagt zijn invloed vooral bij in het celvocht onder andere in samenwerking met vitamine B11 voor een goede celdeling. Sinds kort bevat de Multivitamine nu ook een tweede exclusieve variant, genaamd adenosylcobalamine. Deze doet zijn werk in het lichaam vooral in de energieproducerende mitichondrieën.

Gefractioneerde chlorella

De laatste optimalisering in de Multivitamineformule betreft Chlorella: een zeer rijke bron aan chlorofyl en andere fytonutrienten waaronder de chlorella groei-factor, een voedingsstoffencomplex rijk aan o.a, DNA, RNA en beta-glucanen. Deze Chlorella groei-factor komt enkel beschikbaar indien Chlorella verwerkt wordt tot een zogenaamde gefractioneerde vorm, hetgeen bij een eencellig algje een complex (lees: kostbaar) proces is.

Veelgestelde vragen Multivitamine

Wat zijn de beste momenten op de dag om de supplementen in te nemen?

Multivitamine en Omega-3 neemt u inderdaad het best bij een maaltijd. De oprisping van de vissmaak horen we zelden, maar het kan uiteraard wel eens voorkomen. Om de kans / last zoveel mogelijk te beperken is het een idee om de capsule halverwege de (grootste) avondmaaltijd te nemen, dan ‘verdwijnt’ de olie zeg maar tussen de rest van het eten. U kan de omega-3 gerust in de koelkast bewaren en uitproberen of dat verschil maakt. Maar strikt genomen hoeft het niet, de vitamine E zorgt ervoor dat de olie bij kamertemperatuur ook goed blijft.

Met Magnesium kunt u wat ‘spelen’ met de timing. Na een half uurtje (maagledigingstijd) zit Magnesium ‘in het systeem’ dus voor het slapen gaan kan het zorgen voor net wat diepere slaap (betrokken bij insulineproductie), maar bijvoorbeeld ook half uurtje voor het sporten voor energie, of halverwege de middag voor energie/concentratie. Maar liever dus niet tegelijk met voeding die vet/olie bevat (dus ook niet tegelijk met vis-olie).

De doseringen in de Multivitamine zijn echt uitgekiend op één tablet per dag. Van Magnesium en Omega-3 is één tablet een goede onderhoudsdosering, maar u mag er gerust ook 2 tabletten/capsules per dag nemen.

Bijvoorbeeld:

  • Multivitamine: bij het ontbijt
  • Omega-3: bij de avondmaaltijd
  • Magnesium: voor het slapen gaan (of voor het sporten, of ergens tussendoor)
Ik zou graag willen weten of jullie multivitamine ook geschikt is voor vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn. 

Onze Multivitamine is niet speciaal ontwikkeld voor zwangeren, maar wel geschikt. Sinds een tijdje bieden we bijvoorbeeld foliumzuur in twee varianten aan, naast de gangbare variant nu ook foliumzuur als calcium-L-tetramethylhydrofolate, lees meer op https://www.vitaminecompleet.nl/vernieuwde-formule-multivitamine-met-speciale-b11-b12-en-superalg-chlorella/

De totale hoeveelheid b11 in de multi is 400 mcg, dat is zo te zien ook op dit moment de aangerade hoeveelheid voor zwangeren?
https://www.vitaminecompleet.nl/multivitamine/ingredienten/

Graag brengen we ook omega-3 onder de aandacht, wellicht dat u dat al neemt?
https://www.vitaminecompleet.nl/omega-3-visolie/gezondheidvoordelen/

meer veelgestelde vragen

Product reviews Multivitamine

9.4

Compleet product wat steeds vernieuwd wordt.

, 08-10-2021

Mijn -------* in het gezicht is veel rustiger, veel minder rood en/of ontstoken. *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 01-10-2021

Goed weg te werken pil. Te korte ervaring voor een medisch oordeel. De vooruitzichten zijn veelbelovend.

, 29-09-2021

een compleet pakket met duidelijke inhoudelijke uitleg en fijn dat bij de multivitamine de vitamine D3 gratis opgehoogd is!

