“Slik in elk geval extra vitamine D”

Zo luidt de kop van een bijdrage van de vaste Volkskrant columniste Harriët Duurvoort op 15 oktober 2020. Wat verderop in haar artikel attendeert ze ons lezers erop dat veel getinte Nederlanders net als senioren een standaard advies hebben om het hele jaar door met vitamine D te suppleren. Voor vrouwen geldt dat advies overigens al vanaf het 50e levensjaar. En laten wij van Vitaminecompleet daar vooral ook nog binnenzitters en binnenwerkers aan toevoegen: inclusief natuurlijk alle bewoners van verpleeg- of verzorgingstehuizen.

De columniste licht haar appèl verder als volgt toe: “Als vuistregel geldt: hoe donkerder de huid, hoe meer melanine, hoe minder iemand in staat is om vitamine D op te nemen uit de zon” en “in Scandinavische landen, waar de zon zich in de winter soms maar een uurtje laat zien, wordt standaard vitamine D toegevoegd aan allerlei alledaagse producten – alle zuivel tot sojamelk en havermelk aan toe, om de veganisten niet te vergeten. Eigenlijk denk ik dat iedereen er baat bij heeft, nu we zoveel thuiszitten.”

Ook verwijst ze in haar bijdrage terug naar de “gehate traditie” van het dagelijkse lepeltje levertraan gedurende de maanden met de “r” erin. Menige 60-plusser zal zich, net als de 92 jarige moeder van de columniste, de “onvergetelijke” smaak daarvan met enige melancholische huivering nog wel herinneren. Het is trouwens een wijdverbreid misverstand dat levertraan van walvissen afkomstig is, het wordt o.a. gewonnen uit de lever van kabeljauw. Andere tijden dus. Tijden waarin niet alles alleen maar altijd “leuk” of “lekker” hoefde te zijn, als je wist dat het goed voor je was. Vervlogen tijden met vervlogen uitdrukkingen ook. Wie onder de 25 kent het spreekwoord nog: “Bitter in de mond maakt het hart gezond”?

Natuurlijk was niet alles beter vroeger

Maar we kunnen af en toe wel terugverlangen naar enige verstandige gelatenheid. Zeker in deze tijden. Nuchterheid in de traditie van “Keep calm and carry on”.

Toch hebben ook wij die lepel levertraan inmiddels al geruime tijd achter ons gelaten. Een Multivitamine met een gestandaardiseerde veilige gulle hoeveelheid vitamine D3 en hoog gedoseerde EPA en DHA rijke Omega-3 visolie capsules vinden we toch echt een vooruitgang die we onszelf gunnen. Ook omdat je in een Multivitaminepreparaat nog andere imuunstoffen kan opnemen zoals vitamine A, vitamine C, selenium of zink. Maar wie nostalgische tijden wil herleven kan natuurlijk gewoon terug naar levertraan grijpen, inmiddels vrijwel altijd voorzien van een camouflerend citroen-, aardbei- of sinaasappel smaakje. Welke optie u ook kiest, wij kunnen ons zeker vinden in het advies van de columniste: “slik in elk geval extra vitamine D”. Voor haar persoonlijk bleek dit uit bloedonderzoek ook bepaald nodig. Maar ook zonder bloedwaarden te kennen is het heel praktisch om uw vitamine D in de minder zonrijke binnenblijven dagen aan te vullen. Daarnaast wij zien geen reden om dan niet ook tegelijk de andere essentiële immuunstoffen in te nemen. En naast de cruciale aandacht voor gezonde gevarieerde voeding is aanvulling een hele praktische manier om hier dagelijks gegarandeerd een adequate inname van te krijgen: selenium en zink (ook weer bij vegetariërs en veganisten een extra aandachtspunt) zijn van wezenlijke waarde voor uw immuunsysteem. Maar ook vitamine C kan bij menigeen nog wel wat extra aandacht gebruiken.

Vitaminecompleet kwartaal compleet

En voor wie geen vis eet, hebben we al meer dan 2 decennia ook een hooggedoseerde supervoordelig Omega-3 supplement. En met Magnesium met extra 250mg vitamine C en 10 mcg (=400ie) D3 extra voordelig omdat we u het combinatie verzendvoordeel van €9,45 compleet gunnen. Zo bent u het komende kwartaal voorzien van essentiële voedingsstoffen. We bezorgen ze per post en door de brievenbus. Enige wat u hoeft te doen is zo nodig een herinnering op uw telefoon instellen om gebruik te faciliteren. Want wat u niet inneemt kan niet werken. Hoe goed de supplementen ook zijn.

25mcg (=1000 i.e.) vitamine D3, 125 mcg selenium, 15 mg zink, hooggedoseerde vitamine C in twee varianten en veel meer

Multivitamine

Zoals onder andere extra citrus bioflavonoïden, vitamine E in 9 natuurlijke varianten, vitamine A, B6, B11, B12, ijzer, koper, jodium en mangaan. Allemaal in één tablet Multivitamine van Vitaminecompleet. Wij zouden u overigens ook heel graag meer willen vertellen over de waarde van astaxanthine, luteine, piperine, of quercetine aan uw veerkracht. Helaas zijn we nog in afwachting van de dossierbeoordelingen van de EFSA hiervoor. Ondertussen treft u ze allemaal aan in een gangbare voedingsdosering in de Multivitamine van Vitaminecompleet. En dat zijn nog maar vier van de 16 toegevoegde natuurlijke geconcentreerde en gestandaardiseerde extracten die u aantreft.

De Magnesiumformule van Vitaminecompleet bevat als extra’s ook nog eens 10mcg (= 400ie) vitamine D3 naast 250 mg Vitamine C.

Deze Magnesiumformule levert een ideale combinatie met de Multivitamine: met totaal 35mcg (1400 ie) vitamine D3 per dag royaal voorzien en natuurlijk ruim onder de veilig geachte dagdosering van 75mcg / 3000 ie per dag. Lees meer over de synergie van deze formules op onze Magnesium pagina.
‘s Ochtends een Multitablet, ‘s avonds een Magnesium en u heeft een keurig gespreide vitamine C voorziening gedurende dag en nacht. En alleen als u geen of onvoldoende vette vis eet kunt u onze Omega-3 visoliecapsules. toevoegen. En daarin herkent u wellicht onze visie: zinvolle aanvulling met zo min mogelijk potjes op uw aanrecht. Dat maakt Vitaminecompleet anders.

Bestelt u ons complete pakket, dan HEBBEN wij er aardigheid in om u het complete combinatie verzendvoordeel te gunnen. U bent dan compleet voorzien én bespaart €9,45!