Bestel direct Bel ons: 077-3020015
Nieuw: Multivitamine nu vitamine D3 gratis met 60% opgehoogd tot 1600ie (40mcg), 125mcg selenium, 15mg zink, hoge dosis C en veel meer voor uw afweer!

Bewezen voor uw bescherming

Het leven is op veel manieren te definiëren. Als een spannend spel… een magisch mysterie… een eindeloze leerschool… een ko(s)mische dans… een grap die God met ons uithaalt (maar waarvan de clou misschien nog niet helemaal duidelijk is)… of als een podium voor het evolutionaire drama getiteld ‘Evolution, survival of the fittest’. Bij dit laatste toneelspel is het vermogen om je soepel te kunnen aanpassen aan wisselende omstandigheden opgesloten in een recente definitie van gezondheid: the ability to adapt. Zonlicht, hitte, koude, stress, lawaai, veroudering zijn maar een paar dagelijkse uitdagingen waarvoor we toegerust zijn met talloze beschermingsmechanismen. Om deze bescherming goed te laten functioneren zijn een goede energievoorziening, ontspanning, slaap en beweging onmisbaar. En volwaardige voeding natuurlijk met alle daarvoor noodzakelijke stoffen. Met de onderstaande producten van Vitaminecompleet kun je met minimale moeite een waardevolle bijdrage leveren aan je bescherming.

verkouden

Zoom verder in op bescherming:

Producten voor uw  

Alcohol, roken, stress, zonlicht, overgewicht of belastende stoffen uit het milieu kunnen allemaal bijdragen aan ‘oxidatieve stress’. En zelfs de levensnoodzakelijke zuurstof(oxy-gen) heeft voor zo’n 5% als bij-effect ‘oxi-datieve stress’. Met wat ironie: dezelfde zuurstof die ons aan ‘t leven houdt draagt onvermijdelijk ook bij aan onze ver-roesting / ver-oxidering. Nou is een zeker mate van oxidering voor ons onmisbaar gebleken, maar alles wel in de juiste maat. Om onszelf tegen de onvermijdelijke doorlopende oxidatieve stress te kunnen beschermen heeft ons lichaam diverse verdedigingslinies. Een deel van deze bescherming produceren we zelf in ons lichaam en een deel van deze bescherming tegen oxidatieve stress komt uit anti-oxidanten uit voedingsstoffen.

De kleinste functionele eenheid van ons lichaam bestaat uit cellen. In uw cellen bevindt zich onder andere uw DNA dat de blauwdruk van uw wezen bevat maar ook bijvoorbeeld de energie producerende mitochondriën en het endoplasmatisch reticulum met daarop de ribosomen die de eiwitopbouw van ons lichaam uit aminozuren verzorgen. Een ongelooflijk mooi universum van verwondering waarbij er per celtype ook nog heel verschillende specialisaties bestaan: een hartcel heeft immers heel andere hoofdfuncties dan een lever- of een zenuwcel.

