Gezondheidsvoordelen

Omega-3 visolie, bewezen effectief voor hart, brein, bloedvaten en meer

De inname van Omega-3 visolievetzuren staat onder druk. Want niet iedereen stelt de smaak van paling op prijs. Hoog geconcentreerde, zuivere visolie-capsules dragen dan praktisch bij aan gezond blijven

Omega-3

9.3

uit 78 reviews

Bloedwaarden werden beter na dagelijks gebruik van 2 Omega-3 Caps en ik heb s nachts geen last meer van *----- in mijn benen door het dagelijks innemen van 1 Magnesium tablet. *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 04-01-2023

De afgelopen jaren heb ik veel verschillende vitamine supplementen geprobeerd. Ik ben mij nooit echt bewust geweest van het voelen van verschil tot nu. De multivitaminen slik ik nu een aantal maanden en ik voel me een stuk energieker. Tijdje geleden begonnen met de omega3 supplementen en ook deze lijken nu al voor een betere concentratie te zorgen. Heel blij!

, 25-01-2022

Hoog geconcentreerd, duurzaam en weinig nasmaak.

, 28-07-2021

Visolie capsules zonder nasmaak.

, 06-05-2021

GEZONDHEIDSvoordelen

Omega-3 vetzuren: gezond, soepel en gesmeerd

Deze Omega-3 capsules levert diverse belangrijke bijdragen aan gezond, vitaal en beschermd blijven.
Afhankelijk van je doel kun je je dosering kiezen. Kijk daarvoor in onze overzichtelijke tabel hieronder

Omega-3 bevat zuiver visolieconcentraat en draagt bij aan normaal functioneren van:dagdosering
hart1 capsule
hersenen2 capsules
gezichtsvermogen2 capsules
ontwikkeling van ogen en hersenen van foetus en borstgevoede kind3 capsules
triglyceriden4 capsules
bloeddruk6 capsules

100% bewezen bijdragen aan:

Vitaal blijven, 50+

Met het stijgen van de jaren wordt ons functioneren door natuurlijke veroudering geleidelijk minder. De rek gaat er als het ware een beetje uit, we worden op alle niveau’s een beetje minder veerkrachtig en energiek. Een gezonde levensstijl is voor elke 50+ dan ook van extra waarde en draagt bij aan het behoud van gezond en vitaal ouder worden. Daarbij is een toereikende voorziening met alle noodzakelijke voedingsstoffen vanzelfsprekend onmisbaar om alle levensprocessen soepel draaiend te houden. Hierbij is ook een groot aantal vitaminen en mineralen bij betrokken. Wist u bijvoorbeeld dat alle vrouwen boven de 50 en alle mannen boven de 70 niet alleen voor hun botten maar ook voor hun spierkracht baat hebben bij het ‘hele jaar rond’ vitamine D suppletie advies dat sinds december 2012 door de Gezondheidsraad naar alle betrokken gezondheidszorgprofessionals gecommuniceerd is geworden? En dat uit de laatste RIVM voedselconsumptiepeiling gebleken is dat de magnesiuminname bij mannen maar vooral ook bij het merendeel van de vrouwen extra aandacht kan gebruiken. En wist u dat de Magnesium van Vitaminecompleet de goedgekeurde EFSA claim : ‘Draagt bij aan vemindering van vermoeidheid’ mag voeren. En dat dat nog maar het begin van een lange lijst aan EFSA goedgekeurde gezondheidsclaims is die Vitaminecompleet mag voeren.

Brein

Onze brein is naar het zich laat aanzien de meest complexe structuur in het hele universum. Ons brein stelt ons in staat om verschillende staten van bewustzijn te kunnen ervaren, van een diepe dromeloze slaap tot helder scherpzinnig wakker. En het brein van een slang maakt een heel andere interactie met de wereld mogelijk dan het brein van een paard of een dolfijn. Dat verleent ons mensen met een zeer uitgebreid brein een unieke plaats in de wereld. In ons brein wordt de informatie van zintuigen gecombineerd met onze natuurlijke aangeboren talenten, eerdere ervaringen en culturele invloeden tot een samenhangende bewustzijnsstroom en het geheel tot een zinvol verhaal gesmeed. Het vermogen om muzikaal te zijn, een fenomenaal geheugen te ontwikkelen, nieuwe verbanden te zien, creatief kunstwerken voort te brengen, wiskundige genialiteit, ze zitten er allemaal in verstopt. Geen wonder dat met zo’n complex orgaan er zo’n grote verscheidenheid aan persoonlijkheden in de geschiedenis van de mensheid mogelijk is gebleken. En er tijdens een leven zo’n ongekend scala aan levenservaringen ter beschikking staat. Het levert ook een prachtige poëtische paradox op: mensen zijn echt allemaal gelijk in het gegeven dat ze allemaal uniek zijn!

DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie (bij 250 mg per dag)

Gezichtsvermogen

Een wonder van de evolutie. Zo mag je ons gezichtsvermogen toch rustig noemen. Door heel de dierwereld zijn er talloze varianten van gezichtsvermogen tot ontwikkeling gekomen. Niet enkel om te overleven, maar ook om van schoonheid te kunnen genieten of onze cultuur te kunnen handhaven doordat we kunnen lezen en schrijven: een goed gezichtsvermogen levert een enorme bijdrage aan de kwaliteit van ons leven. Onderstaand kunt u zien welke supplementen van Vitaminecompleet ingrediënten bevatten die een EFSA erkende gezondheidsclaim mogen voeren met betrekking tot het handhaven van het gezichtsvermogen. Dat vitamine A onmisbaar is weten we nog wel uit het verhaaltje van konijnen die geen bril nodig hebben of het belang van een adequate voorziening in de derde wereld om het gezichtsvermogen te kunnen handhaven. Maar ook voor zink is de waarde voor het gezichtsvermogen als onomstotelijk bewezen in een EFSA claim opgenomen. En wist u dat DHA uit visolie tegenwoordig zelfs verplicht is in alle babyvoedselformules in verband met het gezichtsvermogen?

DHA draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen (bij 250 mg per dag)

Bloedsomloop

Om ons lichaam van zuurstof en voeding te voorzien en afvalstoffen af te voeren beschikken we over een delicaat, en tegelijkertijd krachtig netwerk van bloedvaten die ritmisch pulserend de bloedsomloop die door het hart gepompt wordt mogelijk maakt. Aandacht voor hart- en vaten is in de gezondheidszorg van de Westerse wereld een belangrijk punt van aandacht. Een gezonde levensstijl met voldoende beweging, nachtrust, ontspanning en soepele omgangsvormen met de uitdagingen van het leven hebben daar allemaal een belangrijke plaats. Net als het ademen van schone lucht en gezonde volwaardige voeding. Vitaminecompleet is verheugd met de Multvitamine, Magnesium en Omega-3 een bijdrage te kunnen leveren aan de onderdelen van de bloedsomloop die een EFSA goedgekeurde gezondheidsclaim mogen voeren.

Hart

Als we het woord hart in de schijnwerper plaatsen dan komen er talloze associaties in ons op: voor romantische zielen is het de zetel van de liefde en smart, voor dichters een prachtig beeld om het wezenlijke of de kern mee uit te drukken, en het aantal spreekwoorden waar hart centraal in staat is indrukwekkend. Iedereen is ook op de hoogte van de cruciale bijdrage die ons hart aan ons leven levert. Een bescheiden maar gezekerde bijdrage te mogen leveren aan het normale het functioneren van het hart is voor Vitaminecompleet een hele eer. Het hart is een bijzondere spier, met een hooggespecialiseerd eigen zenuwweefsel en een ingenieus klepsysteem, en bestaat uit verschillende weefseltypen die in harmonie met elkaar ons dagelijks ritmisch met elke harteklop weer trouw van doorstroom voorziet.

EPA en DHA dragen bij tot de normale werking van het hart (bij 250 mg EPA en DHA per dag)

DHA draagt bij tot de instandhouding van normale triglyceride-waarden (bij inname van 2 gram DHA per dag – niet meer dan 5 gram EPA en DHA gecombineerd te nemen)

EPA en DHA dragen bij tot behoud van een normale bloeddruk (bij een gecombineerde inname van 3 gram EPA en DHA per dag – niet meer dan 5 gram EPA en DHA gecombineerd te nemen)

