Astaxanthine

De nieuwe plantaardige zee-superfood Astaxanthine uit de alg haematococcus pluvialis maakt uw Multivitamine nu nog kleurrijker en veelzijdiger.

Een nieuw ingrediënt

Sinds maart 2020 hebben wij voor u een nieuwe natuurlijke exclusieve grondstof aan uw Multivitamine toegevoegd: astaxanthine. Wij hebben de exotische naam voor dit nieuwe ingrediënt, nummer 54 inmiddels!, natuurlijk ook niet zelf verzonnen. Maar bij een heel bijzondere grondstof is een heel bijzonder exotische naam misschien ook juist wel op zijn plaats.

Carotenoïden

krab

Want dat astaxanthine bijzonder is, dat staat buiten twijfel. Zo is de 1 mg astaxanthine die we in uw nieuwe Multivitamine tablet hebben opgenomen al in staat de vertrouwde groen-gele kleur van de tablet compleet naar rood te doen omslaan. Astaxanthine wordt biologisch gerekend tot de zogenaamde carotenoïden groep waar bijvoorbeeld ook het gele luteine en rode lycopeen uit de Multivitamine toe gerekend worden. Net als de meest bekende bèta-caroteen met zijn naam al verraadt dat het een carotenoid is. Astaxanthine spant onder deze carotenoïden wellicht de kroon waar het intensiteit van kleur betreft. Het roze-rood van astaxanthine kleurt zelfs de krab en de flamingo roze-rood. En zelfs bij mensen valt de impact van carotenoïden bij voldoende inname gewoon als een gezonde gloed af te lezen. Uit onderzoek is eerder gebleken dat men op basis van de huidskleur van mensen met een carotenoid rijke voeding hen als seksueel meer aantrekkelijk beoordeelt, nog boven een zongebruinde kleur. Als u zelf wilt zien hoe intens deze 1 mg kleurstof is, bijt dan eens een hoekje van de Multivitamine af en wrijf dat hoekje met wat water fijn in uw handpalm. U zult ongetwijfeld net als wij verbaasd staan. De kracht van de natuur is steeds opnieuw weer indrukwekkend.

Wetenschap

Astaxanthine biedt in de natuurwereld voor zowel plant, dier, als mens niet alleen een bijzonder intense kleur maar ook bijzondere kwaliteiten. Geen wonder dat er inmiddels in de relevante peer reviewed literatuur ruim meer dan 2000 studies aan astaxanthine in relatie tot gezondheid gewijd zijn. De wetenschappelijke interesse naar astaxanthine is daarbij de laatste jaren ook nog eens exponentieel toegenomen. (Zo komt dat woord exponentieel ook nog eens positief in het nieuws). Astaxanthine is in de vakliteratuur onderwerp van intensieve research op uiteenlopende gebieden in relatie tot bijvoorbeeld de gezondheid. Om er een aantal te noemen: immuunsysteem, antioxidant systeem, hart en bloedvaten, maagdarmstelsel, verouderingsprocessen, luchtwegen, cel- en DNA gezondheid, energiehuishouding, lever, botten, brein, zintuigen en nog veel meer. Mogelijk hangt dit samen met de antioxidatieve kwaliteiten van Astaxanthine. Top op heden lijkt astaxanthine de sterkste natuurlijke anti-oxidant tot op heden ontdekt. Aangezien astaxanthine nog niet door de EFSA geëvalueerd is kunnen we op onze website helaas voor deze grondstof nog geen specifieke claims bekend maken. Zodra dat toegestaan is zullen we daar natuurlijk melding van gaan maken. We mogen er toch wel van uitgaan dat al die wetenschappelijke interesse voor astaxanthine niet zonder reden of beloning met een aantal EFSA claims verricht wordt.

Vegetarische zalm

Dagelijks een Multivitamine levert u een hoeveelheid alsof u wekelijks zo’n 350-500 gram roze-rode zalm zou eten. Zalm, en met name de Sokeye zalm, is een van de rijkste bronnen aan astaxanthine in de voeding. De astaxanthine die wij hebben opgenomen is overigens afkomstig van algen. Dat is van belang want deze bron bevat de meest natuurlijke variant in tegenstelling tot de astaxanthine die uit aardolie synthetisch geproduceerd wordt. Bovendien blijft uw Multivitamine dus 100% geschikt voor vegetariërs. En gezien de noodzaak bij een plantaardig voedingspatroon extra aandacht bij vitamine B12, vitamine D, ijzer en zink te houden is dat zeker een extra aanrader!

roze zalm

Veganisten

En toch ook voor veganisten wellicht een optie om te overwegen. Want als de wol, afkomstig van het scheren van schapen, – de grondstofbron van vitamine D in de Multivitamine- geen absoluut principieel beletsel vormt, is de Multivitamine ook 100% geschikt voor veganisten! En dat lijkt ons niet onoverkomelijk, bovendien is het goed om er niet te lang mee te wachten: vitamine B12 en zink heb je bijvoorbeeld ook nodig om mentaal-emotioneel flexibel te blijven..;)) Maar een andere multi mag natuurlijk ook altijd. Zo flexibel zijn we dan ook wel weer.

Wij zijn in elk geval erg verheugd u in deze blog op de hoogte te kunnen brengen van deze bijzondere nieuwe grondstof. En wij zijn van mening dat dat onze vernieuwde uitgebreide Multivitamine formule, niet op zijn minst door de nieuwe kleur van de tablet, nog onweerstaanbaarder maakt.