Ons immuunsysteem is als het ware het Hoofd Beveiliging van onze gezondheid. Ons immuunsysteem regelt een aantal cruciale taken waaronder het beoordelen van “zelf” vs “niet-zelf” en “veilig” vs “niet-veilig”.
Deze bewakingsmodules zijn intensief verweven met diverse andere regelsystemen in ons lichaam zoals ons zenuw- en maagdarmstelsel en onze slijmvliezen. Ook is er een intense communicatie tussen ons immuunsysteem en de hormoonhuishouding van bijvoorbeeld bijnier, schildklier of geslachtshormonen. Daarnaast integreert het immuunsysteem informatie van bijvoorbeeld ons slaappatroon, beweging, roken, stress. Of zonlichtblootstelling. Want ook vitamine D uit zonlicht geproduceerd speelt een cruciale rol bij een krachtig immuunsysteem. Juist dus ook in de winter van belang.
In de Multivitamine hebben we maar liefst 1000 iE vitamine D opgenomen in de meest actieve D3 variant. Want 20 minuten dagelijks voldoende blootstelling aan hoogstaande zon tussen 12.00 en 15.00u is natuurlijk niet voor iedereen even eenvoudig te realiseren. Om niet te zeggen ronduit ingewikkeld voor de meeste mensen.
En natuurlijk is er dan ook de alom bekende invloed van voeding. Heel basaal bijvoorbeeld door voldoende vocht te drinken voor een vlotte doorstroming en een goed functionerende slijmvliesopbouw, onze eerste beschermlinie tegen binnendringers. Met een toereikende toevoer van eiwitbronnen uit voeding faciliteert u ook de antistofproductie.
En dan is er natuurlijk dé alombekende weerstandsvitamine met een roemrijke bijdrage aan het immuunsysteem. We hebben het uiteraard over vitamine C. Zeker slim om daar dagelijks een toereikende toevoer van te krijgen. We kunnen van deze wateroplosbare vitamine immers niet makkelijk een voorraad vasthouden. Belangrijk om te weten daarbij is dat lang niet alle fruitsoorten even rijk aan vitamine C zijn als een sinaaspappel, citroen of kiwi. Banaan en appel bevatten bijvoorbeeld aanzienlijk minder vitamine C,  aardbeien en frambozen zijn daarentegen relatief rijk aan vitamine C. Die laatste twee zijn in de winter echter niet zo makkelijk vers beschikbaar. Gelukkig bevatten diverse groenten, zoals spaanse peper, paprika, spruitjes of broccoli, ook aanzienlijke hoeveelheden aan vitamine C.  Alles bij elkaar genomen best een beetje puzzelen nog met die voeding.
Wel zo makkelijk om daar niet continue over hoeven na te denken.

Waarschijnlijk is de weerstands vitamine C overigens één van de redenen waarom Multivitamines überhaupt de meest verkochte voedingssupplementen zijn. En met de Multivitamine van Vitaminecompleet bent u ruim voorzien van vitamine C. In deze Multivitamine hebben we als extra’s onder andere ook natuurlijke citrus bioflavonoiden toegevoegd en wordt deze vitamine C ook nog in twee varianten aangeboden: als water- en als de meerzeldzame vetoplosbare variant!
Praktische tip. Desgewenst kunt u, voor een meer gelijkmatige vitamine C bloedspiegel, de Multivitamine- en Magnesium tabletten ook kunnen breken en verspreid over de dag innemen. Liefst dan niet combineren met koffie of thee, omdat deze de opname van vitamine C kunnen beïnvloeden.
De invloed van micro voedingsstoffen op het immuunsysteem gaat echter veel verder dan alleen vitamine C rijke fruit en groente en de “zonlicht vitamine” D. Wist u dat zink voor ons immuunsysteem van de mineralen minsten een net zo cruciale rol vervult voor het immuunsysteem als vitamine C en D dat voor vitamines doen? Rijke bronnen van zink treft u bijvoorbeeld aan in oesters of zeevis. Ook vitamine A is onmisbaar voor imuunsysteem net als voor het behoud van gezonde slijmvliezen, onze eerste barriere tegen ongewenste indringers. Vitamine A is tevens van belang voor de stofwisseling van ijzer dat eveneens voor ons immuunsysteem onmisbaar is. De vrije radicalen die uit ijzer gevormd worden hebben daarbij juist een gunstige bijdrage. Vitamine A heeft overigens ook weer zink nodig om zijn werking goed te kunnen ontplooien. Net als Magnesium een bijdrage levert aan de volledige ontplooing van de effecten van vitamine D. Kortom een hooggespecialiseerd netwerk aan synergetische effecten van een scala aan immuunvoedingstoffen.
En dan hebben we de bijdragen van diverse andere vitamines zoals Riboflavine (vitamine B2), Pyridoxine (vitamine B6), folaat (vitamine B11), en cobalaminen (vitamine B12), en de spoorelementen ijzer en selenium nog onvermeld gelaten! Allemaal individueel voorzien van een door de EFSA wettelijk erkende gezondheidsclaim in hun bijdragen aan ons immuunsysteem.

