Energie? Ja, graag!

In de wereld lijkt alles wel om energie te draaien: olie, gas, kolen, hout, atomen, zonlicht, wind aardwarmte, waterkracht, getijden of biomassa, wij mensen zijn er dol op en zetten ze allemaal in om onze moderne levensstijl vorm te kunnen geven. Een beetje abstracter gesteld zou je geld zelfs als “gestolde energie” kunnen beschouwen, economisch gezien. Op biologische evolutionair vlak betekent de beschikking (lees ook “macht”) over meer energie, in de vorm van territorium of voedsel, ook de beschikking over meer directe overlevings- en voortplantingsmogelijkheden. Uit persoonlijke ervaring weet iedereen wel hoe prettig het voelt om zowel lichamelijk als geestelijk “over te lopen” van energie en de dingen die ertoe doen te kunnen vormgeven en beleven.

Je conditie op peil houden met sport of je animo een boost geven met een prikkelend sociaal en cultureel leven zijn wezenlijke en gewaardeerde onderdelen voor de kwaliteit van leven. Vanzelfsprekend speelt gezonde voeding daar ook een fundamentele rol in. Dat je bewust kunt kiezen voor de voedingsmiddelen van je voorkeur is een groot privilege dat ons in de Westerse wereld ter beschikking staat. De evolutie heeft ons allemaal als overlevingsprogramma ingefluisterd om een directe voorkeur voor zoet, zout en vet te cultiveren. Calorie- en mineraalrijke voeding dragen, zeker in een tijd van schaarste, onmiddellijk bij aan een goede energiehuishouding. En daar speelt de industrie vaak handig op in. Het valt dan ook niet altijd mee om de verlokking van “snelle” bevrediging uit “fast” food te weerstaan. Een afgewogen voedingspatroon dat evolutionair aansluit bij onze korte én lange termijn behoeftes is in de jungle van snelle verleiding nog niet zo heel eenvoudig.

Als aanvulling op je dagelijkse voeding kun je met de Multivitamine en de Magnesium van Vitaminecompleet onze evolutionaire behoefte aan snelle oplossingen tegemoet komen terwijl je aandacht voor een gezond voedingspatroon blijft cultiveren. Van Magnesium van Vitaminecompleet mag de door de EFSA (European Food and Safety Authority) goedgekeurde gezondheidsclaim “draagt bij aan vermindering van vermoeidheid” als wetenschappelijk bewezen gevoerd worden. Daarnaast bevat deze magnesiumtablet extra vitamine D en liefst 250mg vitamine C.
In de Multivitamine van Vitaminecompleet bevinden zich een aanzienlijk aantal ingrediënten die een EFSA goedgekeurde gezondheidsclaim met betrekking tot een bijdrage aan een normale energiehuishouding mogen voeren. In een adequate dosering, zoals voorhanden in deze Multivitamine, mogen de vitaminen thiamine (vitamine B1), riboflavine (vitamine B2), niacine (vitamine B3), panthotheenzuur (vitamine B5), pyridoxine (vitamine B6), biotine (vitamine B8), foliumzuur (vitamine B11), cobalamine (vitamine B12) en ascorbinezuur (vitamine C) en de spoorelementen jodium, ijzer, zink mangaan en koper, elk afzonderlijk de claim voeren “draagt bij aan een normaal energie-leverend metabolisme (stofwisselingsprocessen)” als wetenschappelijk bewezen en door de EFSA goedgekeurd.

Met het mineraal Magnesium met extra vitamine C en de bovenvermelde vitaminen en spoorelementen uit de Multivitamine van Vitaminecompleet krijg je eenvoudig en heel vriendelijk geprijsd beschikking (lees de “macht”) over een bijdrage aan een “normaal energie-leverende stofwisseling” vrij van extra zout of calorie-inname. Energie? Ja graag, zeker als ‘t kan zonder extra vetrandje.