Gestandaardiseerde natuurlijke extracten, wat zijn dat?

De natuurlijke grondstoffen van Vitaminecompleet zijn waar mogelijk niet gesynthetiseerd maar worden rechtstreeks uit natuurlijke bron gewonnen. Stel je ter verduidelijking eerst caffeïnepoeder voor dat synthetisch samengesteld wordt. Stel je daarnaast een thee voor die getrokken wordt van verse groene theebladeren waarvan door middel van waterverdamping een natuurlijk geconcentreerd caffeïne-extract gemaakt wordt.

9.5

uit 610 reviews

Gebruik de producten van vitaminecompleet al heel wat jaren samen met mijn man en dochter, wij zijn super tevreden.

, 26-02-2023

Ben 65 jaar en doe nog aan krachtsport en ben er wel van overtuigd dat vitaminecompleet mij daar wel bij helpt om het vol te houden. Vind het goed dat alle vitamines op elkaar zijn afgestemd voor optimale opname en dat je alle vitaminen in 1 keer binnen krijgt.

, 27-01-2023

Ik gebruik de multivitaminen al enkele jaren dagelijks. De samenstelling is uitstekend en veeeeel beter dan de bekende merken. Ook is de prijs nog voordeliger dan de rest. De beste op de markt.

, 20-01-2023

Ik bestel al meer dan 10 jaar de multivitaminen, visolie en magnesium van Vitaminecompleet. Op mijn leeftijd van 73 jaar voel me er heel goed bij, ik ben nooit ziek dus ik denk dat ik maar beter zo door moet gaan. Ik heb ook nog nooit een andere multivitaminen lijst van ingrediënten gezien die een betere indruk op mij maakte.

, 16-01-2022

Deze geconcentreerde plantaardige extracten worden vervolgens op het actieve ingrediënt ‘gestandaardiseerd’. Door deze kostbare kwaliteitstap aan te brengen kunt u er van op aan dat elke tablet daadwerkelijk ook steeds dezelfde hoeveelheid actieve stof gewonnen uit een natuurlijke bron bevat. Dus met behoud van zijn natuurlijke omgeving of ‘matrix’ aan andere ingrediënten, onafhankelijk van de invloed van seizoenvariaties, oogsttechniek of bodemgesteldheid.

En die matrix is van belang. In het blad van een theeplant bevinden zich immers veel meer stoffen (wel 800!) dan enkel caffeïne. Stoffen die ook nog heel andere gezondheidsbevorderende ondersteuning van levensprocessen ten toon spreiden en u niet in een synthethisch mono-preparaat zult aantreffen.

In de Multivitamine van Vitaminecompleet bevindt zich geen overigens geen thee-extract of caffeïne maar wel bijvoorbeeld beta-caroteen. Naast het gestandaardiseerde hoofdingrediënt beta-caroteen (1,5mg) levert de Multivitamine van Vitaminecompleet dus ook een mix van alle andere interessante stoffen (18,5 mg, waaronder meerdere andere carotenoïden!) uit de plantaardige bron: het algje Dunaliela. Het beta-caroteen bevindt zich zo dus nog in zijn geconcentreerde matrix met alle positieve eigenschappen die daaraan verbonden zijn.

In de Multivitamine van Vitaminecompleet treft u zo veel mogelijk ingrediënten aan waarbij gekozen is voor deze ‘groene thee extract’ aanpak. In totaal maar liefst 24! Vergelijk bij andere formules die plantstoffen bevatten dus vooral of het daadwerkelijk gaat om op actief bestanddeel gestandaardiseerde natuurlijke extracten.

Resveratrol

Een van de ‘supervoedingsstoffen’ die behalve in druivenpitten ook in pinda’s aangetroffen worden. In de wetenschap geniet resveratrol grote belangstelling in het onderzoek bij ouderdomsverschijnselen. Resveratrol heeft krachtige anti-oxidant eigenschappen die met name van invloed blijken te zijn op de bescherming van onze cellen en weefsels en onze genen.

lees meer

Toegediend aan verschillende proefdieren bleek er van resveratrol een gunstige invloed op ouderdomsverschijnselen op te treden. Bij mensen blijkt uit onderzoek dat een (bescheiden) consumptie van rode wijn, zoals passend in een Mediterraan dieet, eveneens gepaard gaat met een beschermende invloed bij verouderingsprocessen. De Multivitamine van Vitaminecompleet bevat resveratrol in een hoeveelheid zoals u die bijvoorbeeld in 1,5 glas goede rode wijn kan aantreffen.

