Veelgestelde vragen
over Magnesium

9.3

uit 105 reviews

Is goed voor mijn spieren, geen *---- meer sinds ik magnesium gebruik *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 26-02-2023

Op leeftijd zijnde is magnesium een belangrijk mineraal. samen met vitamine D3 en omega 3 met de R in de maand, voel ik me gesteund.

, 02-11-2022

Naast mijn beste drukke baan met veel reizen sport ik vrij veel, open water zwemmen. Op advies van mijn coach ben ik extra vitaminen gaan slikken, ook omega3 en magnesium. Ik voel mij sterker en gezonder. Sinds het slikken vrijwel geen *----- meer, mijn vrouw had ook veel last van *----- in haar benen(s\\\'nachts). Sinds het slikken van de magnesium, helemaal weg. *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 18-07-2022

Top supplementen! Meer energie, meer rust in de spieren.

, 17-07-2022

Mijn energie kan terug tot uiting komen in de elementen die mijn lichaam kan uitvoeren. *---- sterk gedaald. Operatie uitgesteld tot zelfs misschien afgelast. *toevoeging Vitaminecompleet: deze term is binnen de huidige wetgeving niet toegestaan om te tonen.

, 26-06-2022

Ik ben heel blij met de supplementen. Ik Merk veel verschil. Ik ben vooral erge fan van de magnesiumtabletten. Ik neem het voor het slapen gaan. Ik merk echt dat ik sneller en beter slaap en goed herstel. Verzending is ook snel en fijn dat het door de brievenbus past.

, 24-11-2021

Wat is de relatie tussen Magnesium en medicijnen zoals maagzuurremmers en plasmiddelen?

Maagzuurremmers behoren in Nederland tot de meest voorgeschreven medicijnen. Bij gebruik van zogenaamde protonpopremmers zoals pantoprazol (pantazol), omeprazol (lozac), esomeprazol (nexium), lansoprazol (prezal), rabeprazol (pariet) die er voor zorgen dat er minder zuur (protonen) in de maag geproduceerd wordt, kan de opname van magnesium geremd worden. Bij langdurig gebruik van deze medicijnen kan er daardoor een (veel) te lage magnesiumbloedspiegel ontstaan. Ook het gebruik van plasmiddelen zoals chloorthalidon en furosemide kan op lange termijn de mineraalhuishouding verstoren en een lage magnesiumspiegel veroorzaken.

Waarom wordt Magnesium van Vitaminecompleet niet gecombineerd met calcium?

Magnesium en Calcium zijn in ons lichaam zogenaamde ‘antagonisten’: calcium is nodig om spieren aan te spannen, magnesium is juist nodig om spieren en zenuwen weer te kunnen ont-spannen. Onderzoeksresultaten zijn niet eenduidig of calcium en magnesium elkaars opname nu positief of negatief beïnvloeden. Ook van persoon tot persoon verschilt dit.

Voor de meeste zekerheid van goede opname adviseert Vitaminecompleet daarom om calcium (eenvoudig) uit zuivel binnen te krijgen en magnesium op een ander moment van de dag aan te vullen. Veel belangrijker voor de opname van magnesium is hierbij dat het niet samen met vet wordt ingenomen. Het magnesium zou zich dan binden aan het vet en zo een soort zeep vormen die het lichaam weer snel verlaat.

Afhankelijk van de toepassing kan magnesium dus bijvoorbeeld een half uur voor slapen genomen worden voor extra ontspanning (bovendien speelt magnesium een rol bij de melatonine-aanmaak). Of een half-uurtje voor het sporten voor soepele spieren. Of in het algemeen los van vet en oliën (ook los van omega-3 vetzuren dus).

Wat is jullie overweging geweest om magnesiumcitraat en magnesiumascorbaat in het supplement op te nemen, en niet tauraat en malaat?

Tauraat en malaat zijn allebei ook heel interessante varianten. De reden dat we daar niet de voorkeur aan hebben gegeven in deze fase is omdat magnesiumgebrek zo prevalent is in Nederland en dat de hoeveelheid magnesium die nodig is om de minimum-behoefte te dekken in de honderden milligrammen loopt, dat het kiezen voor tauraat of malaat het nodig zou maken om misschien wel vijf a zes tabletten per dag te moeten slikken om je basisbehoefte te dekken. Ter informatie: één tablet met magnesium-citraat en ascorbaat levert liefst 50% van de aanbevolen dagbehoefte, en dan neemt ascorbaat al een stuk meer in dan citraat qua ruimte. Dus het is vooral een afweging om het zwaartepunt bij magnesium te leggen en te zorgen dat de citraat en ascorbaat-varianten daarin zinvol zijn.

De informatie over de opname van tauraat en malaat houden we goed bij, en er zijn ons in de peer reviewed literatuur geen bronnen bekend die aantonen dat tauraat of malaat een betere opname kennen. We hebben daarom voor deze varianten in onze Magnesium gekozen.