Slanker de zomer in ? Neem snel deze 5 gratis professionele tips nog mee

Gezond en lekker eten zijn voor je gezondheid onmisbaar en kan verrukkelijk smaakvol zijn. Toch kan je van al dat smaakvolle gezonde voedsel ook heel eenvoudig overgewicht ontwikkelen. Hoewel de processen die betrokken zijn bij het handhaven van je lichaamsgewicht heel complex zijn moet heel ouderwets het pondje toch nog gewoon eerst door het mondje voor je er te zwaar van zou kunnen worden.

Tip 1

meisje strand 301

Dat junkfood en snelle suikers je hongergevoel niet lang op afstand houden is wel bekend, maar hoe zit dat nou eigenlijk in het algemeen met de macro-nutrienten? In orde van “beste verzadiging” is de nummer 1 eiwit. Vet en olie zijn per gram het calorie-rijkst en staan qua verzadiging op de laatste plek. Koolhydraat neemt een middenpositie in. Alcohol kan je, door bloedsuikerdaling, extra hongerig maken. Vezelrijke voeding daarentegen draagt weer bij aan verzadiging, daarom ook:

Tip 2

Denk meer richting smoothie en minder richting sapcentrifuge als je wilt afvallen: het aandeel vezels verschilt stevig in een smoothie vs sap en juist deze vezels dragen dus bij aan een langer gevoel van verzadiging.

Tip 3

Water (zeker als het koud is) en groene thee helpen een extra handje: koud water moet op lichaamstemperatuur gebracht worden en groene thee zet (vanaf zo’n 4-5 kopjes per dag) je verbranding een heel klein beetje omhoog. Koffie is ook heel aardig maar dan wel zwart. En daarbij geldt: dagelijks kleine beetjes extra verbranding kunnen je op lange termijn aanzienlijke resultaten laten boeken in je taille.

Tip 4

Ook gezond voedsel kan je te zwaar maken. Wist je bijvoorbeeld dat fruit behoorlijk rijk maar ook behoorlijk arm aan calorieën kan zijn? Ananas bevat per honderd gram bijna 300% calorieën ten opzichte van frambozen. En een watermeloen bevat zo’n 30% meer suikers per 100 gram dan een honingmeloen. Ja dat heb je goed gelezen, de watermeloen bevat méér dan de honingmeloen. En gedroogd fruit is, heel logisch als je erbij stil staat, weer veel rijker per honderd gram dan hetzelfde fruit vers. Dus onbeperkt fruitsalade of steeds maar wat sultana rozijnen knabbelen (zeker als tussendoortje) is voor je gewicht niet zonder bedenkingen. Bovendien hebben niet alle voedingsmiddelen dezelfde impact op je suikerhuishouding en dat kan voor je gewicht van belang zijn. Wil je hierover…

Tip 5

Extra tips en een uitstekend plan van aanpak om deze zomer nog een paar kilo slanker het strand bos of festival te bezoeken, bestel dan een Vitaminecompleet DIEET om snel, veilig, zonder honger, maar wel voorzien van alle vitamines en mineralen die je nodig hebt, nog tot 10 kilo aan vet te verliezen. Je houdt zelfs geld over bij deze aanpak die zich in de praktijk al meer dan 15 jaar bewezen heeft.