Naast aandacht voor een volwaardige voeding is de Multivitamine en Magnesium ( met 250mg vitamine C en 400 ie vitamine D3 extra) dus gewoon een heel praktische oplossing om uzelf dagelijks verzekerd te weten van deze voor ons immuunsysteem wezenlijke voedingsstoffen. En zo’n extra zetje in de rug is toch maar mooi meegenomen.
We krijgen dan ook regelmatig te horen van onze clienten dat ze de bijdrage van de supplementen van Vitaminecompleet op hun immuunsysteem duidelijk weten te herkennen en waarderen.

Als natuurlijke barrière met de buitenwereld heeft u naast uw stevige ‘leerachtige’ huid een nog veel grotere oppervlakte aan zachte doorlatende slijmvliesweefsels ter beschikking staan. Tot wel de grootte van een compleet voetbalveld bevindt zich, keurig ingeplooid, een slijmvliesveld in uw darmen. Bij uw slijmvliezen is de grens tussen binnenwereld en buitenwereld nog veel delicater dan bij uw huid. Uw slijmvliezen hebben diverse verfijnde en onmisbare functies: niet alleen houden ze organen soepel in hun functioneren of maken bijvoorbeeld mogelijk dat de maag zichzelf weet te handhaven in de productie van lichaamseigen (zout)zuur, maar uw slijmvliezen zijn ook gastheer voor een arsenaal aan immuunstoffen en immuuncellen die als een verkenner de frontlinie aftasten waar uw lichaam mee geconfronteerd word. En dan is het slijmvlies van uw oog natuurlijk weer van een heel andere kwaliteit dan het slijmvlies van uw blaas, longen of dikke darm. Om onze ‘natte’ slijmvliezen goed te laten functioneren is natuurlijk een adequate vochtinname van belang, immers het belangrijkste bestanddeel. Daarnaast is van diverse voedingsstoffen bekend dat ze een cruciale bijdrage leveren aan de gezondheid van uw slijmvliezen, zoals bijvoorbeeld vitamine A, biotine of vitamine B2.

A

vitamine

B1

vitamine

B2

vitamine

B3

vitamine

B5

vitamine

B6

vitamine

B11

vitamine

B12

vitamine

C

vitamine

D

vitamine

E

vitamine

H

biotine

K

vitamine

24

Cr

Chroom

26

Fe

IJzer

29

Cu

Koper

25

Mn

Mangaan

42

Mo

Molybdeen

34

Se

Selenium

53

I

Jodium

30

Zn

Zink

12

Mg

Magnesium

EPA

Omega-3

DHA

Omega-3

Toegestane EFSA-gezondheidsclaims voor  

A draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

A draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

A speelt een rol in het celspecialisatieproces

A draagt bij tot een normaal metabolisme van ijzer

A draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen

A draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

B1 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

B1 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

B1 draagt bij tot een normale psychologische functie

B1 draagt bij tot de normale werking van het hart

B2 draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

B2 draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

B2 draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

B2 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

B2 draagt bij tot de instandhouding van normale rode bloedcellen

B2 draagt bij tot een normaal metabolisme van ijzer

B2 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

B2 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

B2 draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen

B3 draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

B3 draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

B3 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

B3 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

B3 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

B3 draagt bij tot een normale psychologische functie

B5 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

B5 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

B5 draagt bij tot normale mentale prestaties

B5 draagt bij tot een normale synthese en een normaal metabolisme van steroïdhormonen, vitamine D en sommige neurotransmitters

B6 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

B6 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen

B6 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

B6 draagt bij tot een normaal metabolisme van eiwitten en glycogeen

B6 draagt bij aan een normale cysteïne (een zwavelhoudend aminozuur) synthesis

B6 draagt bij tot een normale psychologische functie

B6 draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit

Biotine draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

Biotine draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

Biotine draagt bij tot de instandhouding van normaal haar

Biotine draagt bij tot een normale psychologische functie

Biotine draagt bij tot de normale metabolisme van macronutriënten

Biotine draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Biotine draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