Bloedvaten

Onze bloedvaten vormen een netwerk dat tot op microscopisch niveau vertakt is en onze lichaamscellen in staat stelt zuurstofrijk bloed met voedingsstoffen op te nemen en CO2 rijk zuurstofarm bloed met afvalstoffen weer terug naar het hart te transporteren in de rivier van het leven. Onze slagaders zijn de bloedvaten die vanaf het hart het zuurstofrijke bloed naar alle weefsels aanvoeren en onze venen of aderen zijn de bloedvaten die zuurstofarm bloed weer terug naar het hart voeren om via de zuurstof opgenomen in de longen weer een volgende kringloopcyclus te maken. De vaten van de slagaderen bevatten een spierlaag en transporteren het bloed onder een hogere druk, de aderen bevatten geen spiercellaag en voeren het bloed terug naar het hart onder een lagere druk. De elasticiteit van onze bloedvaten is fenomenaal en een waar wonder van de natuur. Zoals breed bekend is, zijn een goede voeding, beweging en voldoende ontspanning belangrijk voor bloedvaten. Naast bloeddruk en bloedvetten zijn er diverse stoffen die een bijdrage leveren aan het gezondhouden van de bloedvaten. Lees hieronder welke EFSA goedgekeurde claims hiervoor gevoerd mogen worden.

DHA draagt bij tot de instandhouding van normale triglyceride-waarden (bij inname van 2 gram DHA per dag – niet meer dan 5 gram EPA en DHA gecombineerd te nemen)

DHA en EPA dragen bij tot de instandhouding van normale triglyceride-waarden (bij een gecombineerde inname van 2 gram DHA en EPA per dag – niet meer dan 5 gram EPA en DHA gecombineerd te nemen)

EPA en DHA dragen bij tot behoud van een normale bloeddruk (bij een gecombineerde inname van 3 gram EPA en DHA per dag – niet meer dan 5 gram EPA en DHA gecombineerd te nemen)

Bloeddruk

EPA en DHA dragen bij tot behoud van een normale bloeddruk (bij een gecombineerde inname van 3 gram EPA en DHA per dag – niet meer dan 5 gram EPA en DHA gecombineerd te nemen)

Bloedvetten

DHA draagt bij tot de instandhouding van normale triglyceride-waarden (bij inname van 2 gram DHA per dag – niet meer dan 5 gram EPA en DHA gecombineerd te nemen)

DHA en EPA dragen bij tot de instandhouding van normale triglyceride-waarden (bij een gecombineerde inname van 2 gram DHA en EPA per dag – niet meer dan 5 gram EPA en DHA gecombineerd te nemen)

Gezichtsvermogen

Ogen, de spiegel van onze ziel. Ogen kunnen glanzen, stralen, fonkelen, koesteren maar ook vlammen, priemen of neersabelen. Verliefde mensen zouden er het liefst in verdrinken en als het mogelijk was voor altijd blijven wonen in de ogen van hun geliefde. Onze ogen zijn ongetwijfeld ons meest vooraanstaande zintuig. Met onze ogen verschaffen we ons dermate belangrijke informatie over de wereld dat er in ons brein maar liefst een kwart van de totale hersenomvang gereserveerd is voor die twee prachtige knikkers. Om een bijdrage aan uw ogen te leveren aan binnen-(bijvoorbeeld vitamine A voor de staafjes in ‘t netvlies), buitenkant (bijvoorbeeld vitamine C voor de slijmvliezen) en gezichtsvermogen (bijvoorbeeld Omega-3) leveren de volgende ingrediënten uit de Multivitamine, Magnesium en Omega-3 van Vitaminecompleet een waardevolle bijdrage.

Gezichtsvermogen

Een wonder van de evolutie. Zo mag je ons gezichtsvermogen toch rustig noemen. Door heel de dierwereld zijn er talloze varianten van gezichtsvermogen tot ontwikkeling gekomen. Niet enkel om te overleven, maar ook om van schoonheid te kunnen genieten of onze cultuur te kunnen handhaven doordat we kunnen lezen en schrijven: een goed gezichtsvermogen levert een enorme bijdrage aan de kwaliteit van ons leven. Onderstaand kunt u zien welke supplementen van Vitaminecompleet ingrediënten bevatten die een EFSA erkende gezondheidsclaim mogen voeren met betrekking tot het handhaven van het gezichtsvermogen. Dat vitamine A onmisbaar is weten we nog wel uit het verhaaltje van konijnen die geen bril nodig hebben of het belang van een adequate voorziening in de derde wereld om het gezichtsvermogen te kunnen handhaven. Maar ook voor zink is de waarde voor het gezichtsvermogen als onomstotelijk bewezen in een EFSA claim opgenomen. En wist u dat DHA uit visolie tegenwoordig zelfs verplicht is in alle babyvoedselformules in verband met het gezichtsvermogen?

