Bestel direct Bel ons: 077-3020015
Nieuw: Multivitamine nu vitamine D3 gratis met 60% opgehoogd tot 1600ie (40mcg), 125mcg selenium, 15mg zink, hoge dosis C en veel meer voor uw afweer!

Veelgestelde vragen over Magnesium

Wat is de relatie tussen Magnesium en medicijnen zoals maagzuurremmers en plasmiddelen?

Maagzuurremmers behoren in Nederland tot de meest voorgeschreven medicijnen. Bij gebruik van zogenaamde protonpopremmers zoals pantoprazol (pantazol), omeprazol (lozac), esomeprazol (nexium), lansoprazol (prezal), rabeprazol (pariet) die er voor zorgen dat er minder zuur (protonen) in de maag geproduceerd wordt, kan de opname van magnesium geremd worden. Bij langdurig gebruik van deze medicijnen kan er daardoor een (veel) te lage magnesiumbloedspiegel ontstaan. Ook het gebruik van plasmiddelen zoals chloorthalidon en furosemide kan op lange termijn de mineraalhuishouding verstoren en een lage magnesiumspiegel veroorzaken.

Waarom wordt Magnesium van Vitaminecompleet niet gecombineerd met Calcium?

Magnesium en Calcium zijn in ons lichaam zogenaamde ‘antagonisten’: calcium is nodig om spieren aan te spannen, magnesium is juist nodig om spieren en zenuwen weer te kunnen ont-spannen. Onderzoeksresultaten zijn niet eenduidig of calcium en magnesium elkaars opname nu positief of negatief beïnvloeden. Ook van persoon tot persoon verschilt dit.

Voor de meeste zekerheid van goede opname adviseert Vitaminecompleet daarom om calcium (eenvoudig) uit zuivel binnen te krijgen en magnesium op een ander moment van de dag aan te vullen. Veel belangrijker voor de opname van magnesium is hierbij dat het niet samen met vet wordt ingenomen. Het magnesium zou zich dan binden aan het vet en zo een soort zeep vormen die het lichaam weer snel verlaat.

Afhankelijk van de toepassing kan magnesium dus bijvoorbeeld een half uur voor slapen genomen worden voor extra ontspanning (bovendien speelt magnesium een rol bij de melatonine-aanmaak). Of een half-uurtje voor het sporten voor soepele spieren. Of in het algemeen los van vet en oliën (ook los van omega-3 vetzuren dus).

 

 

Wat is jullie overweging geweest om magnesiumcitraat en magnesiumascorbaat in het supplement op te nemen, en niet bijvoorbeeld als tauraat, glycinaat of malaat?

Tauraat, glycinaat of malaat zijn ook interessante magnesiumvarianten. De reden dat we daar niet de voorkeur aan hebben gegeven in deze fase is omdat magnesiumgebrek zo prevalent is in Nederland en dat de hoeveelheid magnesium die nodig is om de minimum-behoefte te dekken in de honderden milligrammen loopt, dat het kiezen voor tauraat, glycinaat of malaat het nodig zou maken om misschien wel vijf a zes tabletten per dag te moeten slikken om een basisbehoefte te dekken. Ter informatie: één tablet met magnesium-citraat en ascorbaat levert liefst 50% van de aanbevolen dagbehoefte, en dan neemt ascorbaat al een stuk meer in dan citraat qua ruimte. Dus het is vooral een afweging om het zwaartepunt bij magnesium te leggen en te zorgen dat de citraat en ascorbaat-varianten daarin zinvol zijn.

De wetenschappelijke informatie over de opname van tauraat, glycinaat, malaat en andere varianten houden we goed bij. Er zijn ons in de peer reviewed literatuur geen studies bekend die aantonen dat tauraat, glycinaat of malaat een betere opname kennen dan ascobaat of citraat.
Een extra reden om voor deze varianten in onze Magnesium formule te kiezen is de betaalbaarheid zodat we deze formule voor een zo breed mogelijk publiek beschikbaar kunnen houden. Amper 18 eurcoent per tablet uitstekend opneembare Magnesium in een hoeveelheid die er wezenlijk toe doet. En dat is inclusief verzendkosten én bezorging door de brievenbus.