B11 draagt bij tot de weefselgroei van de moeder tijdens de zwangerschap

B11 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

B11 speelt een rol in het celdelingsproces

B11 draagt bij tot een normale bloedvorming

B11 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

B11 draagt bij tot de normale aminozuursynthese

B11 draagt bij tot een normale psychologische functie

B11 draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne

B12 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

B12 speelt een rol in het celdelingsproces

B12 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

B12 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen

B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

B12 draagt bij tot een normale psychologische functie

B12 draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne

C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het tandvlees

C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid

C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de tanden

C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

C draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning

C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

C draagt bij tot de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E

C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de botten

C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen

C draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de bloedvaten

C verhoogt de ijzeropname

C draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

C draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

C draagt bij tot een normale psychologische functie

D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

D draagt bij tot de instandhouding van normale tanden

D speelt een rol in het celdelingsproces

D draagt bij tot de normale opname/het normale gebruik van calcium en fosfor

D draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed

D draagt bij tot de instandhouding van normale botten

D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren

E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

K draagt bij tot de instandhouding van normale botten

K draagt bij tot een normale bloedstolling

Chroom draagt bij tot een normaal metabolisme van macronutriënten

Chroom draagt bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten

Koper draagt bij tot een normale pigmentatie van het haar

Koper draagt bij tot een normale pigmentatie van de huid

Koper draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Koper draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Koper draagt bij tot de instandhouding van normale bindweefsels

Koper draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Koper draagt bij tot een normaal ijzertransport in het lichaam

Koper draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Jodium draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

Jodium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Jodium draagt bij tot een normale productie van schildklierhormonen en tot een normale werking van de schildklier

Jodium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Jodium draagt bij tot een normale cognitieve functie

Mangaan draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Mangaan draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Mangaan draagt bij tot de normale vorming van bindweefsel

Mangaan draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale tanden

Magnesium speelt een rol in het celdelingsproces

Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Magnesium draagt bij tot een elektrolytenbalans

Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren

Magnesium draagt bij tot een normale eiwitsynthese

Magnesium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Magnesium draagt bij tot een normale psychologische functie

Magnesium draagt bij tot een normale psychologische functie

Molybdeen draagt bij tot een normaal zwavelaminozuurmetabolisme

Seleen draagt bij tot de instandhouding van normaal haar

Seleen draagt bij tot de instandhouding van normaal haar

Seleen draagt bij tot de instandhouding van normale nagels

Seleen draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Seleen draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Seleen draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Seleen draagt bij tot de normale werking van de schildklier

Seleen draagt bij tot een normale spermatogenese

IJzer draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

IJzer speelt een rol in het celdelingsproces

IJzer draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

IJzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine

IJzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam

IJzer draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

IJzer draagt bij tot een normale cognitieve functie

Zink draagt bij tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting

Zink draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

Zink draagt bij tot de instandhouding van normale nagels

Zink draagt bij tot een normaal koolhydraatmetabolisme

Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van macronutriënten

Zink draagt bij tot de instandhouding van normaal haar

Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vetzuren

Zink draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Zink speelt een rol in het celdelingsproces

Zink draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Zink draagt bij tot een normaal zuur-basemetabolisme

Zink draagt bij tot een normale DNA-synthese

Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vitamine A

Zink draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Zink draagt bij tot een normale eiwitsynthese

Zink draagt bij tot een normale cognitieve functie

Zink draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen

Zink draagt bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed

EPA en DHA dragen bij tot de normale werking van het hart (bij 250 mg EPA en DHA per dag)

DHA draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen (bij 250 mg per dag)

DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie (bij 250 mg per dag)

DHA draagt bij tot de instandhouding van normale triglyceride-waarden (bij inname van 2 gram DHA per dag – niet meer dan 5 gram EPA en DHA gecombineerd te nemen)

DHA en EPA dragen bij tot de instandhouding van normale triglyceride-waarden (bij een gecombineerde inname van 2 gram DHA en EPA per dag – niet meer dan 5 gram EPA en DHA gecombineerd te nemen)

EPA en DHA dragen bij tot behoud van een normale bloeddruk (bij een gecombineerde inname van 3 gram EPA en DHA per dag – niet meer dan 5 gram EPA en DHA gecombineerd te nemen)