Less is more…

Om zoveel mogelijk waardevolle ingrediënten in de Multivitaminetablet te kunnen verwerken is er gewerkt met het absolute minimum aan noodzakelijke hulpstoffen om het tabletteren mogelijk te maken. Hierdoor krijgt u maximaal waar voor uw geld en zijn toevoegingen zoals bijvoorbeeld gist, lactose, suiker, zout, gluten of synthetische geur-, kleur- of smaakstoffen achterwege gelaten in de Multivitamine van Vitaminecompleet.

9.5

uit 639 reviews

Ik voel me merkbaar beter sinds ik de Multivitamine gebruik. Had ik dat maar jaren eerder gedaan.

, 31-05-2024

Vitamines voor een mooie prijs! Na mijn zwangerschap voelde ik mezelf niet meer. Inmiddels gebruik multivitamines, magnesium en visolie capsules al twee maanden en merk ik verschil.

, 24-05-2024

Zeer tevreden. Hele fijne multivitamine met natuurlijke en zuivere ingredienten voor een scherpe prijs. Wordt verstuurd in een handig brievenbuspakket.

, 09-05-2024

Omdat bleek dat ik niet voldoende vitamines en mineralen uit mijn voeding kon halen was een aanvulling daarop nodig. Ik gebruik nu al enkele jaren de multivitamine en omega 3 van Vitaminecompleet en sindsdien zijn mijn bloeduitslagen ronduit perfect. Ik voel ik me een stuk energieker, heb minder last van de kwaaltjes die ik voorheen vaker had, mijn nagels en haar varen er ook wel bij, dus voor mij de perfecte aanvulling op mijn dagelijkse voedingsstoffen!

, 18-04-2024

Wat er niet in Vitaminecompleet zit

Om een stof toe te voegen in een hoeveelheid die zo laag is dat er geen noemenswaardige invloed op ons functioneren van kan uitgaan achten we bij vitaminecompleet van weinig toegevoegde waarde.

Macromineralen zoals Natrium, Kalium, Fosfor, Calcium, Chloor en Magnesium zijn stoffen die we in hoeveelheden van honderden tot duizenden milligrammen per dag horen binnen te krijgen. Om zinvolle hoeveelheden in de multi op te nemen zou de tablet veel te groot worden om te slikken. Enkele procenten van de dagelijkse behoefte aan calcium of magnesium aan een tablet toe te voegen heeft in onze ogen geen andere functie dan dat het fraai op het etiket staat.

De meeste macromineralen zijn via de voeding of het strooipotje eenvoudig in te nemen:

  • De inname van Natrium en Chloor (keukenzout: NaCl) is meestal voor de gemiddelde Nederlander al aan de (te) hoge kant.
  • Fosfor uit eiwitrijke voeding is in het algemeen eveneens geen wezenlijk aandachtspunt.
  • Calcium kan verkregen worden uit magere zuivel, zoals kwark, yoghurt of kaas en soja-producten of peulvruchten.
  • Kaliumrijke voedingsmiddelen zijn koffie, tomaat (ook als puree), aardappel of sinaasappel.

Magnesium verdient door meerdere oorzaken wél extra aandacht. Daarom is er gekozen om separaat een magnesiumpreparaat te maken dat een adequate daghoeveelheid kan leveren. Zie Magnesium van Vitaminecompleet.