Gezondheidsvoordelen

Magnesium, bewezen effectief voor energie,
spieren, brein en meer

Zonlicht, hitte, koude, stress, lawaai, veroudering zijn maar een paar dagelijkse uitdagingen waarvoor we toegerust zijn met talloze beschermingsmechanismen. Om deze bescherming goed te laten functioneren

In Winkelmand
Magnesium

9.3

uit 111 reviews

Is goed voor mijn spieren, geen *---- meer sinds ik magnesium gebruik *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 26-02-2023

Op leeftijd zijnde is magnesium een belangrijk mineraal. samen met vitamine D3 en omega 3 met de R in de maand, voel ik me gesteund.

, 02-11-2022

Naast mijn beste drukke baan met veel reizen sport ik vrij veel, open water zwemmen. Op advies van mijn coach ben ik extra vitaminen gaan slikken, ook omega3 en magnesium. Ik voel mij sterker en gezonder. Sinds het slikken vrijwel geen *----- meer, mijn vrouw had ook veel last van *----- in haar benen(s\\\'nachts). Sinds het slikken van de magnesium, helemaal weg. *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 18-07-2022

Top supplementen! Meer energie, meer rust in de spieren.

, 17-07-2022

Mijn energie kan terug tot uiting komen in de elementen die mijn lichaam kan uitvoeren. *---- sterk gedaald. Operatie uitgesteld tot zelfs misschien afgelast. *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 26-06-2022

Ik ben heel blij met de supplementen. Ik Merk veel verschil. Ik ben vooral erge fan van de magnesiumtabletten. Ik neem het voor het slapen gaan. Ik merk echt dat ik sneller en beter slaap en goed herstel. Verzending is ook snel en fijn dat het door de brievenbus past.

, 24-11-2021

GEZONDHEIDSvoordelen

Magnesium, een vergeten maar onmisbaar mineraal

Deze Magnesium formule levert 32 bewezen bijdragen aan gezond en vitaal blijven

100% bewezen effectieve bijdragen aan:

Vitaal blijven, 50+

Met het stijgen van de jaren wordt ons functioneren door natuurlijke veroudering geleidelijk minder. De rek gaat er als het ware een beetje uit, we worden op alle niveau’s een beetje minder veerkrachtig en energiek. Een gezonde levensstijl is voor elke 50+ dan ook van extra waarde en draagt bij aan het behoud van gezond en vitaal ouder worden. Daarbij is een toereikende voorziening met alle noodzakelijke voedingsstoffen vanzelfsprekend onmisbaar om alle levensprocessen soepel draaiend te houden. Hierbij is ook een groot aantal vitaminen en mineralen bij betrokken. Wist u bijvoorbeeld dat alle vrouwen boven de 50 en alle mannen boven de 70 niet alleen voor hun botten maar ook voor hun spierkracht baat hebben bij het ‘hele jaar rond’ vitamine D suppletie advies dat sinds december 2012 door de Gezondheidsraad naar alle betrokken gezondheidszorgprofessionals gecommuniceerd is geworden? En dat uit de laatste RIVM voedselconsumptiepeiling gebleken is dat de magnesiuminname bij mannen maar vooral ook bij het merendeel van de vrouwen extra aandacht kan gebruiken. En wist u dat de Magnesium van Vitaminecompleet de goedgekeurde EFSA claim : ‘Draagt bij aan vemindering van vermoeidheid’ mag voeren. En dat dat nog maar het begin van een lange lijst aan EFSA goedgekeurde gezondheidsclaims is die Vitaminecompleet mag voeren.

Immuunsysteem

Het immuunsysteem is als de hoofdbewaker van onze gezondheid. Uw immuunsysteem heeft een aantal cruciale taken waaronder het beoordelen van “zelf” vs “niet-zelf” en “veilig” vs “niet-veilig”. Uw immuunsysteem staat daarbij onder invloed van bijvoorbeeld uw slaappatroon, beweging, roken of stress. En natuurlijk is er de alombekende invloed van voeding. En dat gaat echt véél verder dan alleen dagelijks fruit eten om voldoende vitamine C binnen te krijgen. We krijgen dan ook regelmatig te horen van onze cliënten dat ze de bijdrage van de supplementen van Vitaminecompleet op hun immuunsysteem duidelijk weten te herkennen en waarderen.

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine C draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning

Vitamine C verhoogt de ijzeropname

Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces

Magnesium speelt een rol in het celdelingsproces

Botten

Wanneer we pasgeboren baby’s zijn hebben onze botten een meer soepele kwaliteit die geleidelijk tot ongeveer ons 25ste levensjaar geleidelijk steeds stabieler wordt doordat mineralen worden ingebouwd. Het belang van sporten voor onze botten is voor de meeste mensen wel bekend en de rol die calcium of vitamine D speelt ook. Maar er zijn veel meer stoffen die van belang voor het instandhouden van gezonde botten. Wist u bijvoorbeeld dat magnesium, zink en vitamine C daar ook een wezenlijk bijdrage aan leveren? Bovenstaande producten van Vitaminecompleet bevatten meerdere stoffen waarvoor Vitaminecompleet een EFSA goedgekeurde claim mag voeren dat ze bijdragen aan het instandhouden van gezonde botten. Er bevinden zich in de Multivitamine van Vitaminecompleet nog een aantal stoffen waarvoor we hopen/vermoeden dat er in de toekomst EFSA goedgekeurde claims ten aanzien van botten gevoerd mogen gaan worden, maar waar we u nu geen specifieke melding van mogen maken.

