Bestel direct Bel ons: 077-3020015
Nieuw: Multivitamine nu vitamine D3 gratis met 60% opgehoogd tot 1600ie (40mcg), 125mcg selenium, 15mg zink, hoge dosis C en veel meer voor uw afweer!

Bewezen voor uw seksualiteit

In de natuur zijn heel wat levende wezens in staat zichzelf door louter deling voort te planten. Als mens zijn wij gezegend/opgezadeld met een heel andere benadering. Het vermengen van het DNA geeft dieren met een seksuele voortplanting een stevig evolutionair voordeel op een betere overleving van de soort door verfrissing van de genenpoel. En om dat een beetje aantrekkelijk te maken heeft de natuur ons uitgerust met een heel scala aan ingecodeerde gedragsprogramma’s om deze seksualiteit mogelijk te maken. Volgens Darwin is seksualiteit een van de belangrijkste drijfveren van het biologische universum, volgens Freud was seksuele lust de belangrijkste menselijke drijfveer voor gedrag. Zowel in directe vorm of gesublimeerd als drijfveer voor kunst cultuur en… indien gefrustreerd ook voor neurosen. Seksualiteit blijft voor de mens een onuitputtelijke bron voor gespreksonderwerpen en levensuitingen. Romantiek, verliefdheid, lust of kinderwens kunnen nog niet een begin van aanspraak maken om de complete seksualiteit te omvatten. Want ook ontspanning, sociale hechting maar ook veel angsten en onzekerheden zijn met de menselijke seksualiteit verbonden. En dan bestaat er natuurlijk ook nog zoiets als afwezigheid van seksuele lust of uitdoving ervan. En waar je wellicht helemaal niet bij stilgestaan had: sport, slaap, seizoen, schildklier en ook voedingsstoffen leveren een bijdrage aan diverse aspecten van de seksualiteit.

seksualiteit

Zoom binnen seksualiteit verder in op

Producten voor uw  

Een opgewekte levenslust zien we als een echt kenmerk van gezondheid zoals die van onze jongste jaren. En überhaupt associëren we vitaliteit vaak ook met jeugdigheid. Nou heeft niemand onbegrensd energie en zullen we ongeacht onze leeftijd allemaal van tijd tot tijd de batterij moeten opladen. Wanneer je je vermoeid gaat voelen na geestelijke of lichamelijke inspanning is natuurlijk normaal, net als de vermoeidheid die je aanspoort tot slapen. Maar wanneer je vaker aan de oplader wil gaan hangen dan dat je het leven kunt gaan leven dan bevalt dat vrijwel niemand. Uit peilingen blijkt vermoeidheid in Nederland onder alle lagen van de bevolking een wijdverbreid thema te zijn. Wanneer je je vermoeid voelt is dat op zichzelf al niet zo prettig maar ook neemt al snel de glans van alles een beetje af. Met vermoeidheid moet je ook onvermijdelijk vaker en meer een appèl doen op je wilskracht die daar dan weer makkelijker van door zijn reserves heen raakt. Kortom onnodige vermoeidheid zit niemand structureel op te wachten. De Vitaminecompleet Multivitamine en Vitaminecompleet Magnesium kunnen in een gezonde energiehuishouding alvast een bijdrage leveren door te zorgen voor een gegarandeerde aanvulling op je voeding. Zowel de multivitamine als de magnsium van Vitaminecompleet mogen beide een aanzienlijk aantal goedgekeurde EFSA claims ten aanzien van vermindering van vermoeidheid maken. Alvast een zaak van je to-do lijst af die je geen extra vermoeidheid oplevert!

Hormonen zijn als de ‘master’-stuurprogramma’s in ons leven. In slechts minieme hoeveelheden zijn onze hormonen in staat om een groot aantal lichaamsfuncties aan te sturen, van heel subtiel tot heel drastisch. Om er slechts een paar te noemen: adrenaline, oestrogenen, groeihormoon, cortisol, DHEA, insuline, en niet te vergeten testosteron. Om al deze hormonen in afstemming met elkaar te laten samenwerken is een verfijnd net aan feedback-mechanismen opgezet. In onze seksualiteit nemen hormonen natuurlijk een heel centrale plaats in. Van de drie bekende groepen geslachtshormonen (androgenen, oestrogenen en progestagenen) zijn ook nog eens diverse varianten in omloop met allemaal net een ander zwaartepunt van activiteit. Om onze productie, stofwisseling en regulering van diverse hormonen in goede banen te laten verlopen zijn een scala aan voedingsstoffen nodig. Wat betreft de vitamines en mineralen zijn voor de producten van Vitaminecompleet met betrekking tot hormonen de volgende EFSA gezondheidsclaims toegestaan.
(Zie ook onder schildklier bij energie)
Het zou ons overigens niet verbazen als op termijn vitamine D meer tot de hormonen dan de vitaminen gerekend gaat worden. Biochemisch lijkt het sterk op een hormoon met cholesterol als basisbouwblok net als de geslachtshormonen. Ook voldoet vitamine D niet echt aan de definitie van een vitamine; we kunnen vitamine D immers wel zelf produceren in onze huid onder invloed van zonlicht.