DHA draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen (bij 250 mg per dag)

Oogzenuwstelsel

Op de keper beschouwd stopt ons gezichtsvermogen natuurlijk niet bij ons oog. Zonder een werkende verbinding met ons zenuwstelsel via de gezichtszenuw en de doorgeleiding naar onze hersenen zou ons bewuste gezichtsvermogen onmiskenbaar onmogelijk zijn. Kijkend naar het type cellen van ons netvlies kun je zonder meer stellen dat dit in wezen reeds gespecialiseerde zenuwcellen zijn. En het oog heeft in zijn wand een geïntegreerde verbinding met de hersenen via de ingang van de oogzenuw. De plek waar deze oogzenuw de oogbol binnentreedt heet ‘blinde vlek’. Op deze plek kunnen we namelijk geen lichtprikkels waarnemen want in de blinde vlek zijn de cellen van het oog gespecialiseerd in de geleiding van zenuwprikkels en niet van het omzetten van fotonen (lichtdeeltjes) in een elektrisch signaal zoals de staafjes en kegeltjes van het netvlies dat wel heel miraculeus kunnen doen. Daar waar de concentratie van de cellen die wel lichtgevoelig zijn het hoogst is, daar bevindt zich de zogenaamde gele vlek: dit is het centrum van ons gezichtsveld waar we het scherpst mee zien. Het oog en het gezichtsvermogen met al zijn gespecialiseerde onderdelen is een waar wonder van de natuur! Voor een goede werking van het zenuwstelsel zijn diverse stoffen van waarde. In de onderstaande producten ziet u voor welke ingrediënten Vitaminecompleet toegestane EFSA claims met betrekking tot het normaal functioneren van het zenuwstelsel mag voeren.

DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie (bij 250 mg per dag)

Psyche

Gezond psychologisch functioneren is ons ten minste net zo dierbaar als gezond lichamelijk functioneren. Het stelt ons niet alleen in staat de uitdagingen van het leven fris en effectief tegemoet te kunnen treden maar draagt ook zorg voor het kunnen genieten van de liefde van onze geliefden, dierbaren, de natuur of muziek of andere kunstuitingen. Een soepel geestelijk functioneren maakt een zinvolle participatie aan de samenleving mogelijk en draagt in grote mate bij aan de kwaliteit van leven. Met een gezonde psyche heb je ook niet alleen meer veerkracht maar kan je ook de schoonheid en verwonderingen die het leven te bieden heeft intenser waarderen en genieten. Onderstaand kunt u lezen welke ingrediënten een bijdrage leveren aan een gezond psychologisch functioneren.

Brein

Onze brein is naar het zich laat aanzien de meest complexe structuur in het hele universum. Ons brein stelt ons in staat om verschillende staten van bewustzijn te kunnen ervaren, van een diepe dromeloze slaap tot helder scherpzinnig wakker. En het brein van een slang maakt een heel andere interactie met de wereld mogelijk dan het brein van een paard of een dolfijn. Dat verleent ons mensen met een zeer uitgebreid brein een unieke plaats in de wereld. In ons brein wordt de informatie van zintuigen gecombineerd met onze natuurlijke aangeboren talenten, eerdere ervaringen en culturele invloeden tot een samenhangende bewustzijnsstroom en het geheel tot een zinvol verhaal gesmeed. Het vermogen om muzikaal te zijn, een fenomenaal geheugen te ontwikkelen, nieuwe verbanden te zien, creatief kunstwerken voort te brengen, wiskundige genialiteit, ze zitten er allemaal in verstopt. Geen wonder dat met zo’n complex orgaan er zo’n grote verscheidenheid aan persoonlijkheden in de geschiedenis van de mensheid mogelijk is gebleken. En er tijdens een leven zo’n ongekend scala aan levenservaringen ter beschikking staat. Het levert ook een prachtige poëtische paradox op: mensen zijn echt allemaal gelijk in het gegeven dat ze allemaal uniek zijn!

DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie (bij 250 mg per dag)