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de botten

Vitamine D draagt bij tot de normale opname/het normale gebruik van calcium en fosfor

Vitamine D draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Kraakbeen

Dankzij het kraakbeen dat zich op de gewrichtsoppervlakken bevindt wordt het mogelijk om onze gewrichten vrijwel wrijvingsloos te laten bewegen. Gladder dan teflon of keramiek weet de natuur onze gewrichten te voorzien van een laag kraakbeencellen die niet alleen dat soepele glijden mogelijk maken, maar dankzij het hoge watergehalte ook als extra schokdemping werkt bij elke stap die we lopen. Dat kun je heel makkelijk zelf waarnemen aan hoe soepel onze kraakbeenrijke oren of neuzen mee kunnen veren in alle richtingen. Wist u trouwens dat het kraakbeen in onze neus en oren een heel leven lang groeit? Om kraakbeen goed te laten functioneren heeft het verzorging en voeding nodig net als andere levende weefsels in ons lichaam. In bovenstaande supplementen treft u ingrediënten aan waarvoor Vitaminecompleet een EFSA goedgekeurde claim mag voeren dat ze bijdragen aan het instandhouden van gezond kraakbeenweefsel. Smooth!!!

 Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen

Vermoeidheid

Een opgewekte levenslust zien we als een echt kenmerk van gezondheid zoals die van onze jongste jaren. En überhaupt associëren we vitaliteit vaak ook met jeugdigheid. Nou heeft niemand onbegrensd energie en zullen we ongeacht onze leeftijd allemaal van tijd tot tijd de batterij moeten opladen. Wanneer je je vermoeid gaat voelen na geestelijke of lichamelijke inspanning is natuurlijk normaal, net als de vermoeidheid die je aanspoort tot slapen. Maar wanneer je vaker aan de oplader wil gaan hangen dan dat je het leven kunt gaan leven dan bevalt dat vrijwel niemand. Uit peilingen blijkt vermoeidheid in Nederland onder alle lagen van de bevolking een wijdverbreid thema te zijn. Wanneer je je vermoeid voelt is dat op zichzelf al niet zo prettig maar ook neemt al snel de glans van alles een beetje af. Met vermoeidheid moet je ook onvermijdelijk vaker en meer een appèl doen op je wilskracht die daar dan weer makkelijker van door zijn reserves heen raakt. Kortom onnodige vermoeidheid zit niemand structureel op te wachten. De Vitaminecompleet Multivitamine en Vitaminecompleet Magnesium kunnen in een gezonde energiehuishouding alvast een bijdrage leveren door te zorgen voor een gegarandeerde aanvulling op je voeding. Zowel de Multivitamine als de Magnesium van Vitaminecompleet mogen beide een aanzienlijk aantal goedgekeurde EFSA claims ten aanzien van vermindering van vermoeidheid maken. Alvast een zaak van je to-do lijst af die je geen extra vermoeidheid oplevert!

Vitamine C draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine C draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren

Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Magnesium draagt bij tot een elektrolytenbalans

Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren

Brein

Onze brein is naar het zich laat aanzien de meest complexe structuur in het hele universum. Ons brein stelt ons in staat om verschillende staten van bewustzijn te kunnen ervaren, van een diepe dromeloze slaap tot helder scherpzinnig wakker. En het brein van een slang maakt een heel andere interactie met de wereld mogelijk dan het brein van een paard of een dolfijn. Dat verleent ons mensen met een zeer uitgebreid brein een unieke plaats in de wereld. In ons brein wordt de informatie van zintuigen gecombineerd met onze natuurlijke aangeboren talenten, eerdere ervaringen en culturele invloeden tot een samenhangende bewustzijnsstroom en het geheel tot een zinvol verhaal gesmeed. Het vermogen om muzikaal te zijn, een fenomenaal geheugen te ontwikkelen, nieuwe verbanden te zien, creatief kunstwerken voort te brengen, wiskundige genialiteit, ze zitten er allemaal in verstopt. Geen wonder dat met zo’n complex orgaan er zo’n grote verscheidenheid aan persoonlijkheden in de geschiedenis van de mensheid mogelijk is gebleken. En er tijdens een leven zo’n ongekend scala aan levenservaringen ter beschikking staat. Het levert ook een prachtige poëtische paradox op: mensen zijn echt allemaal gelijk in het gegeven dat ze allemaal uniek zijn!

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Magnesium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Bescherming

Het leven is op veel manieren te definiëren. Als een spannend spel… een magisch mysterie… een eindeloze leerschool… een ko(s)mische dans… een grap die God met ons uithaalt (maar waarvan de clou misschien nog niet helemaal duidelijk is)… of als een podium voor het evolutionaire drama getiteld ‘Evolution, survival of the fittest’. Bij dit laatste toneelspel is het vermogen om je soepel te kunnen aanpassen aan wisselende omstandigheden opgesloten in een recente definitie van gezondheid: the ability to adapt. Zonlicht, hitte, koude, stress, lawaai, veroudering zijn maar een paar dagelijkse uitdagingen waarvoor we toegerust zijn met talloze beschermingsmechanismen. Om deze bescherming goed te laten functioneren zijn een goede energievoorziening, ontspanning, slaap en beweging onmisbaar. En volwaardige voeding natuurlijk met alle daarvoor noodzakelijke stoffen. Met de onderstaande producten van Vitaminecompleet kun je met minimale moeite een waardevolle bijdrage leveren aan je bescherming.

