Liponzuur, Luteïne, Lycopeen…

Naast de solide basis van vitamines en mineralen bevat de Multivitamine van Vitaminecompleet tevens een kleurrijke waaier aan andere natuurlijke, krachtige anti-oxidanten. Deze gevarieerde gestandaardiseerde natuurlijke extracten complementeren elkaar in hun beschermende invloed op de gezondhouding van onze weefsels. De multivitamine van Vitaminecompleet gaat voor veilige ‘synergie’ van al deze ingrediënten in plaats van op individuele ingrediënten afzonderlijk (zeer) hoog te doseren.

Zo zijn bijvoorbeeld de anti-oxidantvitamines C in 2 varianten en E in alle 8 acht natuurlijke varianten aanwezig. Ook de zeer krachtige anti-oxidanten uit citrusvruchtschillen en druivepitextracten (200x zo krachtig per gewicht als vitamine E!) zijn toegevoegd. Ook treft u de anti-oxidantkleurstoffen uit bijvoorbeeld bosbes, tomaat en wortel, naast gember- en geelwortelextracten aan. Allen als natuurlijk gestandaardiseerde extracten in doseringen zoals u die dagelijks in uw voeding zou kunnen aantreffen. Ook het zeer exclusieve liponzuur is standaard in de formule opgenomen, een anti-oxidant dat zowel water- als vetoplosbaar is, en het enige anti-oxidant dat zichzelf kan regenereren. Een anti-oxidantformule die u standaard niet bij andere multivitamines zult aantreffen en vaak uitsluitend als prijzige losse producten aangeboden ziet. Per kwartaalverpakking Multivitamine vertegenwoordigen deze anti-oxidanten en andere exclusieve extra’s alleen al een waarde van meer dan € 120,-.

9.4

uit 628 reviews

Ik voel me merkbaar beter sinds ik de Multivitamine gebruik. Had ik dat maar jaren eerder gedaan.

, 31-05-2024

Vitamines voor een mooie prijs! Na mijn zwangerschap voelde ik mezelf niet meer. Inmiddels gebruik multivitamines, magnesium en visolie capsules al twee maanden en merk ik verschil.

, 24-05-2024

Zeer tevreden. Hele fijne multivitamine met natuurlijke en zuivere ingredienten voor een scherpe prijs. Wordt verstuurd in een handig brievenbuspakket.

, 09-05-2024

Omdat bleek dat ik niet voldoende vitamines en mineralen uit mijn voeding kon halen was een aanvulling daarop nodig. Ik gebruik nu al enkele jaren de multivitamine en omega 3 van Vitaminecompleet en sindsdien zijn mijn bloeduitslagen ronduit perfect. Ik voel ik me een stuk energieker, heb minder last van de kwaaltjes die ik voorheen vaker had, mijn nagels en haar varen er ook wel bij, dus voor mij de perfecte aanvulling op mijn dagelijkse voedingsstoffen!

, 18-04-2024

Liponzuur

Een super-antioxidant dat ons lichaam zelf produceert, maar waar de productie van afneemt rond ons 25ste.

  • Liponzuur is het enige lichaamseigen anti-oxidant dat zowel water- als vetoplosbaar is.
  • Liponzuur is een sterkere anti-oxidant dan vitamine C.
  • Er is een dagelijkse hoeveelheid liponzuur in de Multivitamine opgenomen met als leidraad de hoeveelheid die door het lichaam zelf tijdens de jongvolwassenheid geproduceerd wordt.

Druivenpit-extract

De zachte tere druif gebruikt deze stoffen onder andere om zich tegen de vrije radicaalvorming door zonlicht te beschermen. Ook voor ons hebben ze een anti-oxidant invloed in onder meer de huid en kunnen bij veroudering door vrije radicalen behulpzaam zijn. Ze zijn als anti-oxidant wel 30x keer krachtiger dan vitamine C en maar liefst 200x dan vitamine E!!! Ook onze bloedvaten ondervinden de weldoende verzorgende invloed van druivepit-extract en zo dragen de ‘oligomere polyfenolen’ uit druivepit-extract bij aan het elastisch houden van onze bloedvaten. Daarnaast zijn er aanwijzingen uit wetenschappelijk onderzoek dat druivepitextract de alertheid en het concentratievermogen kan bevorderen.

Luteïne

Luteïne is een van de prachtige intense kleurstoffen uit de natuur met een anti-oxidant-invloed. Het zonnig-gele Luteïne kan in de natuur bijvoorbeeld aangetroffen worden in spinazieblad of pompoenvruchten.Met name onze ogen, meer specifiek ter hoogte van ons netvlies, kunnen de gunstige invloed van Luteïne genieten doordat Luteïne beschermt tegen veroudering door vrije radicalen. Met de Multivitamine van Vitaminecompleet bent u met een dagelijkse inname gegarandeerd voorzien van dit oogstrelend gele anti-oxidant Luteïne.

Lycopeen

Nog een (rode) kleurstof anti-oxidant die in hoge concentratie in tomaat wordt aangetroffen. Deze anti-oxidant heeft beschermende invloed op de veroudering van de huid maar is meer nog bekend van de gunstige invloed op de gezondheid van de prostaat. Ook is van Lycopeen gebleken dat het de natuurlijke communicatieprocessen waarbij lichaamscellen onderling informatie uitwisselen gunstig ondersteunt. En dat een goed contact met je buren van belang is weten we ook uit ervaring van menselijke interacties hoog te waarderen. Lycopeen is zo een heel veelzijdig anti-oxidant en uw dagelijkse tomaat mag dan ook gerust meer waardering oogsten dan culinair genot alleen.