L-Acetyl-carnitine

L-Acetyl-carnitine is een lichaamseigen aminozuur dat we zelf kunnen produceren. Ook kunnen we L-Acetyl-carnitine opnemen uit onze voeding. Acetyl-carnitine is in de voeding voorhanden bijvoorbeeld in kleine hoeveelheden in vleeswaren. Er wordt in grote getale onderzoek verricht L-Acetyl-carnitine.

lees meer

Op dit moment is het onder de Europese wetgeving niet (meer) toegestaan om uitspraken te doen over L-Acetyl-carnitine. Acetyl-carnitine wordt als prijzig los product aangeboden: in de multivitamine van Vitaminecompleet treft u Acetyl-carnitine in fysiologische hoeveelheden. De opgenomen hoeveelheid Acetyl-carnitine vertegenwoordigt een per verpakking van 90 tabletten mutivitamine een waarde van bijna € 3,-. Voor deze prijs koopt u wellicht al snel een vit B-complex. Voor informatie over Acetyl-carnitine kunt u uw arts raadplegen. We verwachten de komende jaren een snelle toename van de research naar Acetyl-carnitine.

Artisjok

Artisjok is een door veel mensen gewaardeerde lekkernij. Aan de stof ‘cynarine’ uit artisjok wordt de typische, licht bittere smaak van artisjok toegedicht. Al in de oudheid werden de gunstige invloed van artisjok op bijvoorbeeld de spijsvertering en het libido door de Romeinen en Egyptenaren uitvoerig geroemd.

lees meer

Uit hedendaags onderzoek zijn een aantal interessante invloeden van artisjok daadwerkelijk aan het daglicht gekomen die deze waarnemingen onderbouwen. Artisjok draagt bij aan een evenwichtig functioneren van gal en lever en daarmee aan de spijsverteringsprocessen die voor de opname van voedingsstoffen van invloed zijn. Met name als we ouder worden of bij stresssituaties heeft dat weerslag op de werking van de spijsvertering.Artisjok heeft met het gestandaardiseerde bittere bestanddeel cynarine een positieve invloed op speeksel- en galwerking en ondersteunt de reinigende werking van de lever. Daarnaast toont onderzoek aan dat artisjok kan bijdragen aan het handhaven van een gezonde cholesterolspiegel, waarschijnlijk ten gevolge van de invloed op de galfunctie. In samenspraak met onder andere curcuma-, peper- en gemberextract heeft artisjok een stimulerende invloed op meerdere aspecten van de spijsvertering en daarmee wordt de opname van alle ingredienten uit de Multivitamine ondersteund. Als u een stukje afbijt van de Multivitaminetablet van Vitaminecompleet kunt u zelf deze stoffen ook proeven als scherp (peper) warm (gember) en bitter (artisjok-curcuma). Het zuur dat u ook proeft komt overigens van de vitamine C.

Gember-extract (Zingiber officinale)

Gember heeft, net als artisjok of curcuma in heel Azië, een grote reputatie in de keuken om zijn bijzondere smaak én is traditioneel vermaard om zijn scala aan gunstige invloeden voor behoud en bevordering van het welzijn en de gezondheid tot in lengte van jaren.

lees meer

Een verzachtende invloed op de maag, ondersteuning van de spijsvertering, gunstige bijdrage aan het libido worden gewaardeerd naast een positieve invloed op de stemming, vitaliteit, het functioneren van de bloedsomloop met name in de kleine haarvaten, en een verwarmende invloed bij kou wordt eveneens toegeschreven aan gember. Daarbovenop levert gember ook een gunstige bijdrage aan het adequaat functioneren van het immuunsysteem, op de bescherming van uw hersenen. In hogere dosering helpt het bij het behoud van soepele gewrichten.

De wetenschappelijke literatuur levert dan ook honderden interessante studies over de anti-oxidanten-cocktail van exotische klinkende stoffen als gingerol… shogoal… zingiberone… die bijdragen aan de verschillende invloeden die gember levert. Gember helpt bij het handhaven van een gezond cholesterolgehalte, met name in de klassieke combinatie met knoflook. Gember heeft een algemeen positieve invloed op de levenskracht en bevordert samen met artisjok-, curcuma- en peperextract de spijsvertering in zijn werking. Dat laatste levert een belangrijke bijdrage in de opname van alle ingrediënten uit de Multivitamine.