Anti-oxidanten

Alcohol, roken, stress, zonlicht, overgewicht of belastende stoffen uit het milieu kunnen allemaal bijdragen aan ‘oxidatieve stress’. En zelfs de levensnoodzakelijke zuurstof(oxy-gen) heeft voor zo’n 5% als bij-effect ‘oxi-datieve stress’. Met wat ironie: dezelfde zuurstof die ons aan ‘t leven houdt draagt onvermijdelijk ook bij aan onze ver-roesting / ver-oxidering. Nou is een zeker mate van oxidering voor ons onmisbaar gebleken, maar alles wel in de juiste maat. Om onszelf tegen de onvermijdelijke doorlopende oxidatieve stress te kunnen beschermen heeft ons lichaam diverse verdedigingslinies. Een deel van deze bescherming produceren we zelf in ons lichaam en een deel van deze bescherming tegen oxidatieve stress komt uit anti-oxidanten uit voedingsstoffen.

Vitamine C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Vitamine C draagt bij tot de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E

Cellen

De kleinste functionele eenheid van ons lichaam bestaat uit cellen. In uw cellen bevindt zich onder andere uw DNA dat de blauwdruk van uw wezen bevat maar ook bijvoorbeeld de energie producerende mitochondriën en het endoplasmatisch reticulum met daarop de ribosomen die de eiwitopbouw van ons lichaam uit aminozuren verzorgen. Een ongelooflijk mooi universum van verwondering waarbij er per celtype ook nog heel verschillende specialisaties bestaan: een hartcel heeft immers heel andere hoofdfuncties dan een lever- of een zenuwcel.

Vitamine C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces

Magnesium speelt een rol in het celdelingsproces

Immuunsysteem

Ons immuunsysteem is als het ware het Hoofd Beveiliging van onze gezondheid. Ons immuunsysteem regelt een aantal cruciale taken waaronder het beoordelen van “zelf” vs “niet-zelf” en “veilig” vs “niet-veilig”.
Deze bewakingsmodules zijn intensief verweven met diverse andere regelsystemen in ons lichaam zoals ons zenuw- en maagdarmstelsel en onze slijmvliezen. Ook is er een intense communicatie tussen ons immuunsysteem en de hormoonhuishouding van bijvoorbeeld bijnier, schildklier of geslachtshormonen. Daarnaast integreert het immuunsysteem informatie van bijvoorbeeld ons slaappatroon, beweging, roken, stress. Of zonlichtblootstelling. Want ook vitamine D uit zonlicht geproduceerd speelt een cruciale rol bij een krachtig immuunsysteem. Juist dus ook in de winter van belang.

lees meer

In de Multivitamine hebben we maar liefst 1000 iE vitamine D opgenomen in de meest actieve D3 variant. Want 20 minuten dagelijks voldoende blootstelling aan hoogstaande zon tussen 12.00 en 15.00u is natuurlijk niet voor iedereen even eenvoudig te realiseren. Om niet te zeggen ronduit ingewikkeld voor de meeste mensen.
En natuurlijk is er dan ook de alom bekende invloed van voeding. Heel basaal bijvoorbeeld door voldoende vocht te drinken voor een vlotte doorstroming en een goed functionerende slijmvliesopbouw, onze eerste beschermlinie tegen binnendringers. Met een toereikende toevoer van eiwitbronnen uit voeding faciliteert u ook de antistofproductie.
En dan is er natuurlijk dé alombekende weerstandsvitamine met een roemrijke bijdrage aan het immuunsysteem. We hebben het uiteraard over vitamine C. Zeker slim om daar dagelijks een toereikende toevoer van te krijgen. We kunnen van deze wateroplosbare vitamine immers niet makkelijk een voorraad vasthouden. Belangrijk om te weten daarbij is dat lang niet alle fruitsoorten even rijk aan vitamine C zijn als een sinaaspappel, citroen of kiwi. Banaan en appel bevatten bijvoorbeeld aanzienlijk minder vitamine C,  aardbeien en frambozen zijn daarentegen relatief rijk aan vitamine C. Die laatste twee zijn in de winter echter niet zo makkelijk vers beschikbaar. Gelukkig bevatten diverse groenten, zoals spaanse peper, paprika, spruitjes of broccoli, ook aanzienlijke hoeveelheden aan vitamine C.  Alles bij elkaar genomen best een beetje puzzelen nog met die voeding.
Wel zo makkelijk om daar niet continue over hoeven na te denken.