Misschien wel een van de meest opmerkelijke hormonen. Het wordt ook wel vaker het mannelijkheidshormoon genoemd, hoewel vrouwen ook testosteron produceren maar ongeveer 10-20 keer minder dan mannen. Testosteron is roemrucht vanwege zijn invloed op sportieve prestaties en het oneigenlijk gebruik van testosteron is aan banden gelegd. Ook is bekend dat testosteron van invloed kan zijn op zelfvertrouwen, en wordt testosteron met ambitie en agressie in verband gebracht. Zonder dit hormoon zouden alle mensen meer ‘vrouw’ zijn in zowel gedrag als uiterlijk (bijvoorbeeld spiermassa en beharing). Testosteron is voor zowel mannen als vrouwen een belangrijk hormoon voor de lust in seksualiteit. Hoewel de stemming bij vrouwen wellicht, zo blijkt uit onderzoek, een net zo of nog meer wezenlijke factor is (zie ook mentaal functioneren). Voor de handhaving van een normale testosteronhuishouding mag Vitaminecompleet een erkende EFSA claim voeren.

Voor mannen is seks een weg naar ontspanning, voor vrouwen ontspanning een weg naar seks. Dit gevleugelde tweeluik bevat voor velen een herkenbare kern van waarheid. Toch blijkt ook het omgedraaide een zekere mate van waarheid in zich te bergen. Voor het ontstaan van een erectie hebben mannen toch ook echt baat bij een zekere mate van ontspanning van zowel lichaam (bloedvaten) als geest. Een adequate bloedsomloop is immers net zo min van waarde als faalangst een spelbederver kan zijn in het liefdesleven van een man. Omgedraaid kan teveel veiligheid omslaan in saai en te veel voorspelbaarheid is bij vrouwen ook niet bepaald bevorderlijk voor het opwekken of onderhouden van lust. Weet u nog: de relationele uitdagingen en erotische spanning van ‘vijftig tinten grijs’ bleken wereldwijd tot recordomzetten in de boekverkoop te leiden met name onder….vrouwen!
Kortom de juiste mix van spanning en onstpanning, overgave en inspanning vertrouwde veiligheid en spannende fantasie zijn in het liefdesspel de pikante spijswaren die nodig is om ons in vuur en vlam te zetten. Wie zich lichamelijk uitgeput of geestelijk opgejaagd voelt zal daarentegen zijn kompas niet onmiddellijk op ‘YES TO SEX!’ hebben staan. Sport, voldoende slapen, een goed gesprek, fysieke en emotionele intimiteit of de juiste sfeervolle omgeving (ja inderdaad ook die opgeruimde vaatwasser) allemaal kunnen ze bijdragen aan een spannend, ontspannend liefdesspel. En ook in voeding heeft men door de eeuwen heen wereldwijd gezocht naar voedingsmiddelen die aan lust bijdragen en daarbij zijn vele kandidaten inmiddels de revue gepasseerd. Die zoektocht naar het ultieme voedingsafrodisiacum is nog immer gaande en komt misschien ook wel nooit tot een einde….’Alle lust will ewigkeit’ (Marlene Diettrich)
Over de ingrediënten van Vitaminecompleet mogen we u in elk geval vast melden dat de onderstaande ingrediënten bewezen een bijdrage leveren aan normaal functioneren van de bloedvaten, vermindering van vermoeidheid, de energiehuishouding of normaal psychologisch functioneren. Voor wie een seksueel actieve levensinrichting belangrijk vindt, toch mogelijk aardig om te weten dat deze voorkeuren met de producten van Vitaminecompleet zeker niet belemmerd gaan worden. We wensen u bij de verkenningen daarvan alle plezier.

A

vitamine

B1

vitamine

B2

vitamine

B3

vitamine

B5

vitamine

B6

vitamine

B11

vitamine

B12

vitamine

C

vitamine

D

vitamine

E

vitamine

H

biotine

K

vitamine

24

Cr

Chroom

26

Fe

IJzer

29

Cu

Koper

25

Mn

Mangaan

42

Mo

Molybdeen

34

Se

Selenium

53

I

Jodium

30

Zn

Zink

12

Mg

Magnesium

EPA

Omega-3

DHA

Omega-3

Toegestane EFSA-gezondheidsclaims voor  

A draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

A draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

A speelt een rol in het celspecialisatieproces

A draagt bij tot een normaal metabolisme van ijzer

A draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen

A draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

B1 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

B1 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

B1 draagt bij tot een normale psychologische functie

B1 draagt bij tot de normale werking van het hart

B2 draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

B2 draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

B2 draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

B2 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

B2 draagt bij tot de instandhouding van normale rode bloedcellen

B2 draagt bij tot een normaal metabolisme van ijzer

B2 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

B2 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

B2 draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen

B3 draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

B3 draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

B3 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

B3 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

B3 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

B3 draagt bij tot een normale psychologische functie

B5 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

B5 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

B5 draagt bij tot normale mentale prestaties

B5 draagt bij tot een normale synthese en een normaal metabolisme van steroïdhormonen, vitamine D en sommige neurotransmitters

