Vernieuwde formule Multivitamine met speciale B11, B12, en superalg Chlorella

We zijn verheugd u te kunnen informeren over een aantal toevoegingen en wijzigingen in uw Vitaminecompleet Multivitamine. Met twee extra grondstoffen is het totaal aantal actieve ingrediënten van uw Multivitamine nu op maar liefst 53 gekomen!

Vitamine B11 in twee varianten

U profiteert, met deze twee nieuwe grondstoffen, niet alleen dubbel van deze twee biologisch actieve B-vitamines, maar bovendien is het ons gelukt, om door scherp onderhandelen de prijs voor u opnieuw ongewijzigd te laten. Dit wordt mede dankzij uw positieve reviews mogelijk gemaakt: wat we besparen aan reclame investeren we bij voorkeur immers in uw producten. U krijgt met deze nieuwe grondstoffen nu dus nog weer meer dan €100,- plus aan gratis toegevoegde extra’s!

We streven naar onderscheidende top-kwaliteit met onze producten. En dat kunnen we, als lenige dwerg tussen de voedingssupplementen-giganten, alleen via de innovatieve kwaliteit van onze producten én door uw actieve mond-op-mond aanbevelingen die de verspreiding van onze naam mogelijk maken. Naast een aantal vernieuwingen hebben we, mede op basis van verzoek van diverse gebruikers, de etiketten aangepast om de leesbaarheid te vergroten. Met dank voor uw meedenken. Onderstaand lichten we u graag ons enthousiasme voor de nieuwe grondstoffen kort toe.

Foliumzuur als calcium-L-tetramethylhydrofolate.

blad (folium)

In de Mutivitamine zijn nu twee varianten van vitamine B11 opgenomen, namelijk foliumzuur en calcium-L-tetramethylhydrofolate. Tot recent was het enkel mogelijk om het meer stabiele foliumzuur in vitaminepreparaten op te nemen. Het is deze foliumzuur vitamine B11 variant die al decennialang als standaard aanvulling wordt ingezet voor gebruik voorafgaand en tijdens zwangerschap. Na opname wordt foliumzuur in de lever vervolgens enzymatisch omgezet in de zogenaamde methyltetrahydrofolate variant die biologisch het meest actief is. In natuurlijke voedingsbronnen zoals bladgroente (Latijn:”folium”) komt vitamine B11 juist in deze folaatvariant voor.

omzetting van foliumzuur

De enzymatische omzetting van foliumzuur naar methyltetrahydrofolate is onder andere afhankelijk van erfelijke factoren en wordt daardoor in wisselende mate begrensd. Het is pas sinds kort dat het technisch mogelijk om stabiele Methyltetrahydrofolaten beschikbaar te maken voor gebruik in voedingssupplementen. Deze exclusieve grondstof wordt daarom vrijwel altijd als los specialité product prijzig aangeboden. In uw Multivitamine als extra nu dus de meest biologisch actieve en natuurlijke variant vitamine B11 methyltetrahydrofolate in een 100% ADH dosering gratis toegevoegd.

 • draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
 • draagt bij tot een normale psychologische functie
 • draagt bij tot een normale bloedvorming
 • draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
 • draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne
 • speelt een rol in het celdelingsproces

Vitamine B12 als methylcobalamine én adenosylcobalamine

adenosylcobalamine

Ook Vitamine B12, waarvan we begin 2014 al aan u mochten berichten dat we een exclusieve “methylcobalamine” B12 variant hadden opgenomen, krijgt nu een tweede variant toegevoegd die sinds kort beschikbaar gekomen is, namelijk adenosylcobalamine. Vitamine B12 is van alle vitamines veruit het meest complexe molecuul en de opname, verwerking en van B12 luisteren nauw. Net als bij vitamine B11 zijn er ook voor vitamine B12 diverse enzymatische omzettingsstappen noodzakelijk om een volledige activering van vitamine B12 mogelijk te maken. Geen wonder dat B12, zeker met het stijgen van de jaren, of bij een vegetarische leefstijl, extra aandacht nodig kan hebben zoals ook gebleken is uit de meest recente RIVM voedselconsumptiepeiling*. De nieuw toegeoegde adenosylcobalamine B12 variant is in het lichaam vooral te vinden in de energieproducerende mitichondrieën en de methylcobalamine B12 variant draagt zijn invloed vooral bij in het celvocht onder andere in samenwerking met vitamine B11 voor een goede celdeling. Vitaminecompleet heeft met deze de nieuwe adenosyl vitamine B12 nu dus twee biologisch actieve varianten in een veilige gulle dosering van 800% ADH in de Multivitamine voor u opgenomen.

 • draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme
 • draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
 • draagt bij tot een normale psychologische functie
 • draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen
 • draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne
 • speelt een rol in het celdelingsproces

*Als u het filmpje over de RIVM resultaten nog niet gezien heeft: in nog geen 2 minuten bent u op de hoogte van belangrijke bevindingen uit deze overheidsstudie.

Gefractioneerde Chlorella

De derde wijziging betreft een van onze alg-ingredienten. Sinds kort is het mogelijk om de eencellige groene alg Chlorella in een zogenaamd gefractioneerd (op alg-celniveau “gemalen”) te verkrijgen voor een competitieve prijsstelling. Om de prijs van de Multivitamine ongewijzigd te kunnen laten met drie nieuwe toevoegingen, hebben wij ervoor gekozen de Spirulina-alg te vervangen door deze Chlorella alg.

chlorella

Deze minuscule groene Chlorella alg is een waar energie-powerhouse en echte overlever en bestaat naar schatting meer dan 500 miljoen jaar. Over deze fascinerende Chlorella algen voedingsbron uit de oceaan mogen we u helaas, ondanks honderden wetenschappelijke publicaties, onder de huidige wetgeving geen uitgebreide gezondheidsinformatie verstrekken anders dan dat Chlorella een zeer rijke bron aan chlorofyl is en andere fytonutrienten waaronder de chlorella groei-factor, een voedingsstoffencomplex rijk aan o.a, DNA, RNA en beta-glucanen. Deze Chlorella groei-factor komt enkel beschikbaar indien Chlorella verwerkt wordt tot een zogenaamde gefractioneerde vorm, hetgeen bij een eencellig algje een complex (lees: kostbaar) proces is. Chlorella in gefractioneerde vorm, is in het verre Oosten een van de grootste en gezichtsbepalende spelers in het natuurlijke voedingsupplementen aanbod. En nu dus ook voor uw gezondheid opgenomen in uw Multivitamine van Vitaminecompleet.

Dat was-ie dan, de korte kennismaking met drie nieuwe ingrediënten in uw Multivitamine. We hopen u met deze informatie een plezier te hebben gedaan.De fascinerende ontwikkelingen op het gebied van voedingsresearch blijven we alert voor u op de voet volgen in ons streven een bijdrage te kunnen leveren aan uw gezondheid, vitaliteit en een zonnig humeur.