Breng een extra portie “zen” in je leven

Met alle informatie, taken en verleidingen om je heen verlies je soms uit het oog dat we gewoon ook behoefte hebben aan ontspanning. Onze maatschappij is vooral gericht op “sneller en meer” en bestempelt “trager en minder” vaak als minder. Terwijl minder vaak juist meer is. Om wat extra balans te brengen, bieden we je de volgende eenvoudige 5 minibreaks aan voor je dagelijkse routine. Zo breng je de balans wat meer richting ontspanning en tank je energie bij.

  1. Vertraag bewust! Wanneer je meer plezier van je zintuigen wil beleven helpt het meestal niet om te jagen. Vertraag en consumeer je indrukken met extra aandacht en smaak. (ja mindfulness dus!) Tip: Extra prettig voor je liefdesleven: zo “zie” je de Ander weer eens met nieuwe ogen!
  2. Maak drie kalme, diepe, trage en geruisloze buikademhalingen. Via ons zenuwstelsel zit onze ademhaling direct gekoppeld aan ons ontspanningsniveau. Door bewust jezelf een aantal keer per dag deze ademoefening te laten doen kun je snel de invloed op je “zen” level waarnemen.
  3. Wees matig met cafeïne als je daar gevoelig voor bent. Iedereen die wel eens teveel cafeïne geconsumeerd heeft weet de invloed daarvan. Denk meer richting thee dan koffie als warme pick-me-up. Maar om de dag op te starten is er natuurlijk niets mis met een kopje koffie.
  4. Zet overdag je radio, twitter, whatsapp en facebook eens een tijdje uit. Voor sommige mensen is stilte zo ongewoon dat ze er onrustig van worden. Wen jezelf om af en toe af te kicken van je informatie- en muziek-gewoonte en geef je systeem de kans stilte ook weer een waardevolle plek te geven. Tip: Denk Natuur.
  5. T.L.C. Tender Love and Care! Veel extra uitleg lijkt ons hierbij niet nodig, behalve dat je niet moet vergeten dat het om geven én ontvangen gaat.
zen