B6 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

B6 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen

B6 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

B6 draagt bij tot een normaal metabolisme van eiwitten en glycogeen

B6 draagt bij aan een normale cysteïne (een zwavelhoudend aminozuur) synthesis

B6 draagt bij tot een normale psychologische functie

B6 draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit

Biotine draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

Biotine draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

Biotine draagt bij tot de instandhouding van normaal haar

Biotine draagt bij tot een normale psychologische functie

Biotine draagt bij tot de normale metabolisme van macronutriënten

Biotine draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Biotine draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

B11 draagt bij tot de weefselgroei van de moeder tijdens de zwangerschap

B11 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

B11 speelt een rol in het celdelingsproces

B11 draagt bij tot een normale bloedvorming

B11 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

B11 draagt bij tot de normale aminozuursynthese

B11 draagt bij tot een normale psychologische functie

B11 draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne

B12 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

B12 speelt een rol in het celdelingsproces

B12 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

B12 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen

B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

B12 draagt bij tot een normale psychologische functie

B12 draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne

C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het tandvlees

C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid

C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de tanden

C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

C draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning

C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

C draagt bij tot de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E

C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de botten

C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen

C draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de bloedvaten

C verhoogt de ijzeropname

C draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

C draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

C draagt bij tot een normale psychologische functie

D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

D draagt bij tot de instandhouding van normale tanden

D speelt een rol in het celdelingsproces

D draagt bij tot de normale opname/het normale gebruik van calcium en fosfor

D draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed

D draagt bij tot de instandhouding van normale botten

D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren

E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

K draagt bij tot de instandhouding van normale botten

K draagt bij tot een normale bloedstolling

Chroom draagt bij tot een normaal metabolisme van macronutriënten

Chroom draagt bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten

Koper draagt bij tot een normale pigmentatie van het haar

Koper draagt bij tot een normale pigmentatie van de huid

Koper draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Koper draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Koper draagt bij tot de instandhouding van normale bindweefsels

Koper draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Koper draagt bij tot een normaal ijzertransport in het lichaam

Koper draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Jodium draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

Jodium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Jodium draagt bij tot een normale productie van schildklierhormonen en tot een normale werking van de schildklier

Jodium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Jodium draagt bij tot een normale cognitieve functie

Mangaan draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Mangaan draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Mangaan draagt bij tot de normale vorming van bindweefsel

Mangaan draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale tanden

Magnesium speelt een rol in het celdelingsproces

Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Magnesium draagt bij tot een elektrolytenbalans

Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren

Magnesium draagt bij tot een normale eiwitsynthese

Magnesium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Magnesium draagt bij tot een normale psychologische functie

Magnesium draagt bij tot een normale psychologische functie

Molybdeen draagt bij tot een normaal zwavelaminozuurmetabolisme

Seleen draagt bij tot de instandhouding van normaal haar

Seleen draagt bij tot de instandhouding van normaal haar

Seleen draagt bij tot de instandhouding van normale nagels

Seleen draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Seleen draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Seleen draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Seleen draagt bij tot de normale werking van de schildklier

Seleen draagt bij tot een normale spermatogenese

IJzer draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

IJzer speelt een rol in het celdelingsproces

IJzer draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

IJzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine

IJzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam

IJzer draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

IJzer draagt bij tot een normale cognitieve functie

Zink draagt bij tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting

Zink draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

Zink draagt bij tot de instandhouding van normale nagels

Zink draagt bij tot een normaal koolhydraatmetabolisme

Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van macronutriënten

Zink draagt bij tot de instandhouding van normaal haar

Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vetzuren

Zink draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Zink speelt een rol in het celdelingsproces

Zink draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Zink draagt bij tot een normaal zuur-basemetabolisme

Zink draagt bij tot een normale DNA-synthese

Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vitamine A

Zink draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Zink draagt bij tot een normale eiwitsynthese

Zink draagt bij tot een normale cognitieve functie

Zink draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen

Zink draagt bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed

EPA en DHA dragen bij tot de normale werking van het hart (bij 250 mg EPA en DHA per dag)

DHA draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen (bij 250 mg per dag)

DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie (bij 250 mg per dag)

DHA draagt bij tot de instandhouding van normale triglyceride-waarden (bij inname van 2 gram DHA per dag – niet meer dan 5 gram EPA en DHA gecombineerd te nemen)

DHA en EPA dragen bij tot de instandhouding van normale triglyceride-waarden (bij een gecombineerde inname van 2 gram DHA en EPA per dag – niet meer dan 5 gram EPA en DHA gecombineerd te nemen)

EPA en DHA dragen bij tot behoud van een normale bloeddruk (bij een gecombineerde inname van 3 gram EPA en DHA per dag – niet meer dan 5 gram EPA en DHA gecombineerd te nemen)