Waarschijnlijk is de weerstands vitamine C overigens één van de redenen waarom Multivitamines überhaupt de meest verkochte voedingssupplementen zijn. En met de Multivitamine van Vitaminecompleet bent u ruim voorzien van vitamine C. In deze Multivitamine hebben we als extra’s onder andere ook natuurlijke citrus bioflavonoiden toegevoegd en wordt deze vitamine C ook nog in twee varianten aangeboden: als water- en als de meerzeldzame vetoplosbare variant!
Praktische tip. Desgewenst kunt u, voor een meer gelijkmatige vitamine C bloedspiegel, de Multivitamine- en Magnesium tabletten ook kunnen breken en verspreid over de dag innemen. Liefst dan niet combineren met koffie of thee, omdat deze de opname van vitamine C kunnen beïnvloeden.
De invloed van micro voedingsstoffen op het immuunsysteem gaat echter veel verder dan alleen vitamine C rijke fruit en groente en de “zonlicht vitamine” D. Wist u dat zink voor ons immuunsysteem van de mineralen minsten een net zo cruciale rol vervult voor het immuunsysteem als vitamine C en D dat voor vitamines doen? Rijke bronnen van zink treft u bijvoorbeeld aan in oesters of zeevis. Ook vitamine A is onmisbaar voor imuunsysteem net als voor het behoud van gezonde slijmvliezen, onze eerste barriere tegen ongewenste indringers. Vitamine A is tevens van belang voor de stofwisseling van ijzer dat eveneens voor ons immuunsysteem onmisbaar is. De vrije radicalen die uit ijzer gevormd worden hebben daarbij juist een gunstige bijdrage. Vitamine A heeft overigens ook weer zink nodig om zijn werking goed te kunnen ontplooien. Net als Magnesium een bijdrage levert aan de volledige ontplooing van de effecten van vitamine D. Kortom een hooggespecialiseerd netwerk aan synergetische effecten van een scala aan immuunvoedingstoffen.
En dan hebben we de bijdragen van diverse andere vitamines zoals Riboflavine (vitamine B2), Pyridoxine (vitamine B6), folaat (vitamine B11), en cobalaminen (vitamine B12), en de spoorelementen ijzer en selenium nog onvermeld gelaten! Allemaal individueel voorzien van een door de EFSA wettelijk erkende gezondheidsclaim in hun bijdragen aan ons immuunsysteem.

Naast aandacht voor een volwaardige voeding is de Multivitamine en Magnesium ( met 250mg vitamine C en 400 ie vitamine D3 extra) dus gewoon een heel praktische oplossing om uzelf dagelijks verzekerd te weten van deze voor ons immuunsysteem wezenlijke voedingsstoffen. En zo’n extra zetje in de rug is toch maar mooi meegenomen.
We krijgen dan ook regelmatig te horen van onze clienten dat ze de bijdrage van de supplementen van Vitaminecompleet op hun immuunsysteem duidelijk weten te herkennen en waarderen.

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine C draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning

Vitamine C verhoogt de ijzeropname

Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces

Magnesium speelt een rol in het celdelingsproces

Beauty

Ware schoonheid zit van binnen, zo luidt het gezegde, maar de eerste indruk die je maakt komt toch écht van je buitenkant. En wanneer je er goed verzorgd uitziet heeft dat zeker óók weer invloed op hoe je je van binnen voelt. Met het juiste kapsel, een goed gewicht, een stralende glimlach of sprekende ogen treed je het leven al vast zelfverzekerder en opgeruimder tegemoet. Met de onderstaande producten van Vitaminecompleet kun je met minimale moeite een waardevolle bijdrage leveren aan je uiterlijk (en natuurlijk ook je innerlijk). Wil je meer specifiek informatie over welke ingrediënten Vitaminecompleet een EFSA goedgekeurde gezondheidsclaim mag voeren klik dan op een van de iconen. U ziet dan in één oogopslag verschijnen welke producten en ingrediënten bijdragen aan het gezond houden van uw huid, haren, tanden, nagels, of ogen.

Huid

Onze huid bevat het grootse deel van ons bindweefseleiwitten waarvan collageen het belangrijkste eiwit is. Een normaal functionerend bindweefsel is dan ook onontbeerlijk voor een gezonde, strakke, stralende huid. Aangezien onze huidcellen de meest directe barrière met de buitenwereld vormen is het niet vreemd dat er hier een constante en hoge mate van vervanging en vernieuwing plaatsvindt. Onze huidcellen behoren samen met darm- en haarcellen tot de snelst delende cellen van ons lichaam. Behalve celdeling is ook celspecialisatie van belang voor een gezonde huid: de dieper liggende cellagen zijn ronder en de meer aan de buitenzijde liggende cellagen zijn platter, en zijn in een beschermende dakpansgewijze laag georganiseerd. Voor celdeling en specialisatie zijn diverse vitaminen en mineralen onontbeerlijk zoals vitamine C, magnesium en B12.

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid

Vitamine C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Vitamine C draagt bij tot de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E

Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces

Magnesium speelt een rol in het celdelingsproces

Tanden

Een gaaf gebit is als een stralende ketting van parels. Een echte blikvanger bij elke glimlach. Het behoud van gezonde tanden draagt ook in wezenlijke mate bij aan uw algehele gezondheid en voor senioren is een goede gebitsfunctie ronduit een voorspeller voor goede gezondheid. Beter en makkelijker gekauwd betekend immers ook beter gevoed en een betere spijsvertering en opname van alle voedingsstoffen.

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het tandvlees

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de tanden

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale tanden

Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale tanden

Bloedsomloop

Om ons lichaam van zuurstof en voeding te voorzien en afvalstoffen af te voeren beschikken we over een delicaat, en tegelijkertijd krachtig netwerk van bloedvaten die ritmisch pulserend de bloedsomloop die door het hart gepompt wordt mogelijk maakt. Aandacht voor hart- en vaten is in de gezondheidszorg van de Westerse wereld een belangrijk punt van aandacht. Een gezonde levensstijl met voldoende beweging, nachtrust, ontspanning en soepele omgangsvormen met de uitdagingen van het leven hebben daar allemaal een belangrijke plaats. Net als het ademen van schone lucht en gezonde volwaardige voeding. Vitaminecompleet is verheugd met de Multvitamine, Magnesium en Omega-3 een bijdrage te kunnen leveren aan de onderdelen van de bloedsomloop die een EFSA goedgekeurde gezondheidsclaim mogen voeren.

