“Helft van de Nederlanders gebruikt voedingssupplementen”

Zo kopt het top-onderzoeksbureau Motivaction in een publicatie uit najaar 2019.

Helft Nederlanders gebruikt supplementen

Multivitaminen zijn daarbij koplopers (44%), gevolgd door vitamine D (treft u al in een zinvolle dosering aan in onze Multivitamine) en Magnesium (onze Magnesium bevat eveneens vitamine C en D ).  De andere producten in de top tien van meest gebruikte supplementen zijn vitamine C (Multivitamine en Magnesium), vitamine B12 (Multivitamine), calcium, visolie (daar is Vitaminecompleet  al jarenlang onbetwist de top Omega-3 prijskwaliteit aanbieder, met de meeste Omega-3 visolievetzuren per euro) , ijzer (in een wetenschappelijk onderbouwde, bewust wat lagere onderhoudsdosering aanwezig in de Multivitamine), cranberry (een specifiek blaas product) en vitamine B complex (allemaal in de Multivitamine van Vitaminecompleet aanwezig). En dan bevinden zich in de Multivitamine deze grondstoffen ook nog in hun biologische meest actieve biologische variant. En zijn er talloze gestandaardiseerde natuurlijke extracten toegevoegd in doseringen zoals u die in gezonde voeding zou kunnen aantreffen. En daarbovenop een aantal exclusieve extra’s als natuurlijk R-alpha liponzuur en acetyl-L-carnitine. Standaard in de formule voor een totale waarde van meer dan €120,- wanneer deze als los product gekocht zouden worden! Nog los van alle potjes die u dan heeft staan en tabletten extra die u dan zou moeten gebruiken.

Het merendeel van de supplementgebruikers doet dat dagelijks

Uit ander  internationaal onderzoek bleek overigens dat het aandeel supplement gebruikers onder gezondheidszorg professionals nog aanzienlijk hoger ligt. Tot wel zo’n 80%. Toch communiceren zij in hun spreekkamer meestal dat het niet nodig is om supplementen te gebruiken, want “als je maar gezond eet, dan krijg je alles binnen”.  Zonder te vermelden dat dat in de praktijk nog  verdraaid lastig blijkt te zijn. Dat wordt immers structureel al decennia aangetoond uit de gegevens van de RIVM voedselconsumptiepeiling. Mogelijk stuurt men in de spreekkamer deze boodschap uit omdat men onvoldoende op de hoogte is van de feitelijke voedingstoestand in Nederland en België. En anders toch gewoon een beetje een gevalletje van meten met twee maten. Of anders wel tenminste een beetje boter op ‘t hoofd..:)).., lijkt ons?
Deze “eet maar genoeg dan krijg je alles binnen”-boodschap lijkt overigens bij mannen meer aan te slaan dan bij vrouwen. Wat dat zegt laten we graag aan uzelf over..;-)

Vitaminecompleet omvat met slechts 3 producten vrijwel de complete supplementen top-10!

Omega 3 visolie

Maar dan niet met verschillende 10 producten. Al meer dan 20 jaar zijn de top Multivitamine, organische Magnesium en hooggedoseerde Omega-3 visolie bij Vitaminecompleet de “fundamentals”. Het doet ons dan ook glimmen van trots dat na zoveel jaar actief deze boodschap uitdragen dat nu ook fraai door het gezonde verstand van deze onderzoeksgroep weerspiegeld wordt. Een treffend voorbeeld ook wellicht van het “wisdom of the crowd” fenomeen. Samen weten we meer.

En omdat wij in deze drie producten onze speerpunten hebben kunnen we dat met met meer dan gemiddelde aandacht doen. Zo kunt u met maximaal drie producten op uw aanrecht de door het RIVM aangetoonde meest voorkomende knelpunten in de voeding aanvullen. Nederlands nuchter en effectief. Met aandacht voor detail en een aantoonbaar ongeëvenaarde prijskwaliteit verhouding. Want de prijs, zo blijkt uit het onderzoek van bureau Motivaction, kan voor sommigen mensen uit de onderzochte groep een reden zijn om geen supplementen te gebruiken. Daarom houden wij onze prijs voor u ongekend gunstig.

Zo, deze informatie wilden we u toch niet onthouden.

En op deze website kunt u uitgebreid meer lezen over de zinvolheid van het gebruik van voedingssupplementen. Er zijn immers niet ook zonder reden 9 wettelijk erkende gezondheidsclaims aan de Omega-3 visoliecapsules van vanuit de europese EFSA wetgeving toegekend aan Vitaminecompleet. En 32 en 135 wettelijk erkende gezondheidsclaims aan respectievelijk Magnesium en Multivitamine van Vitaminecompleet. Gezondheidsclaims waarvan EFSA wetenschappers van de EU het over eens zijn dat zij onomstotelijk bewezen bijdragen aan uw gezondheid leveren. Daarom zijn wij er van overtuigd dat Vitaminecompleet u waarschijnlijk de eenvoudigste manier aanbiedt om een zinvolle bijdrage te leveren aan uw gezondheid, vitaliteit en welbevinden.

Aandacht voor een volwaardige voeding centraal, maar in de praktijk zijn supplementen toch handig…

Dat deze producten geen vervanging zijn van een gezonde volwaardige voeding vinden wij, en u ongetwijfeld ook, vanzelfsprekend. U treft bijvoorbeeld geen levensnoodzakelijk water of significante hoeveelheden vezels aan in deze drie producten. Maar met het gemak van deze drie supplementen bent u wel gegarandeerd voorzien van een aanvulling van een breed scala aan micro-voedingstoffen namelijk vitaminen, mineralen, spoorelementen en essentiele vetzuren van de Omega-3 categorie. Precies waar het zinvol is.
En ook al gebruiken veel supplement gebruikers ongetwijfeld nog steeds meer potjes voor dan noodzakelijk, inmiddels heeft het merendeel van de Nederlanders de waarde van de visie van Vitaminecompleet wel al op eigen houtje ontdekt. Misschien een idee om voor de aanstaande herfst uw vrienden en dierbaren op de slimme, complete en betaalbare formule van Vitaminecompleet te attenderen? Maar in de winter, zomer of lente mag dat natuurlijk ook. Want ook dan, zo is onze overtuiging op basis van de feitelijke voedingstoestand en de voorhanden vakliteratuur, kan gerichte aanvulling gewoon dubbel waardevol zijn.

Gegarandeerd geen tekorten en daarmee een simpele bijdrage aan extra kwaliteit van leven.