Vitaminecompleet bevat een gestandaardiseerd gemberextract dat overeenkomt met ongeveer 175 mg verse gember. Op uw gezondheid!

gember

Zwarte Peper extract (Piper nigrum)

We kennen allemaal de hooggewaardeerde, smaakverhogende invloed van peper als toevoeging aan ons voedsel. Deze van oorsprong exotische specerij is in onze keuken zo ingeburgerd geraakt dat we nauwelijks nog vermoeden dat er ook andere invloeden van peper te genieten vallen.

lees meer

Van peper is uit onderzoek bekend dat het met een het licht opbeurende invloed aan de stemming kan bijdragen, een verwarmende invloed heeft en daarnaast een bijdrage levert aan een gezond functioneren van spijsvertering en bloedsomloop. Samen met gember-, artisjok- en curcuma-extract draagt het peper-extract zo bij aan de opnamebevorderende invloed van dit viertal plantaardige gestandaardiseerde extracten in de Multivitamine van Vitaminecompleet. Zeker bij de opname van curcuma heeft de invloed van zwarte peper uit wetenschappelijk onderzoek gebleken aan de spijsvertering en opname van deze stof bij te dragen.

zwarte peper

Geelwortel-extract (Curcuma longa)

Behalve als anti-oxidant levert het op curcumine gestandaardiseerde extract van geelwortel ook een positieve invloed op de celbescherming van onder andere zenuwcellen. Ook heeft geelwortel een activerende invloed op de spijsvertering, gal en leverfunctie. Hierdoor draagt het samen met artisjok, zwarte peper en gember-extracten bij aan een soepele opname van alle ingrediënten van de Multivitamine van Vitaminecompleet. Maar er is veel meer te melden over geelwortel, zoals bijvoorbeelde de gunstige invloed op de stemming. Zie voor meer uitgebreide informatie over dit zonnig-gele ingredient ook curcuma als anti-oxidant.

DMAE

DMAE staat als afkorting voor dimethylaminoethanol, een stof die we in de voeding tegenkomen als de geurstof die kenmerkend is voor verse sardientjes. Op dit moment is het onder de Europese wetgeving niet (meer) toegestaan om claims te maken over DMAE. Bij Vitaminecompleet streven wij in de samenstelling van onze ingrediënten ernaar om stoffen aan te bieden die ertoe doen. Vooralsnog mag Vitaminecompleet, als aanbieder van voedingssupplementen, onder de nieuwe Europese wetgeving, u daar echter geen specifieke informatie meer over verstrekken.

Chlorella

Sinds kort is het mogelijk om de eencellige groene alg Chlorella in een zogenaamd gefractioneerd (op alg-celniveau “gemalen”) te verkrijgen voor een competitieve prijsstelling. Om de prijs van de Multivitamine ongewijzigd te kunnen laten met drie nieuwe toevoegingen, hebben wij ervoor gekozen de Spirulina-alg te vervangen door deze Chlorella alg.Deze miniscule groene Chlorella alg is een waar energie-powerhouse en echte overlever en bestaat naar schatting meer dan 500 miljoen jaar.

lees meer

Over deze fascinerende Chlorella algen voedingsbron uit de oceaan mogen we u helaas, ondanks honderden wetenschappelijke publicaties, onder de huidige wetgeving geen uitgebreide gezondheidsinformatie verstrekken anders dan dat Chlorella een zeer rijke bron aan chlorofyl is en andere fytonutrienten waaronder de chlorella groei-factor, een voedingsstoffencomplex rijk aan o.a, DNA, RNA en beta-glucanen. Deze Chlorella groei-factor komt enkel beschikbaar indien Chlorella verwerkt wordt tot een zogenaamde gefractioneerde vorm, hetgeen bij een eencellig algje een complex (lees: kostbaar) proces is. Chlorella in gefractioneerde vorm, is in het verre Oosten een van de grootste en gezichtsbepalende spelers in het natuurlijke voedingsupplementen aanbod. En nu dus ook voor uw gezondheid opgenomen in uw Multivitamine van Vitaminecompleet.