Hart

Als we het woord hart in de schijnwerper plaatsen dan komen er talloze associaties in ons op: voor romantische zielen is het de zetel van de liefde en smart, voor dichters een prachtig beeld om het wezenlijke of de kern mee uit te drukken, en het aantal spreekwoorden waar hart centraal in staat is indrukwekkend. Iedereen is ook op de hoogte van de cruciale bijdrage die ons hart aan ons leven levert. Een bescheiden maar gezekerde bijdrage te mogen leveren aan het normale het functioneren van het hart is voor Vitaminecompleet een hele eer. Het hart is een bijzondere spier, met een hooggespecialiseerd eigen zenuwweefsel en een ingenieus klepsysteem, en bestaat uit verschillende weefseltypen die in harmonie met elkaar ons dagelijks ritmisch met elke harteklop weer trouw van doorstroom voorziet.

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren

Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren

Bloedvaten

Onze bloedvaten vormen een netwerk dat tot op microscopisch niveau vertakt is en onze lichaamscellen in staat stelt zuurstofrijk bloed met voedingsstoffen op te nemen en CO2 rijk zuurstofarm bloed met afvalstoffen weer terug naar het hart te transporteren in de rivier van het leven. Onze slagaders zijn de bloedvaten die vanaf het hart het zuurstofrijke bloed naar alle weefsels aanvoeren en onze venen of aderen zijn de bloedvaten die zuurstofarm bloed weer terug naar het hart voeren om via de zuurstof opgenomen in de longen weer een volgende kringloopcyclus te maken. De vaten van de slagaderen bevatten een spierlaag en transporteren het bloed onder een hogere druk, de aderen bevatten geen spiercellaag en voeren het bloed terug naar het hart onder een lagere druk. De elasticiteit van onze bloedvaten is fenomenaal en een waar wonder van de natuur. Zoals breed bekend is, zijn een goede voeding, beweging en voldoende ontspanning belangrijk voor bloedvaten. Naast bloeddruk en bloedvetten zijn er diverse stoffen die een bijdrage leveren aan het gezondhouden van de bloedvaten. Lees hieronder welke EFSA goedgekeurde claims hiervoor gevoerd mogen worden.

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de bloedvaten

Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren

Energie

Een opgewekte levenslust zien we als een echt kenmerk van gezondheid zoals die van onze jongste jaren. En überhaupt associëren we vitaliteit vaak ook met jeugdigheid. Nou heeft niemand onbegrensd energie en zullen we ongeacht onze leeftijd allemaal van tijd tot tijd de batterij moeten opladen. Wanneer je je vermoeid gaat voelen na geestelijke of lichamelijke inspanning is natuurlijk normaal, net als de vermoeidheid die je aanspoort tot slapen. Maar wanneer je vaker aan de oplader wil gaan hangen dan dat je het leven kunt gaan leven dan bevalt dat vrijwel niemand. Uit peilingen blijkt vermoeidheid in Nederland onder alle lagen van de bevolking een wijdverbreid thema te zijn. Wanneer je je vermoeid voelt is dat op zichzelf al niet zo prettig maar ook neemt al snel de glans van alles een beetje af. Met vermoeidheid moet je ook onvermijdelijk vaker en meer een appèl doen op je wilskracht die daar dan weer makkelijker van door zijn reserves heen raakt. Kortom onnodige vermoeidheid zit niemand structureel op te wachten. De Vitaminecompleet Multivitamine en Vitaminecompleet Magnesium kunnen in een gezonde energiehuishouding alvast een bijdrage leveren door te zorgen voor een gegarandeerde aanvulling op je voeding. Zowel de multivitamine als de magnsium van Vitaminecompleet mogen beide een aanzienlijk aantal goedgekeurde EFSA claims ten aanzien van vermindering van vermoeidheid maken. Alvast een zaak van je to-do lijst af die je geen extra vermoeidheid oplevert!

50+

Met het stijgen van de jaren wordt ons functioneren door natuurlijke veroudering geleidelijk minder. De rek gaat er als het ware een beetje uit: we worden op alle niveaus een beetje minder veerkrachtig en energiek. Een gezonde levensstijl is voor elke 50+ dan ook van extra waarde en draagt bij aan het behoud van gezond en vitaal ouder worden. Daarbij is een toereikende voorziening met alle noodzakelijke voedingsstoffen vanzelfsprekend onmisbaar om alle levensprocessen soepel draaiend te houden. Hierbij is ook een groot aantal vitaminen en mineralen bij betrokken. Wist u bijvoorbeeld dat alle vrouwen boven de 50 en alle mannen boven de 70 niet alleen voor hun botten maar ook voor hun spierkracht baat hebben bij het ‘hele jaar rond’ vitamine D suppletie advies dat sinds december 2012 door de Gezondheidsraad naar alle betrokken gezondheidszorgprofessionals gecommuniceerd is geworden? En dat uit de laatste RIVM voedselconsumptiepeiling gebleken is dat de magnesiuminname bij mannen maar vooral ook bij het merendeel van de vrouwen extra aandacht kan gebruiken. En wist u dat de Magnesium van Vitaminecompleet de goedgekeurde EFSA claim : ‘Draagt bij aan vermindering van vermoeidheid’ mag voeren. En dat dat nog maar het begin van een lange lijst aan EFSA goedgekeurde gezondheidsclaims is die Vitaminecompleet mag voeren.

