Topkwaliteit ingrediënten en samenstelling

Voor vitamines bestaan er vaak verschillende varianten die niet allemaal exact dezelfde invloed hebben. Als gebruiker is van de verpakking meestal niet af te lezen voor welke variant gekozen is. Of die variant vervolgens zinvol is en een meerprijs rechtvaardigt, daar moet je al een deskundige voor zijn.

Vitaminecompleet kiest niet alleen voor de beste varianten op basis van wetenschappelijke onderbouwing. Er zijn bovendien zeer exclusieve en waardevolle ingrediënten extra opgenomen in de Multivitamine van Vitaminecompleet. Vitamincompleet levert bijvoorbeeld als enige met haar Multivitamine een dagelijkse voedingsaanvulling standaard met vitamine K2 in de meest werkzame, natuurlijke variant (menaquinon-7 / MK-7), in een dosering die ook wezenlijk iets toevoegt.

Door consequent bij alle ingrediënten te kiezen voor de hoogste kwaliteit, in een zo natuurlijk mogelijke vorm, in een wetenschappelijk gefundeerde dosering die er echt toe doet, is Vitaminecompleet kostbaar aan grondstoffen. Door direct via internet aan te bieden houden we de prijs toch sympathiek en heel scherp. Voor de prijs van nog geen kwart kopje koffie per dag bent u met Vitaminecompleet optimaal voorzien en ontvangt u een Multivitamine, met een meer dan uitstekende prijs/kwaliteitverhouding vergeleken met andere merken.

9.4

uit 628 reviews

Ik voel me merkbaar beter sinds ik de Multivitamine gebruik. Had ik dat maar jaren eerder gedaan.

, 31-05-2024

Vitamines voor een mooie prijs! Na mijn zwangerschap voelde ik mezelf niet meer. Inmiddels gebruik multivitamines, magnesium en visolie capsules al twee maanden en merk ik verschil.

, 24-05-2024

Zeer tevreden. Hele fijne multivitamine met natuurlijke en zuivere ingredienten voor een scherpe prijs. Wordt verstuurd in een handig brievenbuspakket.

, 09-05-2024

Omdat bleek dat ik niet voldoende vitamines en mineralen uit mijn voeding kon halen was een aanvulling daarop nodig. Ik gebruik nu al enkele jaren de multivitamine en omega 3 van Vitaminecompleet en sindsdien zijn mijn bloeduitslagen ronduit perfect. Ik voel ik me een stuk energieker, heb minder last van de kwaaltjes die ik voorheen vaker had, mijn nagels en haar varen er ook wel bij, dus voor mij de perfecte aanvulling op mijn dagelijkse voedingsstoffen!

, 18-04-2024

Vitamine B6

Vitamine B6 als Pyridoxine én exclusieve Pyridoxaal-5-Fosfaat

Vitamine B6 (P-5-P) draagt onder andere bij aan normaal functioneren van het zenuwstelsel, psychologisch functioneren, vermindering van vermoeidheid en een normale energie-opbrengst , een normale functie van het immuunsysteem, en de regulering van hormonale activiteit. Vitamine B6 (pyridoxine) wordt in het lichaam eerst omgezet in Pyridoxal-5-Fosfaat (P-5-P), om z’n gunstige bijdrage aan normaal functioneren van lichaam en geest volledig te kunnen ontplooien.

lees meer

Uit onderzoek is gebleken dat deze omzetting van vitamines naar hun meer actieve variant van persoon tot persoon kan verschillen. Aandacht voor toereikende vitamine B6 inname kan dus zinvol zijn. De extra P-5-P in de Multivitamine van Vitaminecompleet kan hier een waardevolle aanvulling op gezonde voeding zijn. Aangezien P-5-P een kostbare grondstof is vergeleken met pyridoxine, wordt deze in de meeste multivitamines niet in de formule opgenomen.

Vitamine B6 draagt bij aan normaal functioneren van het zenuwstelsel, aan normaal psychologische functie, aan normaal eiwit metabolisme, tot de vermindering van vermoeidheid, aan een normale energie-opbrengst metabolisme, aan normaal glycogeen metabolisme, aan een normale vorming van rode bloedcellen,aan normaal eiwit metabolisme, tot de normale functie van het immuunsysteem, aan normaal homocysteïnestofwisseling,aan normaal cysteine-synthese, aan de regulering van hormonale activiteit.

