Gezondheidswinst optimaliseren? Tips voor het innemen van de Multivitamine van Vitaminecompleet!

Multivitamine supplementen worden steeds populairder

Steeds meer Nederlanders gebruiken een voedingssupplement. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat 57% van de Nederlanders inmiddels een voedingssupplement gebruikt. Het meest gebruikte voedingssupplement is een multivitamine supplement met maar liefst 39,2%. Voor ons geen echte verrassing. Dat is immers al jaren de koploper onder de supplementen. Wel aangenaam verrast waren wij dat multivitamine gekozen werd als Supplement-van-het-jaar 2020. We merken aan alles dat de populariteit van ons multivitamine supplement hard stijgt en daar zijn ons inziens ook goede redenen voor.

Binnen het onderzoek van RTL Nieuws werden de deelnemers ook gevraagd waarom zij een voedingssupplement namen. De meerderheid (29,2%) gaf aan dit te doen om het lichaam te ondersteunen. 28,6% neemt een voedingssupplement omdat zij denken dat ze niet voldoende binnenkrijgen via hun normale voeding.

Voordelen van de Multi van Vitaminecompleet

Met het huidige grote aanbod aan multivitamine supplementen kan het moeilijk zijn een keuze te maken. Er zijn namelijk veel dingen waar je op zou kunnen letten. Natuurlijk is de prijs belangrijk, maar je wilt ook dat de juiste ingrediënten in het supplementen verwerkt zitten en deze een hoge biologische beschikbaarheid hebben. Weten of er tijdens het productieproces expliciet aandacht is besteed om een snelle tablet uiteenval tijd te garanderen zal dan bij de meeste gebruikers niet snel in de aandacht opkomen. Kortom de ene vitamine aanbieder is toch echt de andere niet. Om het kiezen van de juiste Multivitamine uit al die aanbieders makkelijker te maken, hebben wij de Multivitamine van Vitaminecompleet helder en overzichtelijk vergeleken met andere bekende merken multivitaminen. Naast deze vergelijking kunt u ook altijd even kijken naar onze klantbeoordelingen, of eens een uitstapje maken naar wat onafhankelijke experts en vergelijkers zoals Infofitness.nl en zien wat zij zeggen over het multivitamine supplement van Vitaminecompleet.

Wat is een ideale dosering?

Dit verschilt per multivitamine supplement. In het geval van de Multivitamine van Vitaminecompleet heb je maar 1 tablet per dag nodig. Voor een optimale inname raden we aan de tablet te verdelen in twee doseringen. Dit kan gemakkelijk met handige breukgleuf in de tablet, waarmee deze eenvoudig door tweeën te delen is. Zo maak je een gelijkmatige bloedspiegel door de dag mogelijk op het moment dat lichaam en geest het meest actief zijn.

Wanneer kan ik multivitamine het beste innemen?

Ook dit verschilt per multivitamine supplement en is afhankelijk van de ingrediënten en de doseringen. Wanneer je het Multivitamine supplement van Vitaminecompleet neemt kunnen we je hier wel wat nuttige tips voor geven. Voor een optimale inname raden we aan de eerste helft van de multivitamine tablet tijdens, vlak voor of na het ontbijt in te nemen. De andere helft kan vervolgens tijdens, vlak voor of na de lunch ingenomen worden.

Vergeet hier niet op te letten!

De multivitamine bevat diverse ingrediënten die bevorderlijk werken voor de energieproductie. Om deze reden raden we aan het supplement overdag in te nemen. Mocht u het supplement later op de dag innemen, dan kan het invloed hebben op uw nachtrust.

Verder raden we nog aan om het supplement niet samen met een kop koffie of thee in te nemen. Er zitten namelijk bepaalde polyfenolen in koffie en thee die de opname van mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium en zink kunnen belemmeren verhinderen. Ook de opname van vitamine C kan onder druk komen door gelijktijdige inname met deze dranken. Zo kan bijvoorbeeld de gelijktijdige inname met koffie of thee de ijzeropname uit de Multivitamine verminderen met wel meer dan de helft. Door 30 minuten voor en na de inname geen koffie of thee te drinken, weet u zeker dat de opname van bepaalde vitaminen en mineralen niet verhinderd zal worden.