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine C draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning

Vitamine C verhoogt de ijzeropname

Vitamine C draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale tanden

Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces

Vitamine D draagt bij tot de normale opname/het normale gebruik van calcium en fosfor

Vitamine D draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren

Magnesium speelt een rol in het celdelingsproces

Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Magnesium draagt bij tot een elektrolytenbalans

Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren

Magnesium draagt bij tot een normale eiwitsynthese

Magnesium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vermoeidheid

Een opgewekte levenslust zien we als een echt kenmerk van gezondheid zoals die van onze jongste jaren. En überhaupt associëren we vitaliteit vaak ook met jeugdigheid. Nou heeft niemand onbegrensd energie en zullen we ongeacht onze leeftijd allemaal van tijd tot tijd de batterij moeten opladen. Wanneer je je vermoeid gaat voelen na geestelijke of lichamelijke inspanning is natuurlijk normaal, net als de vermoeidheid die je aanspoort tot slapen. Maar wanneer je vaker aan de oplader wil gaan hangen dan dat je het leven kunt gaan leven dan bevalt dat vrijwel niemand. Uit peilingen blijkt vermoeidheid in Nederland onder alle lagen van de bevolking een wijdverbreid thema te zijn. Wanneer je je vermoeid voelt is dat op zichzelf al niet zo prettig maar ook neemt al snel de glans van alles een beetje af. Met vermoeidheid moet je ook onvermijdelijk vaker en meer een appèl doen op je wilskracht die daar dan weer makkelijker van door zijn reserves heen raakt. Kortom onnodige vermoeidheid zit niemand structureel op te wachten. De Vitaminecompleet Multivitamine en Vitaminecompleet Magnesium kunnen in een gezonde energiehuishouding alvast een bijdrage leveren door te zorgen voor een gegarandeerde aanvulling op je voeding. Zowel de multivitamine als de magnsium van Vitaminecompleet mogen beide een aanzienlijk aantal goedgekeurde EFSA claims ten aanzien van vermindering van vermoeidheid maken. Alvast een zaak van je to-do lijst af die je geen extra vermoeidheid oplevert!

Vitamine C draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine C draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren

Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Magnesium draagt bij tot een elektrolytenbalans

Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren

Sport

Sport is een echte batterij-oplader. Met de keuze voor een sport/bewegingsvorm die bij jou past heb je niet alleen een plezierige tijd maar kun je ook op talloze manieren aan je gezondheid en vitaliteit bijdragen. Vanzelfsprekend draagt gezonde voeding ook weer bij aan plezierig sporten. Voldoende drinken, een afgewogen dieetkeuze en natuurlijke producten dragen allemaal bij aan effectief sporten wat dan weer bijdraagt aan je energie: een echte win-win cirkel. De meesten van ons hebben niet de luxe een persoonlijke sport-diëtist dagelijks voor een uitgekiende voeding zorg te laten dragen, laat staan dat we een privé kok hebben voor een smakelijke en slimme bereiding ervan. Met de Multivitamine, Magnesium en Omega-3 van Vitaminecompleet heb je weliswaar nog steeds geen privé-diëtist of kok ter beschikking maar wel alvast de zekerheid dat je een dagelijkse aanvulling op je voeding kunt krijgen die bij kan dragen aan extra sportplezier én sportprestaties. Een rits aan voedingsstoffen uit de Multivitamine, Magnesium en Omega-3 hebben namelijk goedgekeurde EFSA gezondheidsclaims die voor jou als actieve sporter van waarde kunnen zijn.

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine C draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren

Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren

Magnesium draagt bij tot een normale eiwitsynthese

Gewrichten

Zonder botten zouden we als een slap weekdier door het leven gaan. Met botten, maar zónder gewrichten, als een stijve hark. En dankzij het supergladde kraakbeen verloopt bewegen gesmeerd. De vrijheid om je ongehinderd te kunnen bewegen is een van de grote vreugdes in het leven die door de samenwerking met je spieren en bindweefselrijke pezen mogelijk wordt. Soepel sporten, dansen, vrijen of zelfs kauwen zijn allemaal mede afhankelijk van goed functionerende botten, gewrichten en kraakbeen.

In tegenstelling tot onze spieren staan we er misschien niet zo vaak bij stil, maar zolang onze botten, gewrichten en kraakbeen zich in een levend lijf bevinden nemen ze ook heel actief deel aan alle levensprocessen. En daarmee hebben naast onze spieren, ook onze botten, gewrichten en de supergladde laag kraakbeen zo hun eigen behoeftes om goed gezond te kunnen blijven functioneren. Met de onderstaande supplementen van Vitaminecompleet kun je met minimale moeite een waardevolle bijdrage leveren aan je botten, kraakbeen, bindweefsel en spieren.