, 28-09-2021

Doordat het voor mij niet mogelijk is om alle dagelijkse benodigde vitaminen en mineralen uit mijn voeding te halen ben ik eens goed gaan googelen op een goede multi vitamine. Ik heb er veel met elkaar vergeleken, en vitaminecompleet kwam er voor mij als beste uit. Ik gebruik het nu bijna een jaar en na uitgebreid bloedonderzoek is gebleken dat alles wat ik nodig heb perfect aanwezig is in mijn lichaam. Ik heb meer energie, sterkere nagels, voller haar en voel me er goed bij. Aanrader!

, 09-09-2021

Al jaren gebruik ik de producten van Vitaminecompleet en ben er zeer tevreden over. Ik vind het echt een aanrader.

, 06-09-2021

Ik gebruik de multivitamine, omega3 en magnesium van Vitaminecompleet al jaren en hier zal zeker geen verandering in komen!

, 31-08-2021

Inmiddels heb ik redelijk wat onderzoek gedaan naar betaalbare multivitamines op natuurlijke basis die voldoende hoog gedoseerd zijn en ik ben nog niet echt iets beters tegengekomen. Deze multi is niet goedkoop te noemen, maar vergeleken bij andere merken met een vergelijkbare kwaliteit is het een nette prijs. De overzichtelijkheid van info en ingrediënten is op de website zeer goed, maar op de verpakking een kleine ramp. Dat mogen ze van mij nog wel verbeteren.

, 26-08-2021

kwaliteit en kwantiteit van de ingredienten van de multi zijn prima.

, 21-08-2021

Een goede aanvulling voor dagelijks gebruik.

, 21-08-2021

Positief Goed Gelukkig Gezond De drie-eenheid - magnesium, vitamines en omega - werkt goed samen als een pijler t.b.v. mijn (h)eerlijke hedonische en eudaimonische vitaliteit. Denk ik.

, 11-08-2021

Een mooi product waar ik me goed bij voel.

, 07-07-2021

Na jarenlang gebruik nog steeds een enthousiaste gebruiker.

, 04-07-2021

Uitstekend product en dito service.

, 02-07-2021

Sinds ik ze gebruik voel ik me een stuk energieker.

, 17-06-2021

Ze doen hun werk en vullen optimaal tekorten in ons industrieel bewerkte voedsel aan.

, 09-06-2021

Blij mee, zeer uitgebreide multi en iets minder ijzer, bevalt goed!

, 02-06-2021

Zoveel goede dingen in 1 tablet!

, 29-05-2021

Hele goede ervaringen, altijd netjes op tijd en de supplementen zijn super!

, 22-05-2021

Perfect in alle opzichten!

, 22-05-2021

Ik ben zeer te spreken over de samenstelling van de supplementen (welke verbindingen zijn gebruikt, de dosering, de uitgebreidheid van ingredienten).

, 14-05-2021

Goede communicatie en klant vriendelijk.

, 30-04-2021

De multivitamine heeft bijna alles wat ik zoek (en wat past in één tablet), En wordt bovendien wel eens aangevuld met iets meer, of nieuwe ingrediënten.

, 05-04-2021

Bevalt prima, slik de vitamine al heel lang naar volle tevredenheid.

, 03-04-2021

Top produkt tegen een schappelijke prijs.

, 12-03-2021

Netjes verpakt en snel geleverd.

, 03-03-2021

Erg compleet en kwalitatief top product. Wordt ook aangepast aan de laatste inzichten.

, 28-02-2021

Jarenlang gebruik van Vitaminecompleet heeft bijgedragen aan een zeer goede gezondheid. De regelmatige aanpassingen aan de receptuur heb ik steeds gezien als blijken van het actief bijblijven op het gebied van wetenschappelijke ontwikkelingen. De paar keer dat ik een informatieve vraag stelde, kreeg ik steeds prompt en uitgebreid antwoord. Ik ben een zeer tevreden klant van Vitaminecompleet.

, 24-02-2021

Goede aanvulling, zeker in combinatie met magnesium.

, 10-02-2021

fijne vitamines waar alles in zit wat je nodig hebt.

, 04-02-2021