Belangrijke informatie voor de feestdagen 2018

Belangrijke informatie voor de feestdagen:
PostNL-drukte, btw naar 9%, Nederland eet gezonder?

PostNL drukte vóórblijven?

kerstballen

Wat postbezorging betreft, valt Kerst dit jaar op het meest drukke moment, namelijk op dinsdag en woensdag. Direct na maandag dus, de dag waarop PostNL sinds een tijdje al niet meer bezorgt. Kort gezegd, de postbezorging wordt pas vanaf donderdag 27 december weer hervat. Wilt u tijdig voorzien zijn van uw voorraad Vitaminecompleet?

Bestel dan uiterlijk woensdag 19 december!

(of voor de zekerheid iets daarvoor), dan heeft u uw vitamines nog die zaterdag in huis. Bestellingen die geplaatst worden op donderdag 20 december worden volgens PostNL op zijn vroegst pas een complete week later bezorgd op donderdag 27 december. Door tijdig te bestellen profiteert u bovendien nog van het lagere btw-tarief vóór de prijswijzigingen per 1 januari.

Verbazingwekkend: het lage btw tarief op gezonde voeding wijzigt van 6% naar 9%

U weet het vast al: het kabinet verhoogt het btw tarief op gezonde voeding zoals groente en fruit met 50%! In plaats van bijvoorbeeld een extra suikertaks op frisdrank of snoep in te voeren.

“Preventieakkoord zonder suikertaks is gemiste kans”

omslag artsenblad Medisch Contact 6 december 2019

Zo worden gezonde voedingsmiddelen dus duurder en kan de prijs van frisdranken zomaar ongewijzigd blijven. Een zoet “verantwoord tussendoortje” nog steeds goedkoper dan een appel. En vanaf 2019 die appel nu met nog meer taks. Snapt u het nog? Wij niet.

Deze aanstaande BTW verhoging, én de jaarlijkse stijgingen van grondstof- en productieprijzen – plus de jaarlijks toenemende PostNL verzendkosten, noodzaken ons nu dan toch onze prijzen aan te passen. Waar het merendeel van onze collega’s gedurende de crisisjaren de prijzen lustig jaarlijks bleven opvoeren, hebben wij dat lang weten uit te stellen voor u.

Een bescheiden prijsverhoging
(als u één supplement los bestelt)

Voor het eerst in 7 jaar overigens! Sommigen noemen dat economisch onverstandig. Wij noemen dat, wellicht heel ouderwets: idealen en solidariteit. We hebben gerekend en hopen dat u het met ons eens kunt zijn dat de volgende aanpassingen bescheiden zijn. Er wijzigt in de praktijk eigenlijk alleen een beetje voor wie één supplement los bestelt. Veruit de meesten van u maken al gebruik van het combinatie-voordeel: voor wie meer dan één supplement tegelijk bestelt verandert er heel weinig.

Met immer nog ongeëvenaarde prijs-kwaliteit gelden per 1 januari 2019 de volgende prijzen:

  • Eén Multivitamine van 90 tabletten kost per 1 januari € 39,95
  • Eén Magnesium van 90 tabletten kost per 1 januari € 16,50
  • Eén Omega-3 van 90 capsules kost per 1 januari € 17,95

Heel goed nieuws: we verhogen de korting op een compleet pakket Multivitamine + Magnesium + Omega-3 zodat de totale prijs voor u gelijk blijft zoals u gewend was:

De combinatie Multvitamine + Magnesium + Omega-3
kwartaalaanbieding blijft slechts € 65,- !

Ook kortingen voor 2 dezelfde supplementen verhogen we ter compensatie:
Als u 2 Magnesium-verpakkingen bestelt wordt de totaalprijs € 30,- en betaalt u in feite gemiddeld weer de huidige prijs van € 15,- voor één Magnesium.
Hetzelfde geldt voor 2 Omega-3 verpakkingen: in 2018 betaalde u daar € 33,- voor en nu in 2019 zelfs iets minder: € 32,90 !

Ook de veel bestelde combinaties
1 Multivitamine + 1 Magnesium en
1 Multivitamine + 1 Omega-3
compenseren we bijna helemaal via combinatiekorting en de prijsaanpassing blijft beperkt tot minder dan 3% respectievelijk 1%.

Meer dan één verpakking bestellen loont dus, we blijven ook in 2019 gewoon uw beste keus!

multivitamine
magnesium
omega 3 visolie

Extra voordeel met meer kortingen voor al onze trouwe gebruikers

Nieuw is, dat we sinds kort al onze trouwe tevreden gebruikers willen belonen. Door standaard bij iedere bestelling korting, in de vorm van vitamientjes, op uw persoonlijke saldo te storten. Deze korting kunt u dan onmiddellijk bij elke volgende bestelling verzilveren. Of, u laat uw saldo rustig oplopen, en afhankelijk van de hoogte, zullen wij er dan nog een extra v€rrassing aan toevoegen!

Wij weten het vertrouwen van onze vaste klanten in Vitaminecompleet zeer te waarderen. Het lijkt ons dan ook niet ongepast u, als trouwe gebruiker, met zo’n extraatje te belonen.