Botten

Wanneer we pasgeboren baby’s zijn hebben onze botten een meer soepele kwaliteit die geleidelijk tot ongeveer ons 25ste levensjaar geleidelijk steeds stabieler wordt doordat mineralen worden ingebouwd. Het belang van sporten voor onze botten is voor de meeste mensen wel bekend en de rol die calcium of vitamine D speelt ook. Maar er zijn veel meer stoffen die van belang voor het instandhouden van gezonde botten. Wist u bijvoorbeeld dat magnesium, zink en vitamine C daar ook een wezenlijk bijdrage aan leveren? Bovenstaande producten van Vitaminecompleet bevatten meerdere stoffen waarvoor Vitaminecompleet een EFSA goedgekeurde claim mag voeren dat ze bijdragen aan het instandhouden van gezonde botten. Er bevinden zich in de Multivitamine van Vitaminecompleet nog een aantal stoffen waarvoor we hopen/vermoeden dat er in de toekomst EFSA goedgekeurde claims ten aanzien van botten gevoerd mogen gaan worden, maar waar we u nu geen specifieke melding van mogen maken.

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de botten

Vitamine D draagt bij tot de normale opname/het normale gebruik van calcium en fosfor

Vitamine D draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Kraakbeen

Dankzij het kraakbeen dat zich op de gewrichtsoppervlakken bevindt wordt het mogelijk om onze gewrichten vrijwel wrijvingsloos te laten bewegen. Gladder dan teflon of keramiek weet de natuur onze gewrichten te voorzien van een laag kraakbeencellen die niet alleen dat soepele glijden mogelijk maken, maar dankzij het hoge watergehalte ook als extra schokdemping werkt bij elke stap die we lopen. Dat kun je heel makkelijk zelf waarnemen aan hoe soepel onze kraakbeenrijke oren of neuzen mee kunnen veren in alle richtingen. Wist u trouwens dat het kraakbeen in onze neus en oren een heel leven lang groeit? Om kraakbeen goed te laten functioneren heeft het verzorging en voeding nodig net als andere levende weefsels in ons lichaam. In bovenstaande supplementen treft u ingrediënten aan waarvoor Vitaminecompleet een EFSA goedgekeurde claim mag voeren dat ze bijdragen aan het instandhouden van gezond kraakbeenweefsel. Smooth!!!

 C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen

Spieren

Dankzij onze willekeurige spieren kunnen we ons lichaam in de door ons gewenste richting bewegen. In nauw samenspel met onder andere ons brein, evenwichtsorgaan, pezen en gewrichten kunnen we onvoorstelbare capriolen uithalen (niet allemaal even goed natuurlijk) zoals ballet, turnen of schoonspringen. Maar ook een goed uithoudingsvermogen hangt niet louter van hart en longen af. Onze skeletspieren vervullen hierbij een cruciale rol die met de juiste training beïnvloed kan worden. En dan is het natuurlijk aardig om toch ook stil te staan bij het feit dat het hart zelf voor het leeuwendeel uit spierweefsel bestaat en ook onze luchtwegen en veel andere organen zich van spieren bedienen. Ook ons spijsverteringskanaal en urinewegen bevatten immers spieren. Waar zouden we zijn zonder onze spieren? Met onze skeletspieren kunnen we ons bewegen in elke denkbare richting en dat kan bijdragen aan een wezenlijk gevoel van vrijheid.

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren

Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren

Gezichtsvermogen

Ogen, de spiegel van onze ziel. Ogen kunnen glanzen, stralen, fonkelen, koesteren maar ook vlammen, priemen of neersabelen. Verliefde mensen zouden er het liefst in verdrinken en als het mogelijk was voor altijd blijven wonen in de ogen van hun geliefde. Onze ogen zijn ongetwijfeld ons meest vooraanstaande zintuig. Met onze ogen verschaffen we ons dermate belangrijke informatie over de wereld dat er in ons brein maar liefst een kwart van de totale hersenomvang gereserveerd is voor die twee prachtige knikkers. Om een bijdrage aan uw ogen te leveren aan binnen-(bijvoorbeeld vitamine A voor de staafjes in ‘t netvlies), buitenkant (bijvoorbeeld vitamine C voor de slijmvliezen) en gezichtsvermogen (bijvoorbeeld Omega-3) leveren de volgende ingrediënten uit de Multivitamine, Magnesium en Omega-3 van Vitaminecompleet een waardevolle bijdrage.

Anti-oxidanten

Alcohol, roken, stress, zonlicht, overgewicht of belastende stoffen uit het milieu kunnen allemaal bijdragen aan ‘oxidatieve stress’. En zelfs de levensnoodzakelijke zuurstof(oxy-gen) heeft voor zo’n 5% als bij-effect ‘oxi-datieve stress’. Voor onze ogen, net als voor onze huid, is zeker ook het zonlicht niet te vergeten als belangrijke bron van oxidatieve stress. Een zonnebril dragen bij fel zonlicht kan daarmee echt een toegevoegde bescherming opleveren. Maar ook vanuit ons eigen lichaam zijn diverse anti-oxidant verdedigingslinies voorhanden om onszelf tegen de onvermijdelijke oxidatieve stress te kunnen beschermen. Een deel van deze bescherming produceren we zelf in ons lichaam en een deel van deze bescherming tegen oxidatieve stress komt direct uit anti-oxidanten uit voedingsstoffen. Onderstaand ziet u welke ingrediënten uit de Vitaminecompleet supplementen een EFSA goedgekeurde claim mogen voeren met betrekking tot ‘oxidatieve stress’ (in de Multivitamine zitten nog een scala aan andere natuurlijke stoffen waaronder de geconcentreerde en gestandaardiseerde plantextracten die nog in afwachting van een EFSA beoordeling zijn, waarvan wij op grond van de literatuur overtuigd zijn dat ze een toegevoegde waarde aanbrengen). Naar een combinatie van diverse vitaminen zijn langlopende studies gedaan die aantonen dat ze van waarde kunnen zijn voor het behoud van een gezond gezichtsvermogen. Het is niet onwaarschijnlijk dat, naast eventueel andere effecten, ook de bescherming tegen oxidatieve stress hier een rol in heeft gespeeld.