Deze exclusieve P-5-P-variant wordt elders los te koop aangeboden voor prijzen waarbij in de multivitamine van Vitaminecompleet omgerekend ruim € 13,- vitamine B6 als P-5-P variant vertegenwoordigd is! € 120,- extra in elke verpakking!

Vitamine E

Natuurlijke variant van in plaats van synthetische

Vitamine E draag bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Niet alle multivitaminepreparaten kiezen voor zo natuurlijke mogelijke variant van vitamine E. Maar bijvoorbeeld een mengsel van twee vitamine E varianten die biochemisch gezien elkaars spiegelbeeld zijn, vergelijkbaar met een linker en een rechterhandschoen, wel elkaars spiegelbeeld maar toch verschillend.

noot

Vitamine E

Alle 8 varianten vitamine E in plaats van 1 variant

Vitamine E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Dat is de enige uitspraak die de EFSA toestaat om te doen over vitamine E. In de natuur kent vitamine E 8 verschillende varianten: 4 zogenaamde tocoferolen (alfa, beta, gamma en delta) en 4 tocotriënolen (ook α-β-γ-δ). In ons lichaam levert vitamine E dus een bijdrage aan de bescherming van cellen, waarbij de zogenaamde alfa-tocoferol variant per gewicht het meest in het oog springt.

lees meer

De laatste jaren neemt het wetenschappelijk onderzoek naar de andere vitamine E varianten ook sterk toe. In de Multivitamine van Vitaminecompleet profiteert u van de aanwezigheid van het complete spectrum en de synergie van alle acht natuurlijke vitamine E varianten. Vitaminecompleet verwacht de komende jaren een snelle toename van de research naar vitamine E. Zodra de EFSA nieuwe claims voor vitamine E toestaat brengen wij u natuurlijk op de hoogte. Deze exclusieve E-varianten mix wordt zelden in multivitamines verwerkt en elders los te koop aangeboden.

banaan

Vitamine D

Exclusieve variant: vitamine D3 i.p.v D2

Vitamine D draagt onder andere bij tot de instandhouding van normale botten,normale werking van de spieren de instandhouding van normale tanden en een normale werking van het immuunsysteem en speelt een rol in het celdelingsproces. Om je vitamine D op peil te houden dien je “tussen 11 en 3” te genieten van een “kwartier tot half uur blootstelling aan een hoog staande zon”.

lees meer

Om je minimale dagelijkse behoefte aan vitamine D louter binnen te krijgen uit vitamine D rijke voeding zoals zuivel zou je bijvoorbeeld 100 glazen melk of vijf pakjes boter per dag dienen te consumeren! Vitamine D komt in ons lichaam in meerdere varianten voor. De (goedkopere) vitamine D2 variant dient in het lichaam nog omgezet te worden in de D3 variant die verder wordt omgezet in de eindvariant: “1,25(OH)2 vitamine D3“. Naarmate we ouder worden kan de vitamine D huishouding niet vanzelfsprekend verondersteld worden altijd even soepel te blijven verlopen. Daarom is bij de Multivitamine van Vitaminecompleet voor de vitamine D3 variant gekozen.

  • Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten
  • Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale tanden
  • Vitamine D draagt bij tot de normale opname/het normale gebruik van calcium en fosfor
  • Vitamine D draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed
  • Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren
  • Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
  • Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces

Deze exclusieve D3-variant in een dosering van 25mcg / 1000 ie wordt elders los te koop aangeboden voor prijzen waarbij in de multivitamine van Vitaminecompleet omgerekend ruim € 10,-vitamine D3 vertegenwoordigd is! € 120 euro extra.

Vitamine C

In water- als zeldzame vetoplosbare vorm

Vitamine C is misschien wel de meest bekende vitamine. De meesten onder u weten wel dat Vitamine C bijdraagt aan een normale functie van het immuunsysteem. Maar Vitamine C is een echte veelkunner. Vitamine C draagt onder andere ook bij aan normaal functioneren van uw zenuwstelsel en een normaal psychologische functioneren.

lees meer

Daarnaast draagt Vitamine C bij aan een normale energie-opbrengst uit uw metabolisme en zo aan vermindering van vermoeidheid. Bovendien draagt Vitamine C bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. En vitamine C draagt, met een bijdrage aan normaal collageen, bij aan het normaal functioneren van bijvoorbeeld uw bloedvaten, botten, kraakbeen, tanden, tandvlees en huid. Niet gering voor een enkele vitamine!