RIVM Voedselconsumptiepeiling 2012-2016 bekend

voedselconsumptiepeiling2018

Op 20 november 2018 publiceerde het RIVM de resultaten van de nieuwste Voedselconsumptiepeiling. Daarin wordt rapport uitgebracht wat Nederlanders melden aan het RIVM hoe ze eten.

appeltjeNet als bij de vorige publicatie uit 2011 is ook nu weer geen enkele Nederlander méér gevonden die zich houdt aan de Richtlijnen Goede Voeding. Toch juicht het RIVM voorzichtig dat we gezonder zijn gaan eten: omgerekend met maar liefst één twintigste 1/20 appeltje meer per dag!

Vreemd genoeg zijn de cijfers hoe we eten, die altijd publiek beschikbaar waren, niet meer online te raadplegen. “Gezien de complexe structuur van de gegevens” zijn we nu genoodzaakt “een met redenen omklede aanvraag” in te dienen bij het RIVM. Dat gaan we doen, omdat er nogal opmerkelijk resultaten gepubliceerd zijn. De transparantie voor de burgers is er in elk geval niet op vooruit gegaan daarmee.

Onderstaand een samenvatting en een aantal verrassende waarnemingen.

“Vergeleken met de vorige meting van de voedselconsumptie in Nederland (2007-2010) is voor 9 tot en met 69-jarigen de consumptie van alcoholische dranken, aardappelen, vetten en oliën, zuivel, suiker en snoepgoed en vlees afgenomen. De hoeveelheid groente, graanproducten en koek en gebak is nagenoeg gelijk gebleven. De consumptie van niet-alcoholische dranken en sauzen en smaakmakers nam toe. En er wordt meer fruit gegeten, vooral door kinderen. De totale consumptie is gelijk gebleven.”

Verbaast u zich even met ons mee over het enthousiasme waarmee het RIVM een aantal van de gegevens bekend maakt…?


“De richtlijnen die het beste worden gevolgd zijn die van vis, alcohol, en volkorenproducten”. Het volkoren advies, om ten minste 90 gram dagelijks te consumeren, wordt door nog niet de helft gehaald: 47%… De consumptie van vette vis wordt door amper 14% nageleefd. Nog niet 1 op de 7 mensen dus… Aardig detail: het Voedingscentrum heeft haar Omega-3 advies naar omlaag bijgesteld tot dagelijks 250 mg, de Gezondheidsraad hanteert een advies van dagelijks 450 mg… Met de nieuwe strengere Voedingscentrum richtlijnen sinds 2017 best verbazingwekkend: temeer daar de tekst “we laten de haalbaarheid boven de wenselijkheid prevaleren” verdwenen is van de website van het Voedingscentrum… Nog een detail: in diverse andere Westerse landen kan dat advies zelfs tot 1000 mg per dag kan oplopen… hoeveel van de Nederlanders zou die richtlijn halen denkt u…?
De meeste Nederlanders krijgen opeens zomaar voldoende magnesium binnen… Wie goed leest ontdekt dat het gebruik van supplementen daarbij wordt meegerekend !?! Zonder onderscheid tussen goed en slecht opneembare magnesium overigens! En ook eerdere voorhanden informatie over de statistische verdeling van de magnesium inname ontbreekt!
En dat terwijl de belangrijkste bronnen van magnesium niet meer / ronduit (fors) minder dan geadviseerd, worden gegeten… En ook het gebruik van een reeks aan veelgebruikte medicamenten, die de magnesium-status ongunstig kunnen beïnvloeden, zijn vooralsnog in de RIVM publicatie nergens terug te vinden…
Verder blijken een scala aan vitaminen en mineralen ook nu weer door een wezenlijk deel van de bevolking te weinig ingenomen, waarbij tot onze verbazing vitamine E niet meer (lijkt) voor te komen in de peiling… Die inname was in de vorige peiling nog breed onder het ADH advies…
Ook interessant is dat de gehanteerde Voedingscentrum richtlijn voor groenteconsumptie van 250 gram per dag zomaar in de RIVM publicatie gerapporteerd wordt met een referentie van 200 gram per dag…
Die 200 gram groente of meer wordt overigens door maar 16% gehaald…Voor fruit blijft dat zelfs steken op 13%… daar helpt dat 20e deel van een appeltje dus ook nog niet veel aan

Maar liefst 6% haalt het advies van “ten minste” 15(!) gram ongezouten noten dagelijks… Noten zijn overigens dan weer zo’n beetje de rijkste bron aan magnesium…

Genoeg om je over te verwonderen dus. In elk geval lijkt er niet veel wezenlijks veranderd te zijn ten opzichte van eerdere peilingen. Je aan de richtlijnen houden is bepaald nog niet zo eenvoudig. Aanvulling met Vitaminecompleet blijft daarmee waarschijnlijk gewoon uw makkelijkste gezonde gewoonte. We zullen u, zodra we de cijfers binnen krijgen en meer weten, van deze laatste peiling ongetwijfeld in een of meer toekomstige blogs op de hoogte brengen.