Vitamine C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Vitamine C draagt bij tot de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E

Oogzenuwstelsel

Op de keper beschouwd stopt ons gezichtsvermogen natuurlijk niet bij ons oog. Zonder een werkende verbinding met ons zenuwstelsel via de gezichtszenuw en de doorgeleiding naar onze hersenen zou ons bewuste gezichtsvermogen onmiskenbaar onmogelijk zijn. Kijkend naar het type cellen van ons netvlies kun je zonder meer stellen dat dit in wezen reeds gespecialiseerde zenuwcellen zijn. En het oog heeft in zijn wand een geïntegreerde verbinding met de hersenen via de ingang van de oogzenuw. De plek waar deze oogzenuw de oogbol binnentreedt heet ‘blinde vlek’. Op deze plek kunnen we namelijk geen lichtprikkels waarnemen want in de blinde vlek zijn de cellen van het oog gespecialiseerd in de geleiding van zenuwprikkels en niet van het omzetten van fotonen (lichtdeeltjes) in een elektrisch signaal zoals de staafjes en kegeltjes van het netvlies dat wel heel miraculeus kunnen doen. Daar waar de concentratie van de cellen die wel lichtgevoelig zijn het hoogst is, daar bevindt zich de zogenaamde gele vlek: dit is het centrum van ons gezichtsveld waar we het scherpst mee zien. Het oog en het gezichtsvermogen met al zijn gespecialiseerde onderdelen is een waar wonder van de natuur! Voor een goede werking van het zenuwstelsel zijn diverse stoffen van waarde. In de onderstaande producten ziet u voor welke ingrediënten Vitaminecompleet toegestane EFSA claims met betrekking tot het normaal functioneren van het zenuwstelsel mag voeren.

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Psyche

Gezond psychologisch functioneren is ons ten minste net zo dierbaar als gezond lichamelijk functioneren. Het stelt ons niet alleen in staat de uitdagingen van het leven fris en effectief tegemoet te kunnen treden maar draagt ook zorg voor het kunnen genieten van de liefde van onze geliefden, dierbaren, de natuur of muziek of andere kunstuitingen. Een soepel geestelijk functioneren maakt een zinvolle participatie aan de samenleving mogelijk en draagt in grote mate bij aan de kwaliteit van leven. Met een gezonde psyche heb je ook niet alleen meer veerkracht maar kan je ook de schoonheid en verwonderingen die het leven te bieden heeft intenser waarderen en genieten. Onderstaand kunt u lezen welke ingrediënten een bijdrage leveren aan een gezond psychologisch functioneren.

Brein

Onze brein is naar het zich laat aanzien de meest complexe structuur in het hele universum. Ons brein stelt ons in staat om verschillende staten van bewustzijn te kunnen ervaren, van een diepe dromeloze slaap tot helder scherpzinnig wakker. En het brein van een slang maakt een heel andere interactie met de wereld mogelijk dan het brein van een paard of een dolfijn. Dat verleent ons mensen met een zeer uitgebreid brein een unieke plaats in de wereld. In ons brein wordt de informatie van zintuigen gecombineerd met onze natuurlijke aangeboren talenten, eerdere ervaringen en culturele invloeden tot een samenhangende bewustzijnsstroom en het geheel tot een zinvol verhaal gesmeed. Het vermogen om muzikaal te zijn, een fenomenaal geheugen te ontwikkelen, nieuwe verbanden te zien, creatief kunstwerken voort te brengen, wiskundige genialiteit, ze zitten er allemaal in verstopt. Geen wonder dat met zo’n complex orgaan er zo’n grote verscheidenheid aan persoonlijkheden in de geschiedenis van de mensheid mogelijk is gebleken. En er tijdens een leven zo’n ongekend scala aan levenservaringen ter beschikking staat. Het levert ook een prachtige poëtische paradox op: mensen zijn echt allemaal gelijk in het gegeven dat ze allemaal uniek zijn!

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Magnesium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Mentaal

Leven, zeker ook in de 21e eeuw, kan nogal een uitdaging zijn. Nog nooit volgden veranderingen elkaar zo snel op. Daarmee is het leven vaak een hachelijke onderneming, maar nog geen reden om van streek van te geraken: we hebben immers humor en zelfspot is onze rugzak meegekregen. Om mentale souplesse in al zijn mogelijkheden te onderhouden heeft het lichaam onder andere baat bij plezierige uitdagingen, leren, voldoende beweging, slaap en ontspanning. En aan adequate voorziening met noodzakelijke voedingstoffen natuurlijk. Om uw mentaal functioneren gezond te houden zijn diverse vitaminen en mineralen onmisbaar gebleken. Onderstaand vindt u welke stoffen een officiële goedgekeurde EFSA claim mogen voeren voor hun bijdrage aan de gezondhouding van uw mentale kwaliteiten.

Vitamine C draagt bij tot een normale psychologische functie

Magnesium draagt bij tot een normale psychologische functie