Bosbes

Een deel van de donkerblauwe plantaardige kleurstoffen uit de natuur bestaan uit zogenaamde anthocyanen. Deze anthocyanen staan volop in de wetenschappelijke belangstelling voor hun gunstige bijdrage aan het instandhouden van de gezondheid. De intens donker blauwe anthocyaan kleurstof (Delfinidine) uit de bosbes (Vaccinium Myrtillus) neemt daarbij een bijzondere plaats in en wordt met name in verband gebracht met een bescherming van de kleinste bloedvaten met name in het zenuwweefsel van bijvoorbeeld netvlies en hersenen.

lees meer

Naast hun invloed op het gezond houden van bloedvaten dragen de kleurstoffen uit bosbessen bij aan de bescherming van gezond functionerende weefsels en cellen. Ook een evenwichtig functioneren van lever, nieren en immuunsysteem ondervinden baat bij de blauwe kleurstoffen uit bosbes.

Bosbes wordt vaak om zijn veelzijdigheid tot de zogenaamde ‘super-foods’ gerekend. Met de Multivitamine van Vitaminecompleet bent u dagelijks voorzien van deze veelzijdige, natuurlijke, gestandaardiseerde bosbes-extracten.

Bioflavonoïden

Bioflavonoïden is de verzamelnaam voor een groep stoffen die in verschillende plantaardige voedingsmiddelen voorkomen. Deze, vaak in de schil voorkomende bitter smakende stoffen, gebruikt de de plant onder andere om zich te beschermen tegen vrije radicalen uit bijvoorbeeld zonlicht maar ze zijn daarnaast ook gunstig voor de plant in relatie tot insecten, schimmels, en ten gevolge van de bittere smaak, zelfs tegen vraatzucht door grazend vee.

lees meer

Citrusvruchten bevatten, met name in de bittere vliezen, pitjes en schil, veel van deze stoffen waarvan hesperidine en naringinine de meest voorkomende zijn. Deze bioflavonoïden zijn stoffen die uitgebreid wetenschappelijk onderzocht worden en daarbij in verband gebracht worden met het gezond functioneren van bijvoorbeeld bloedvaten, botten, ademwegen, DNA, borstweefsel en een evenwichtig functionerende cholesterolhuishouding. De volgende keer als u een sinaasappel perst misschien toch de schilletjes niet helemaal verwijderen misschien. In elk geval bent u met de Multivitamine van Vitaminecompleet verzekerd van een gestandaardiseerd citrus-extract dat rijk aan deze bioflavonoïden is.

Curcuma

Curcuma, ook bekend als geelwortel of koenjit uit de Indonesische keuken, is een plantaardig voedingsmiddel dat niet alleen in de keuken en vanwege de positieve invloed op de gezondheid hoog gewaardeerd wordt. De kleurstof uit deze wortel, het zogenaamde curcumine, wordt ook aangewend om zijn vermogen ceremoniële rijstgerechten of Indiase curries te verfraaien, de geeloranje gewaden van boeddhistische monniken te kleuren of als pigment voor schilderkunst te dienen.

lees meer

Deze invloed van curcumine is breed geschakeerd en bevindt zich onder andere op het vlak van het zenuwstelsel, geheugen, immuunsysteem, huid, reinigende werking van gal en lever, spijsvertering en gewrichten. Curcuma wordt in heel Azië geroemd en dat wordt onderschreven door moderne research. De laatste jaren is uit dit onderzoek ook duidelijk geworden dat curcumine ons belangrijkste lichaamseigen anti-oxidantsysteem krachtig ondersteunt. Met name hieraan worden ook de gunstige invloeden op ouderdomsverschijnselen van curcumine toegeschreven. Met recht een kleurrijke voedingsstof, voor u opgenomen in uw multivitamine. In geconcentreerde vorm overeenkomstig met maar liefst 300mg curcuma-poeder dat door het peper-extract ook nog eens een uitstekende opname kent.

Quercetine

Quercetine is een natuurlijke stof uit de zogenaamde bioflavonoiden groep, die onder andere wordt gevonden in (rode) ui, appel en thee en mede van invloed wordt geacht voor de gezondheidsbevorderende effecten van deze voedingsmiddelen. Er is reeds een enorme hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek verricht naar Quercetine met name om de gunstige invloed op een gezond functioneren van bloedvaten, darmen, longen en het immuunsysteem in kaart te brengen.

lees meer

Zo bleek bijvoorbeeld uit een grote Nederlandse studie dat het nuttigen van méér ui, thee, of appels een bijdrage kon leveren aan het schoon en in conditie houden van de bloedvaten. Met één Mutlivitaminetablet van Vitaminecompleet kunt u zich dagelijks voorzien van een hoeveelheid Quercetine overeenkomstig met een hoeveelheid die u bijvoorbleeld in een appel zou kunnen aantreffen. De Quercetine uit de Multivitamine van Vitaminecompleet wordt als een natuurlijk gestandaardiseerd extract uit de Japanse sophora bloem toegevoegd met behoud van de natuurlijke matrix van andere biologische stoffen uit deze plantaardige bron.