Make love not war: minder opgewonden standjes met voeding(stoffen)? deel 2

Hoe wonderbaarlijk is liefde, je vermenigvuldigt haar door ze te delen

Ook als u met deze informatie persoonlijk geen binding heeft kunt u dit blog misschien delen met iemand waarvan u weet dat ze er baat bij zouden kunnen hebben, of anders gewoon de link naar het Volkskrant artikel. Zo eenvoudig kan liefde zich ook uiten: zorgdragen voor de behoeften van je medemens om zich te kunnen ontplooien. Wellicht dat we al met kleine beetjes attente aandacht het elan in onze (kleine) wereld wat meer naar wederzijdse erkenning, verwondering en vreedzame verbinding kunnen buigen. Mocht u hierin enig idealisme menen te lezen: we bekennen ons schuldig.

De invloed van omgeving op ons welzijn

Van diverse omgevingsfactoren zoals, armoede, onderdrukking, drukte, lawaai of hitte is al lang bekend dat er een ongunstige invloed uitgaat op onze gevoelens van stress dan wel agressieve uitingen.

“..a hungry man is an angry man…”

Bob Marley

A hungry brain is an angry brain?

In een groot pagina 2-3 artikel uit de Volkskrant van 2 februari 2017 wordt onder de kop “Bij jonge crimineel ook naar biologische factoren kijken” aandacht besteed aan diverse factoren die van invloed zijn op de gemoedstoestand en de regulatie van emoties waaronder (anti)sociaal gedrag, agressie en zelfbeheersing. “De kennis die hersenonderzoek oplevert kunnen we niet meer over het hoofd zien” meldt de emeritus hoogleraar forensische psychiatrie Hjalmar van Marle in het artikel met als titel: “Neurowetenschap en de aanpak van jeugdcriminaliteit”.

Daarbij komen de wezenlijke waarde van mindfulness, serious gaming of het meten van stressgevoeligheid door middel van bijvoorbeeld rusthartslag, ademhaling en huidgeleiding aan bod.

Belang van voeding voor emotioneel evenwicht

Maar ook de gunstige invloed van omega-3 vetzuren voedingssupplementen  en de neurotransmitter serotonine komen voorbij in relatie tot  respectievelijk vermindering van agressief gedrag en (anti)sociaal gedrag bij jongeren met een crimineel gedragspatroon. Wij denken dat dit effect zich niet enkel hoeft te beperken tot de opgewonden jonge medemens, maar we er met z’n allen er baat bij hebben om het hoofd makkelijker koel te houden.

Als Omega-3 en Multivitamines met adequaat gedoseerd vitamine B5 (dat specifiek “bijdraagt aan de productie van diverse neurotransmitters” waaronder serotonine) daar een bijdrage aan kunnen worden wij daar warm van. Ook als u dat bij een andere producent zou kopen: als we er met z’n allen qua beschaving op vooruit gaan wordt ’t voor iedereen prettiger: typische win-win-win situatie lijkt ons. We zullen er natuurlijk zeker niet rouwig om zijn als u wel kiest voor Vitaminecompleet temeer daar wij in de Multivitamine een scala aan andere bestanddelen hebben opgenomen die met EFSA claim bijdragen aan normaal psychologisch functioneren, of normaal functioneren van zenuwstelsel en brein, zoals bijvoorbeeld vitamine B1, B3, B6, B11, B12, C of zink. En de Omega-3 capsules kennen een uitstekende prijs-kwaliteit. Kunt u natuurlijk ook gewoon cadeau doen aan een jong opgewonden standje. (Of misschien wel aan uw partner..;))..)

Ook voor Magnesium van Vitaminecompleet, hoewel dit mineraal niet specifiek besproken wordt in het Volkskrant artikel, mogen wij de EFSA claim voeren die stelt dat onomstotelijk is aangetoond dat Magnesium “een bijdrage aan normaal psychologisch functioneren levert”. Dat mensen dat merken lezen we regelmatig in uw reacties terug.

Magnesium draagt ook bij aan “vermindering van moeheid en vermoeidheid” Ook dat zou o.i. een positieve bijdrage kunnen leveren die zich uitstrekt over een groot gebied van functioneren. Weten we niet allemaal hoe kleine kindjes -maar ook wijzelf als grote kindjes- zich gaan gedragen wanneer ze/we moe zijn: jengelen en vervelend doen met toenemend kortere lontjes.

Aandacht voor kwaliteit van leven, individueel en in de samen-leving

Wij zijn natuurlijk heel blij met de aandacht die de Volkskrant hiermee besteedt aan het belang van een brein dat onder adequate voeding of suppletie socialer en meer ontspannen werkt. Voor de medewerkers van Vitaminecompleet is dit overigens zeker geen nieuwe informatie, sterker nog wij vinden al jaren in deze research een sterke motivatie voor het bestaan van ons/uw bedrijf. Voor wie onze missie nog niet kent: “Vitaminecompleet streeft naar een een gezonder, vitaler en vrolijker Nederland”.