Vette vis breaking news voor alle zwangeren en hun baby’tjes

Gezondheidsraad: “Zwangere vrouwen wordt aangeraden tweemaal per week vis te eten”

Zo luidt op 22 juni 2021 het meest recente voedingsadvies op de website van de Gezondheidsraad. Na 3,5 jaar grondig doorkammen van de beschikbare literatuur zijn er nu dus nieuwe Voedingsaanbevelingen voor zwangere vrouwen. Het Voedingscentrum neemt deze adviezen van de Gezondheidsraad over en heeft de wetenschappelijke onderbouwde aanbevelingen van de Gezondheidsraad vertaald in begrijpelijke taal voor het brede publiek.

Voedingscentrum: “Vis eten is goed voor de gezondheid van zowel moeder als kind.”

“Het advies is daarom om 2 keer per week vis te eten. En dan gaat het om 1 keer in de week vette vis, zoals zalm en forel te nemen, en 1 keer per week magere vis…”

Voedingscentrum: “De vetzuren in vis zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het zicht bij ongeboren baby’s”

En wat nou als je geen vis kan of wilt eten?

Kan je dan vis vervangen? “Omdat het niet precies duidelijk is waarom vis zo gezond is, kun je het niet 1 op 1 vervangen. Wel kun je de visvetzuren uit vis binnenkrijgen door visoliecapsules te slikken” Dat valt onder andere te lezen op de website van het Voedingscentrum. Dus wanneer jij bij de groep aanstaande moeders hoort die geen paling of makreel lust, dan leveren de Omega-3 visoliecapsules van Vitaminecompleet deze bijzondere vetzuren in de vorm van een uitstekende aanvulling. Kiezen voor niet verontreinigde vis weegt daarbij mee. Want niet all soorten vis en schaal- en schelpdieren zijn even geschikt tijdens de zwangerschap om te eten. “..Makreel, paling, sardine, tonijn, krab of garnalen beter laten staan” Dit verhoogde gehaltes aan schadelijke stoffen zoals dioxine, kwik of PFAS. Ook “Rauwe of gerookte vis zoals gerookte zalm, haring (maatjesharing of Hollandse Nieuwe) of vis in sushi kun je beter laten staan” aldus het Voedingscentrum. En gerookte zalm kan na verhitting dan weer wel gegeten worden. Met wilde zalm moet je dan weer wat terughoudender zijn dan met gekweekte zalm….
Kortom, nog een heel gepuzzel dus. Gelukkig is er daarnaast nog een praktisch advies:


Voedingscentrum: “Als het je niet lukt om twee keer per week vis te eten, slik dan tijdens je hele zwangerschap elke dag een omega-3 (vis)vetzuren supplement met 250-450 mg DHA”

Vitaminecompleet: 100% schone hoog-geconcentreerde Omega-3 visolie capsules voor een super sympathieke prijs.

Ook vitamine D suppletie advies is nieuws

Naast het sinds decennia bestaande advies voor tijdige suppletie met Vitamine B11/ foliumzuur hanteert het Voedingscentrum ook sinds kort concrete adviezen voor de dagelijkse suppletie met vitamine D tabletten aan alle zwangeren. En onder andere ook jodium en ijzer verdienen extra aandacht voor zwangeren volgens de Gezondheidsraad. Zo valt te lezen in de kakelverse adviezen van de Gezondheidsraad die op 22 juni 2021 via de NOS nieuwsdienst het breder publiek bereikten.

Ben of ken je een zwangere of hoop je binnenkort zwanger te gaan worden en op zoek naar omega-3 visoliecapsules?

Kijk dan eens op onze website. Vitaminecompleet levert zuivere hooggeconcentreerde visolie uit duurzame bron. Makkelijk en comfortabel, zonder extra verzendkosten, door de brievenbus geleverd. De Omega-3 capsules van Vitaminecompleet leveren je alle gezonde visolievetzuren die je ongeboren kindje tijdens de zwangerschap kan gebruiken voor een gezonde ontwikkeling van brein en ogen. En natuurlijk profiteert de aanstaande mama gewoon ook mee van alle Omega-3 visolie voordelen die nu ook door de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum onderstreept worden.