Nieuw jaar, (vertr)ou(w)de voornemens?

Vitaminecompleet wenst in deze eerste blog van 2020 vanzelfsprekend al haar klanten, hun liefsten en dierbaren, alle website bezoekers en overige geïnteresseerden, ach ja waarom eigenlijk ook niet meteen alle medelanders waar dan ook, een gezond, vitaal en gelukkig 2020.

Met dit nieuwe jaar lonkt ons tevens een compleet nieuw decennium tegemoet. Met een economie die na een forse en wereldwijde crisis weer glorieus opgeveerd is, lijkt het erop dat we daarmee dit nieuwe decennium alvast met enig optimisme mogen betreden. En met een mix van zo’n gezonde dosis optimisme, nuchter realisme, humor en wat zelfrelativering kunnen we de uitdagingen van een kakelvers decennium met gepast vertrouwen en ambitie tegemoet zien. Dat is natuurlijk ook wel aan de orde met een wereld die steeds sneller in z’n ontwikkelingen voortgaat.

Tegelijkertijd blijven toch een aantal issues en ambities fundamenteel ongewijzigd. Gezondheid is nou eenmaal iets dat je vaak vanzelfsprekend vindt wanneer je het hebt, maar de enige wens wanneer je ‘m kwijtraakt. Want ook de trage evolutionaire sporen van onze biologische grondslag zullen de komende jaren zich niet spontaan aanpassen aan al die snelheid van maatschappelijke veranderingen.

We zijn tenslotte fysiologisch ook in 2020 onverminderd vanuit ons DNA primair gecodeerd om succesvol bij schaarste te kunnen overleven. Overvloed en comfort zijn verrukkelijk maar ook voor velen problematisch. Verleidingen van “lekker en gemakkelijk” zijn daarbij immers ook ingeprogrammeerd. Niet onnodig energie verloren laten gaan en alle kansen op genieten zien en automatisch ons handje uitstrekken om deze kansen te grijpen, zijn ons ook ingecodeerd vanuit onze verre voorouders.

Tegelijk willen we dan ook nog eens ons lijf appetijtelijk presenteren aan potentiële partners. Want voortplantings- en sociale driften zijn ook voor de homo sapiens in de moderne tijd als een onontkoombare impuls opgeslagen in onze natuur. En dat betekent dat we er jeugdig-fris, zandloper of v-vormig slank, en gespierd vitaal willen blijven of gaan uitzien. Geen wonder dat bij alle verleidingen van een cultuur en een Kerstperiode met een hoorn van overvloed, de ranglijst van nieuwjaarswensen al jaren wordt aangevoerd door het voornemen om nu eindelijk in het nieuwe jaar definitief een aantal kilo’s gewicht te verliezen.

En dat blijkt verdraaid nog niet zo eenvoudig in de praktijk om te zetten tot een werkzame lange-termijn strategie. Veel sportschoolhouders verheugen zich elk jaar weer over de nieuwe aanwas aan leden die met gewichtsverlies als doel vol goede moed de gang naar de trainingsruimte maken. En natuurlijk kunnen we iedereen aanbevelen om zichzelf het plezier en de gezonde effecten van lichaamsbeweging niet te ontzeggen, toch is uit onderzoek telkens weer gebleken dat sporten maar beperkt meerwaarde heeft voor gewichtsverlies als het niet ook tegelijkertijd gepaard gaat met een lagere voedselinname.
En dat staat nog los van de inzet die nodig is om met een juiste strategie de kans op lange termijn slagen succesvol te laten zijn. Sportscholen draaien economisch dan ook vooral op dergelijke spook-abonnementen van leden die na een paar weken niet meer komen opdagen. Dat is al lang geen geheim meer. Kortom, alles valt te weerstaan behalve verleiding, en alleen dat wat voldoende succes oplevert kort volgend op een uitdaging, maakt kans van slagen om ook daadwerkelijk als nieuwe gewoonte te wortelen.

En dan hebben we natuurlijk ook nog de vergrijzing, fijnstof, dreigend gebrek aan verzorgend en medisch personeel, plastic soep, de toestand van de wereld, #meToo en vele andere thema’s als uitdaging liggen. Heel wat complexe schoteltjes om in de lucht te houden in onze geglobaliseerde samenleving.

Wij hopen u ook in het komende jaar in elk geval weer een heel simpele toegevoegde meerwaarde te mogen leveren die u alvast beter in uw vel doet komen zitten met onze voedingssupplementen.

Kwartaalaanbieding Multivitamine Magnesium Omega-3 visolie

En voor wie veilig en verantwoord een aantal kilo’s vetmassa wil verliezen hebben wij de bewezen effectieve methode en spullen gewoon voor u klaarstaan.

Want, waar mogelijk oplossingen vooral niet onnodig ingewikkeld maken, dat blijft ook in 2020 ons streven. Met wat extra rust: met drie producten de belangrijkste knelpunten geadresseerd, regelmaat: dagelijkse inname garandeert uw vitamine en mineraal voorziening, en reinheid: pure en natuurlijk ingrediënten zo dicht mogelijk bij de biologische matrix, gedijen niet alleen alle kleine maar ook alle grote kindjes. En van die eenvoud kunt u, ook in dit nieuwe jaar, weer op aan bij Vitaminecompleet.

Tenslotte wensen wij u allen heel traditioneel naast gezondheid, voorspoed en wijsheid bij al uw ondernemingen voor het komende jaar, een overvloedig genieten zonder daarbij uw waardigheid en doelen uit het oog te verliezen. Wij gaan ervoor! U toch ook?

Allerbeste wensen van
Team Vitaminecompleet