Vitamine C wordt in de meeste multivitamine preparaten uitsluitend in een wateroplosbare variant aangeboden. Vitaminecompleet Vitaminecompleet bevat naast de wateroplosbare- vitamine C ook de exclusieve vetoplosbare variant van vitamine C als ascorbylpalmitaat. Ons lichaam kan van de wateroplosbare vitamines zoals C de voorraad zonder regelmatige inname van vitamine C uit voeding maar een beperkte tijd op peil houden. Zo profiteer je met 2 varianten van Vitamine C van de veelzijdig gunstige bijdragen. Een van de vele voorbeelden van synergie van de ingredienten van de multivitamine van Vitaminecompleet.

Deze exclusieve ascorbylpalmitaat vitamine C-variant in een dosering van 58 mg wordt elders los te koop aangeboden voor prijzen waarbij in de multivitamine van Vitaminecompleet omgerekend bijna € 2,- vertegenwoordigd is! € 120 euro extra.

Vitamine K2

Een multivitamine met exclusieve vitamine K2 uit het superfood natto!

Van vitamine K is bekend dat het bijdraagt aan normale bloedstolling en de handhaving van normale botten. De laatste jaren neemt de aandacht van wetenschappers voor andere gunstige eigenschappen van vitamine K snel en sterk toe. Uit onderzoek is inmiddels duidelijk geworden dat er diverse subvarianten vitamine K zijn met diverse accenten qua eigenschappen.

lees meer

Vitamine K blijkt (net als de B vitamines) ook onder te verdelen in meerdere subvarianten. Met name de natuurlijke vitamine K2 variant uit Natto, een gefermenteerde sojaproduct, Menaquinon-7 ofwel MK-7 staat als favoriet volop in de wetenschappelijke belangstelling. Natto is misschien wel hét superfood dat bij de langlevende Okinawa Japanners dagelijks op het menu staat en daar zijn gunstige effecten teweeg brengt. Vitamine K1 draagt met name bij aan normale bloedstolling, een eigenschap die al heel lang bekend is. Vitamine K2 draagt daarnaast meer bij aan de handhaving van normale botten via invloed op de kalkhuishouding.

De biologische beschikbaarheid van vitamine K2 (MK-7) is veel hoger (8-12x) dan van vitamine K1. Met name het laatste decennium is duidelijk is geworden dat naast calcium en vitamine D ook vitamine C, magnesium, zink, mangaan en dus vitamine K2 voor gezonde botten van belang zijn. In de Multivitamine van Vitaminecompleet treft u naast een zinvolle hoeveelheid vitamine K2 ook vitamine C, zink, mangaan en maar liefst 1000 ie / 25mcg vitamine D aan. Magnesium in een adequate hoeveelheid van bijvoorbeeld 50% ADH past niet in een multivitamine tablet erbij en levert Vitaminecompleet u als los product. Vanzelfsprekend is calcium ook van wezenlijk belang voor uw botten en kunnen we dat in Nederland met een dagelijkse hoeveelheid magere zuivelproducten innemen. En natuurlijk draagt “gewichtsdragend” sporten positief bij. Samen met de Multivitamine en Magnesium van Vitaminecompleet krijgt u zo maximale synergie voor de handhaving van normale botten.

Vitaminecompleet verwacht de komende jaren een snelle toename van de research naar vitamine K2. Zodra de EFSA nieuwe claims toestaat brengen wij u natuurlijk op de hoogte. U kunt natuurlijk zelf ook een Googlen wat bijvoorbeeld de universiteit van Maastricht, een expertise-centrum op het gebied van vitamine K, te melden heeft over vitamine K2. Deze exclusieve superfood vitamine K2-variant wordt elders los te koop aangeboden voor prijzen waarbij in de multivitamine van Vitaminecompleet omgerekend ruim € 14,- vitamine K2 vertegenwoordigd is!